Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un program in multisim pt facultate

Vizitator alin1989g

Postări Recomandate

Vizitator alin1989g

Buna, profesorul mi-a spus sa fac un circuit in multisim care sa faca diferenta dintre adaptarea la tensiune sau adaptarea le putere si sincer sa fiu habar nu am ce sa fac daca cineva este dispus sa ma ajute as fii recunoscator. Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

3

• Vlad Mihai

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

adaptarea la tensiune sau adaptarea le putere

Adaptarea in putere stim ce e, dar aia in tensiune nu prea. As putea sa ghicesc ca daca adaptarea in putere se refera la maximizarea puterii in sarcina, poate ca adaptarea in tensiune face maximizarea tensiunii. In orice caz "adaptarea la tensiune" nu este termen consacrat si ar fi bine sa definim notiunile cu care operam. Dupa aia mai vedem cum se face.
Link spre comentariu
Vizitator alin1989g
Eu ştiu să lucrez cu multisim cât de cât dar nu înţeleg ce vrei defapt! dacă ai putea explica cumva.[/

nu stiu daca este corect dar cred ca ar trebui sa fac un atenuator adaptat la putere si unul adaptat la tensiune se poate asa ceva ?

Link spre comentariu
Vizitator alin1989g

adaptarea la tensiune sau adaptarea le putere

Adaptarea in putere stim ce e, dar aia in tensiune nu prea. As putea sa ghicesc ca daca adaptarea in putere se refera la maximizarea puterii in sarcina, poate ca adaptarea in tensiune face maximizarea tensiunii. In orice caz "adaptarea la tensiune" nu este termen consacrat si ar fi bine sa definim notiunile cu care operam. Dupa aia mai vedem cum se face.
nu stiu daca este corect dar cred ca ar trebui sa fac un atenuator adaptat la putere si unul adaptat la tensiune se poate asa ceva ?
Link spre comentariu

Adaptarea in putere, desi este un abuz de limbaj, are oarece sens. De fapt adaptarea e doar adaptare si atat. Nu e in nimic. Presupune maximizarea transferului de putere. Si ca sa fim rigurosi pana la os, adaptarea este a impedantei, avand ca scop maximizarea transferului de putere intre generator si sarcina. Ceva detalii aici: http://www.answers.com/topic/impedance-matching

Daca ma gandesc bine, ar mai fi adaptarea la zgomot, care minimizeaza factorul de zgomot la amplifurile de RF, dar ma indoiesc ca s-a referit proful la asa ceva.

Ca sa ne putem ocupa de "adaptarea in tensiune", cred ca trebuie intai sa o definim. Deci, cred ca trebuie sa il intrebi in mod delicat pe prof, ce se intelege prin adaptare in tensiune? Vreo referinta, manual, ceva, care trateaza notiunea? Ca altfel e greu de mers mai departe.

Iar faza cu atenuatorul, iarasi nu o inteleg. Atenuatoarele au o impedanta caracteristica. Daca nu le pui intr-un circuit cu aceeasi impedanta caracteristica, atenuarea nu mai are aceeasi valoare ca in cazul adaptat. Deci si aici sunt chestii neclare.

Link spre comentariu
Vizitator alin1989g

Adaptarea in putere, desi este un abuz de limbaj, are oarece sens. De fapt adaptarea e doar adaptare si atat. Nu e in nimic. Presupune maximizarea transferului de putere. Si ca sa fim rigurosi pana la os, adaptarea este a impedantei, avand ca scop maximizarea transferului de putere intre generator si sarcina. Ceva detalii aici: http://www.answers.com/topic/impedance-matchingDaca ma gandesc bine, ar mai fi adaptarea la zgomot, care minimizeaza factorul de zgomot la amplifurile de RF, dar ma indoiesc ca s-a referit proful la asa ceva. Ca sa ne putem ocupa de "adaptarea in tensiune", cred ca trebuie intai sa o definim. Deci, cred ca trebuie sa il intrebi in mod delicat pe prof, ce se intelege prin adaptare in tensiune? Vreo referinta, manual, ceva, care trateaza notiunea? Ca altfel e greu de mers mai departe.Iar faza cu atenuatorul, iarasi nu o inteleg. Atenuatoarele au o impedanta caracteristica. Daca nu le pui intr-un circuit cu aceeasi impedanta caracteristica, atenuarea nu mai are aceeasi valoare ca in cazul adaptat. Deci si aici sunt chestii neclare.

ok am inteles ca adaptarea la putere este atunci cand ai o sursa si o rezistenta si atunci cand rezistena de sarcina este echivalenta cu cea a sursei atunci obtii transferul maxim de putere multumesc mult acum o sa vad ce fac cu adaptarea in tensiune.
Link spre comentariu

atunci cand rezistena de sarcina este echivalenta cu cea a sursei atunci obtii transferul maxim de putere

Egale, nu echivalente (ce-o fi aia?). Asta e valabil daca impedantele sunt rezistente pure adica impedanta reala. Daca impedantele sunt complexe, atunci transferul maxim de putere se atinge atunci cand sarcina si sursa sunt complex-conjugate.
Link spre comentariu
Vizitator alin1989g

atunci cand rezistena de sarcina este echivalenta cu cea a sursei atunci obtii transferul maxim de putere

Egale, nu echivalente (ce-o fi aia?). Asta e valabil daca impedantele sunt rezistente pure adica impedanta reala. Daca impedantele sunt complexe, atunci transferul maxim de putere se atinge atunci cand sarcina si sursa sunt complex-conjugate.
Am inteles imi cer scuze pt gresala intradevar profesorul facea referire la cele 2 cazuri de mai sus. am facut 2 programe in multisim dar nu stiu daca este bine facut si as dori parerea da daca se poate o sa atasez 2 poze cu simularile si sa imi spui daca sunt bine facute. Multumesc!

post-70820-139829516314_thumb.png

post-70820-139829516329_thumb.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări