Vizitator geo9999 Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 am construit o eoliana verticala de 1 kw stator din 12 bobine , 105 spire / bobina , sarma de cupru de 1,8 mmrotor cu 5 pale din teava pvc , diametru 250 mmlungimea palei 1,4 m diametru rotor 2,6 mam invartir cu mana generatorul si am obtinut urmatoarele valori : ( masuratori efectuate cu tahometru si multimetru )23 rot / min = 6 v46 = 12 v70 = 18 v92 rot / min = 24 v180 rot / min = 48 vam masurat cu un anemometru viteza vantului si cu tahometru turatia rotorului ( cel din foto ) si am obtinut la 5m / s o turatie de 25 rot /min . deci aproximativ 6 v . Cam putin , pentru faptul ca viteza medie a vantuli in zona este de 6-8 m/s .am facut circuitul pe 24 v , punte redresoare , legaturi baterii. Apropo, am 2 baterii de 12v 320 Ah.cred ca nu reusesc sa le incarc vreodata pe circuitul de 24 v. Am sa le leg in paralel si merg pe circuit de 12v.vreau si eu sfaturi pentru pale , in sensul sa obtin macar 12v la viteza vantului de 5 m/s sau mai mica Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Mai bine ai reface bobinele pt turatii mici. Adica mai multe spire. Eolienele verticale se invart incet... Link spre comentariu
androne vasile Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 eoliana descrisa de tine are palele mici pentru 1kw Link spre comentariu
Vizitator geo9999 Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 eoliana descrisa de tine are palele mici pentru 1kwspune-mi o varianta de constructie pentru 1 kw, niste dimensiuni pentru pale si ritor Link spre comentariu
Andrei170 Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 Sunt si eu de acord cu ce ti-au scris colegii mai sus: e necesar fie sa modifici statorul (mai multe spire), fie sa modifici palele.Eu in locul tau as alege varianta unui alt tip de turbina. Un C-rotor la aproximativ aceleasi dimensiuni (dar alt raport intre inaltime si diametru) ar trebui sa-ti asigure turatia si culpul necesar pentru ca generatorul pe care-l ai deja sa-ti dea cei 12 V pe care-i doresti. (insa poate nu chiar 1kw).O alta varianta relativ simpla, usor de pus in practica si care cred ca ar merita incercata, ar fi sa transformi turbina pe care o ai deja intr-un fel de C-rotor pastrand cadrul si cupele, urmand sa adaugi doar flapsurile. Poti sa ai in vedere si modelul Lenz daca crezi ca ti-e mai usor sa adaugi flapsuri prinzandu-le de canturile cupelor. Link spre comentariu
blazeu Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Din modestele mele cunostinte:Pentru a produce la turatie mai joasa e necesara o configuratie diferita a masinii, in sensul ca sunt necesari mai multi poli. Adica, rotor si stator de diametre mai mari si mai multe bobine si mai multi magneti pe circumferinta. Tensiunea indusa depinde de VITEZA de variatie a fluxului magnetic, si trebuie crescuta aceasta intr-un fel. (Motoarele de turatie joasa au mai multe perechi de poli decat cele de turatie inalta, iar masinile electrice fiind reversibile...)Si fara prea multe calcule, intuiriv, e necesara o suprafata mai mare de captura a energiei vantului!Rotorul vertical cu configuratie Savonius ma atrage si pe mine, nu impune geometrie pretentioasa a palelor, nu depinde de directia vantului, nu e sensibil la turbulente si poate valorifica viteze reduse ale vantului. Dezavantajele...sunt mai sus, si anumite dificultati constructive specifice. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum