Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema baterie tableta

Vizitator lari6

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• strombi

2

• cirip

1

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Vizitator lari6

Daca o sa puneti o baterie de mai putin Wh,care cred ca inseamna wati pe h. o sa tina mult mai putin bateria,eventual puneti una cu mai multi Wh,o sa tina mult mai mult timp.

Pentru Capacitatea bateriei nu se foloseste "mah"? Chestia este daca o sa mearga sau nu alimentata tableta cu o baterie cu Wh mai putini decat cea vechie.
Link spre comentariu

Capacitatea unei baterii se măsoară în Ah, adică amperi oră (amperi * oră, NU amperi pe oră).

Ea ne spune câte ore ar rezista bateria la un consum de atâţia amperi. Bineînţeles, în loc de amper oră se pot folosi submultiplii amperului. De exemplu, putem da capacitatea în mAh, adică miliamperi oră.

1 Ah = 1000 mAh (formula 1)

Observăm că, pentru a specifica ce capacitate are o baterie, intră în calcul doar curentul şi timpul, adică amperii şi orele.

Dacă vrem să vorbim de energia acumulată, atunci pe lângă curent şi timp, trebuie să ţinem cont şi de tensiunea (adică de volţii) bateriei.

Energia acumulată într-o baterie, este o altă unitate de măsură.

După cum ziceam, capacitatea bateriei ţinea cont doar de curent şi de timp.

Spre deosebire de capacitatea bateriei, energia acumulată de o baterie ţine cont atât de curent şi de timp (adică de capacitatea bateriei), cât şi de tensiunea bateriei.

Energia se poate măsura în Wh, adică waţi oră (NU waţi pe oră).

Uneori se foloseşte un multiplu, KWh (cum e şi pe factura de la lumină), kilowatt oră.

1000 Wh = 1 KWh (formula 2)

Din cele discutate mai sus, legătura între capacitatea şi energia unei baterii este:

Energia = Capacitatea bateriei * Tensiunea (formula 3)

Link spre comentariu

Salut RoGeorge,Am toata admiratia ptr rabdarea pe care o ai. Mie mi s-a strepezit tastatura de cate ori am spus ca energia se masoara in Wh (Watti inmultit cu ora), ca "Watti pe ora" nu are semnificatie fizica si ca Amperul_Ora NU este unitatea de masura ptr. curent. Dar ... lumea merge inainte. De aia cei cu ochi oblici or sa ne manance cu fulgi cu tot, ptr. ca invata de rup. Asta este realitatea si o cunosc din proprie experienta.Cirip

Link spre comentariu

Salut cirip, cred că aveam limbariţă la degete. :rade:

Probabil că ar fi trebuit să scriu în clar şi că amperoră NU este curent.

Tocmai pentru că explicaţia a mai fost repetată de nenumărate ori, am scris-o şi aici:

[*:3jk8xuxt] http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=266&t=131687,pentru ca pe viitor să pot pune doar link-ul.

1Ah (un amperoră), NU este acelaşi lucru cu 1A (un amper).

Amperul reprezintă curent electric, pe când amperora reprezintă capacitatea unei baterii.

Toate mărimile electrice de mai jos, sunt diferite între ele:

[*:3jk8xuxt] A (amper)

[*:3jk8xuxt] Ah (amperoră)

[*:3jk8xuxt] V (volt)

[*:3jk8xuxt] W (watt)

[*:3jk8xuxt] Wh (wattoră)Fiecare înseamnă altceva.

Am scris cât am putut de clar, dar cred că am folosit prea multe sublinieri.

Am o întrebare pentru cei care nu ştiau explicaţia dinainte: se înţelege ceva din ce-am scris?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări