manely Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Salut!Am un aparat de sudura bobinat, are 2 mediane inseriate pe secundar, pe una are amperaj mai mic(cu electrod 2,5 merge perfect) iar pe cealalta amperaj mai mare(cu electrod 3,5).Cum as putea sa modific acest aparat de sudura(de preferat fara sa o rebobinez sau fara prea multi bani) ca sa pot suda tabla subtire fara sa o gauresc? mai exact tabla de dacie. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Cu un variator de putere (s-a mai discutat despre schema pt trafuri)Sau cu rezistente inseriate Link spre comentariu
manely Postat Octombrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Practic imi trebuie un amperaj si mai mic, nu?Si i-ar prinde bine si o punte redresoare banuiesc, nu? Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Si un electrod mai subtire , nu ? ... eventual sa renunti la idee si sa treci la sudura in atmosfera protejata ... pentru asta s - a inventat ... Link spre comentariu
Vizitator Dulgherul Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 cred ca cel mai simplu pt tine este cu rezistente pt a scadea amperajul si electrod de 1,6 max dar tot iti trebuie o mana buna.daca iti permite bugetul ideal este un aparat de sudura mig/mag cu sarma de 0.6 sau max 0.8 si gaz protector amestec de co2 si argon,la nivel de hobby nu este foarte scump un asemenea aparat.eu pt a reduce amperajul folosesc o rezistenta de kantal de la niste cuptoare de coacere ceramica ,o pun pe masa si scurtand sau facind mai lunga rezistenta scad sau cresc ampperajul pana gasesc amp corect. Link spre comentariu
doru77 Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 O priza pe secundar. Sau un numar de spire bobinate si legate in serie cu primarul. sau o bobina de reactanta in serie cu primarul. Ideal ar fi un aparat de sudura prin puncte. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Daca sudezi cu supertit-fin de 3,25 pe infasurarea de curent mic se mai amorseaza arcul la electrod? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum