Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Persulfat de amoniu sau clorura ferica?

bogdanel

Postări Recomandate

Vizitator alex

Habar nu am. Cred ca pe sticla am dat undeva pe la 5 lei. Mai pui 10 lei siliconul. Vreo 15 lei pompa. 5 lei furtunul daca il iei cu tot cu duze de la un magazin auto. Deci in total vreo 35 de lei + 2 ore de munca. Cred ca e mai ieftin decat costa un tanc la conex. Daca va apucati, sa il rugati pe geamgiu sa slefuiasca un pic sticla sau o puteti face voi cu o piatra de ascutit cutite.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

5

• radhoo

5

• bogdanel

4

• Extasy2525

4

Top autori în acest subiect

Are dreptate alex idee cu furtunul este cea mai buna , in "apa" piatra de acvariu este buna "scoate bule aproape pe toata suprafata ei " dar in clorura ferica nu mai scoate :partyman: deoarece este mai densa clorura ca apa . Lucrul acesta lam experimentat pe propia piele :weedman: , am incercat chiar sa mai dau gauri suplimentare in piatra cu bormasina nu a tinut , tot nu scotea bule deajuns , sa acopere toata suprafata tancului .

Si ca recomandare, daca vreti sa incalziti clorura mai repede ...... desfaceti incalzitorul de acvariu si umpletil cu "ulei de transformator"... este dielectric si bun conducator de caldura :supz:

Am uitat sa mentionez>>>> nu puneti ulei mai mult de cit tine samota, odata cu cresterea temperaturii uleiul isi mareste volumul si daca ajunge in contact cu partile din plastic le poate deforma , se pune cu 1cm mai putin decit inaltimea samotei :smt006

Link spre comentariu

interesant ... si totusi cum il faci sa pluteasca ?

te folosesti de tensiunea superficiala a lichiduluiva pluti daca il asezi cu grija :yawinkle:
Link spre comentariu

Da, cu cloruara asha se face. Se ia un furtun de plastic, se gaureshte pe toata lungimea lui, cat mai des, cu un ac, dupa care se pune pe fundul recipientului. Shi se sufla aer in furtun. Practic "spuma" clorurii face corodarea.Dar oricum problema corodarii cu clorura ramane tot aia. E maro, pute, pateaza mainile shi hainele, shi trebuie scos CI pentru a-i supraveghea corodarea. De aia va intreb ce sfaturi imi putetzi da voi cei care atzi mai lucrat cu persulfat, ca deocamdata nu sunt decis sa ttrec pe persulfat...

Link spre comentariu

O alta varianta pt. realizarea baii de corodare ar fi confectionarea unui "balansoar".Ceva asemanator se afla la centrele de transfuzie sanguina, pentru a agita sangele continuu.Baii de corodare i se imprima o miscare de balansare, astfel incat clorura "spala" cablajul.

Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru

cu agitarea clorurii ca la masina de spalat cu bule :yawinkle: : la noi un tub gaurit la "parter" prin care pompezi aer.

Link spre comentariu

Folositi Acid Azotic,si depinde de concentratie ca poti coroda intr-un minut chiar,numai traseele trebuie sa fie facute cu smoala,si e ok. Am facut eu mai demult chestii de alea. :tonqe:

Link spre comentariu

Am lucrat din totdeauna cu tanc din plastic,gen pt hirtie foto. Daca utilizati manusi din cauciuc nu e nici o problema cu petele pe miini! Solutiile cu HCl si H2O2,sau HNO3,sau persulfat nu sint atit de bune ca cele de clorura! Reguli de baza: -solutia sa fie aproape saturata; -temperatura de cca 40-45 grd celsius; -agitare ocazionala; Absolut de fiecare data sa decantati resturile depuse si,cind e cazul,sa filtrati solutia! Regenerarea solutiei se poate face introducind cuie de fier in ea. Chestia cu agitarea prin bule e excelenta!Ajuta si la regenerarea cu fier[cuie]! Pt cel cu "spuma corodeaza"-nu este adevarat!Practic se realizeaza o indepartare a produsilor de reactie si un acces pentru reactantul cu concentratie mai mare,aflat in solutie. Am vazut pe net si o alta varianta de agitare-cu un difuzor plasat pe peretele tancului si alimentat de un oscilator audio!Aici,pe linga zgomot ce poate fi deranjant,e loc de experimente cu frecventa,puterea semnalului,etc.Oricum e interesant!Posibil cu tweetere sa se iasa din spectrul audibil,pe la 20-25kHz.

Link spre comentariu

cateva difuzoare piezo plasate strategic pe peretii tavitei, vopsite in prealabil pt a nu se coroda in baia de clorura ferica si miscate cu un semnal de vreo 20-30Khz...

Link spre comentariu

cateva difuzoare piezo plasate strategic pe peretii tavitei, vopsite in prealabil pt a nu se coroda in baia de clorura ferica si miscate cu un semnal de vreo 20-30Khz...

Pare o timpenie,nu-i asa?Si totusi am vazut-o la un american,numai ca nu inotau difuzoarele in solutie!Erau plasate sub cuva,lipite de peretele de plastic, pentru a transmite vibratiile.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări