Vizitator adellina Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Pentru un receptor radio superheterodina in gama UM , ce integrat recomandati ? Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Pentru un receptor radio superheterodina in gama UMAcesta-ţi place: http://www.shfmicro.com/TEA5551T.pdf ?Sau:http://lmgtfy.com/?q=am+radio+receiver+ic Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 TDA 1083 , CXA 1191 , ultimul a facut epoca in world - receivere mai simple ... , obtii mai mult decit un simplu AM ... Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 ce integrat recomandati ?Uneori parcă nu merită să dai atâţia bani doar ptr. un integrat când produsul finit se găseşte pe piaţă la acelaş preţ sau chiar mai mic. Dar dacă pasiunea este mare...Descriere: RADIO FM/AM:Cod: CXA1191Pret (cu TVA): 32.00 RON Cod: TDA7000Pret (cu TVA): 20.00 RONCod: TDA7384Pret (cu TVA): 20.00 RONCod: CXA1238Pret (cu TVA): 0.50 RON Link spre comentariu
Vizitator adellina Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Multumesc pentru raspunsuri! Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 ce integrat recomandati ?Uneori parcă nu merită să dai atâţia bani doar ptr. un integrat când produsul finit se găseşte pe piaţă la acelaş preţ sau chiar mai mic. Dar dacă pasiunea este mare...Descriere: RADIO FM/AM:Cod: CXA1191Pret (cu TVA): 32.00 RON Cod: TDA7000Pret (cu TVA): 20.00 RONCod: TDA7384Pret (cu TVA): 20.00 RONCod: CXA1238Pret (cu TVA): 0.50 RONOmul nu a intrebat de pret ... aici nu se alcatuieste bugetul RSR , nu e nici ASE ... se gasesc din integratele de mai sus si mult mai ieftin , mai sint recuperari de componente , vreun coleg de pasiune binevoitor , nu reiese ca ar dori sa cumpere cu factura ... am mai vazut si pe alte arii din elforum apelul la " constringerea " materiala pentru a anula alte postari decit cele proprii , e adevarat , sint si hobby - uri mai ieftine , mincatul de seminte si urmarirea " serialelor " , oricum sa faci un receptor cu integrat(e) , impune citeva investitii ( anterioare ) nu foarte ieftine ... daca chiar vrei sa respecti inteligenta celor ce le-au creat ( integratele ) ...Apropo ... TDA 7000 nu cred ca stie MA , si nu cred ca coboara pina la 1 MHz, centrul gamei UM , e mai important de stiut decit pretul , macar pentru un forum cu subiect radioamatorism si electronica ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Ofer eu cadou un TBA570, singura conditie fiind sa vedem aici pe forum poze cu derularea proiectului. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 A244d = TCA440 Probabil cel mai bun. Exista si o varianta ruseasca K174-si-ceva.TDA1072 sau varianta mai moderna TDA1572. TDA1046 s-a produs parca si în România. TDA4001. TDA4100 = A4100d. Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 174XA2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Este un TCA 440 din Piata Rosie ... originalul era f . raspindit prin tunere de clasa mijlocie si auto ... foarte bun altminteri , multe integrate se potrivesc cererii ... eu m-am orientat spre cele ce au si un pic de final audio , poate scuti de ceva batai de cap la un experiment ... Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Final audio înseamna caldura care afecteaza stabilitatea oscilatorului. Cât timp etajele din calea audio sunt în clasa A, unde puterea disipata variaza numai cu tensiunea de alimentare (TBA570) si se lucreaza numai în UL si UM acest lucru se observa mai putin. Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 tba570 are numai draivaru' in cip. Link spre comentariu
globaldj Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 KA22427 - se pot face o multime de "jucarii" cu el ... plus ca poate fi recuperat la pret de nimic din toate chinezariile existene ! Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 tba570 are numai draivaru' in cip.Care lucreaza în clasa A. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Tema a fost UM ... nu fuge semnificativ oscilatorul ... nu le mai faceau fabricantii daca nu functionau , au fost produse probabil sute de mii de receptoare , care functioneaza impecabil ... e mai simplu sa gasim pete in soare , criticind orice ... in vreme ce tara asta nu mai produce nimic ... CXA 1191 este mai bun decit visele intregii industrii electronice romanesti ... , integrat produs acum 20 de ani ... eu mai am si acum receptoare cu acest integrat , inclusiv un walkman cu integratul in capsula smd , nu " fuge " nici cu ordinul DNA ... cred ca pentru edificare ar trebui " maruntit " datasheet - ul , studiata schema interna si vazut daca proiectantul a luat masuri in consecinta , disipatia capsulei , puterea disponibila in AF , structura oscilatorului local . , etc . ... apropo , a se vedea performantele receptoarelor romanesti , poate - si aminteste cineva performantele lor in unde scurte , atunci cind erau de interes , eu am aflat spre norocul meu atunci ce inseamna un receptor SONY cu acest integrat ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum