danzup Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Am inceput lucrul la un amplificator :partea de intrare Wiliamson in varianta Valderama si placa facuta de Misa ir finalul cu 6P3S in varianta Karpov cu transformatoare de iesire dublu C facute de Lazaroiu.6n2p in modulul de pe pcb.Cam asa arata : Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Sunt foarte impresionat...Se vede in ultima imagine ca ai si un ajutor de nadejde Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Astept cu deosebit interes detaliile constructive, am si eu doua asemenea placi, sunt echipate una pentru 6N1P si cealalta pentru ECC83-ECC82, dar inca nu am facut nimic cu ele din lipsa de timp.As vrea sa stiu si eu valorile folosite efectiv in defazorul Williamson-Valderama-Misa. Cel putin una intentionez s-o folosesc cu EL34, dar cred ca voi lua in calcul ideea unui traf pentru ambele lampi finale. Link spre comentariu
300B SE Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Si eu astept schemele (in spécial tensiunile). Link spre comentariu
danzup Postat Octombrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Pai am scris deja pentru cine vrea schemele ca finalul este Karpov , de aici : http://www.next-tube.com/articles/pp-6p3s/pp-6p3s.pdf dar pentru cei care nu vor sa deschida pdf-ul atasez si schema. Tot in pdf este si cum se face transformatorul. Iar atacul este Williamson cu 6n2p. Tot pentru cei care nu au schema poate o ataseaza din nou domnul valderama schema la placa respectiva. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Aha , deci amplificatorul va fi un Williamson Ultraliniar cu CFB in clasa A !!! Va fi un amplificator de top ? Contine cam toate ingredientele necesare : de la Williamson are etajul catodina , de la Carver are UL , iar de la Quad are CFB-ul . Practic are cele mai bune solutii tehnice pentru un PP de calitate !Abia astept sa il ascult... icon_jook Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 http://www.clarisonus.com/Archives/Amp_ ... lifier.pdf Link spre comentariu
danzup Postat Octombrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Multumesc Valderama .Am sa postez si eu schema completa : Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 o parere pur personalasunetul pe ultraliniar este mai inchis ca ton,lipseste sclipirea pe medii inalte,am facut multe experiente,cu multe etaje finale si multe trafuri de iesire,in unele situatii basul este buhait si ireal.depinde de gustul fiecaruia,am facut auditii cu mai multi ascultatori,fara a sti configuratia ,80% au fost de parere ca sunetul este mai bun cu G2 cuplat la anodica,ascultatorii au fost muzicieni sau ingineri de sunet,nu au treaba cu electronica dar la sunet sunt"tatici"poti face experimente si te opresti la sunetul cautat de tineSucces Dan Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Combinatia ultralinear+kfb va imbunatati radical dinamica sunetului cu bass rotund si pufos (daca procentul de reactie e ales cit trebuie) eu personal prefer bias reglabil si catodul la masa...!in rest mult spor la mesterit Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Combinatia ultralinear+kfb va imbunatati radical dinamica sunetului cu bass rotund si pufos (daca procentul de reactie e ales cit trebuie) eu personal prefer bias reglabil si catodul la masa...!in rest mult spor la mesterit "eu personal prefer bias reglabil si catodul la masa...!"in acest caz ampul functioneaza in clasa B,cum este in schema este clasa A,si eu prefer clasa B ,pt ca are mai multe c---e,in clasa A se pierde mult din putere,tuburile finale nu dau tot ce pot in clasa A.Daca apar dume cu sunetul de clasa A , AB,B,etc,ma lasa rece,am ascultat o multime de ampuri in toate clasele de functionare,concluzia ,ca este foooooooooooarte mult folclor comercial cu clasa A sau mai simandicos "clasa A pura"Pun pariu cu oricine ca daca fac o auditie, cu citiva "audiofili" de pe forum , cu 4 ampuri PP in clase diferite de functionare,nu o sa ghiceasca dupa sunet ce clasa de functionare este,A,AB,B Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Probabil că danzup nu este interesat de sonorizări PA(public address).ClasaA nefiind destinată PA(în princiu). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Probabil că danzup nu este interesat de sonorizări PA(public address).perfect adevarat dar... una este sa ai 20w cu ,sa zicem 5% distorsiuni si alta este sa ai 40w cu, sa zicem 5% distorsiuni,in conditiile in care folosim aceleasi tuburi finale,6P3Ceu prefer varianta de 40w cu distorsiuni mult mai mici la 20wam folosit acest defazor VALDERAMA ,pt amp de chitara, se obtine un clean EXTRAORDINAR!!am folosit E88CC Siemens si E80CC SQ Philips ,cu mici modificari la etajele cu E80CC Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Combinatia ultralinear+kfb va imbunatati radical dinamica sunetului cu bass rotund si pufos (daca procentul de reactie e ales cit trebuie) eu personal prefer bias reglabil si catodul la masa...!in rest mult spor la mesterit "eu personal prefer bias reglabil si catodul la masa...!"in acest caz ampul functioneaza in clasa B,cum este in schema este clasa A,si eu prefer clasa B ,pt ca are mai multe c---e,in clasa A se pierde mult din putere,tuburile finale nu dau tot ce pot in clasa A.Daca apar dume cu sunetul de clasa A , AB,B,etc,ma lasa rece,am ascultat o multime de ampuri in toate clasele de functionare,concluzia este ca este foooooooooooarte mult folclor comercial cu clasa A sau mai simandicos "clasa A pura"Pun pariu cu oricine ca daca fac o auditie, cu citiva "audiofili" de pe forum , cu 4 ampuri PP in clase diferite de functionare,nu o sa ghiceasca dupa sunet ce clasa de functionare este,A,AB,BIn principiu sunt d'acord ...eu as miza pe un AB2 impins la "limita" din pacate variatiile de tensiune din retea pot cauza probleme la acest regim pt anumite tuburi care odata intrate in "deriva" nu se mai opresc (creste curentul necontrolat ,se inroseste anodul si sare siguranta daca e... )Lucru care nu se intimpla la bias automat dar.....puterea e limitata ca si dinamica! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 In principiu sunt d'acord ...eu as miza pe un AB2 impins la "limita" din pacate variatiile de tensiune din retea pot cauza probleme la acest regim pt anumite tuburi care odata intrate in "deriva" nu se mai opresc (creste curentul necontrolat ,se inroseste anodul si sare siguranta daca e... )Lucru care nu se intimpla la bias automat dar.....puterea e limitata ca si dinamica!incercati o combinatie ,negativare automata cu negativare fixa,macar de proba....apoi mai vorbim pe privat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum