Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Windows recomandat pentru un P3 laptop.

Cilibiu

Postări Recomandate

orice sistem de operare ai sa incerci nu o sa mearga cum vrei tu . paginile de internet actuale sant facute sa nu mearga pe sisteme vechi , gunoaie percum JAVA, FLASH PLAYER, ACTIV X-uri, si alte PLUG-inuri sant compilate in acest sens din motive economice , toate sau aproape toate actualizarile sant facute sa franeze parca PC-ul si sa te faca sa cumperi unul nou . acum 10 ani acel PC "zbura" pe internet, astazi nici messengerul parca nu vrea . Instaleaza W98 sau 2K si lasa-l offline e singura solutie.

Bravo
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

8

• FLORIN IORDACHE

3

• cristian_draghiescu

3

• florinellll

3

Nu am sot pentru a adauga placa video, iar trecerea de la 16mb la 32 o face lunad din memoria RAM,mai sus de 32 nu am.Sincer sunt cam multi pasi si incercari ca sa fac sa mearga ce vreau eu dar cu sanse minime de functionare.Placa video mx440 am si eu pe al 3 pc, si acolo am aceasi problema, si exact aceasi configuratie a pc-ului.Eu zic ca pana la urma nu are rost sa fac atatea zeci de incercari pentru ca exact cum am zis mai sus, acest video online nu este musai, principala ocupatie a acestui laptop este folosirea lui pe softurile mentionate mai sus, merg in deplasare cu el si nu pot lua dextopul cu mine. Mai ales ca lam pastrat ca are mufa LPT(laptopul) care o folosesc pentru programat.La video vroiam sa ma uit doar daca dextopul il am inchis, asta ca sa nu mai deschid dextopul.Messengerul merge super pe laptop si la fel totate softurile mentionate mai sus, si navigarea pe net zboara pe laptop.Multumesc tuturor de ajutorul acordat si sfaturile date. :da

Link spre comentariu

Chestia cu suplinirea "placii video" cu ajutorul memoriei ram este o "carcaleala"nici nu mori nici un traiesti.Ram-ul nu este atat de rapid pentru a suplinii corect lipsa de "memorie "video

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Poti optimiza mult sistemul cu un XP Performance (sunt mai multe variante, intre 170...280Mb ISO) sau chiar un MiniXP de 125Mb, care nu e stabil. Daca pui XP performance s-ar putea sa nu-ti mearga WLAN decat daca pui IP manual la setari. Performance papa vreo 200Mb cu tot cu driverele placii, insa merge doar pe 32biti. Daca pe el pui un XP Manager, iti merge mult mai repede.

Link spre comentariu

Messengerul merge super pe laptop si la fel totate softurile mentionate mai sus, si navigarea pe net zboara pe laptop.

Aşa e şi normal să fie având acea configuraţie şi Win XP.

Eu zic ca pana la urma nu are rost sa fac atatea zeci de incercari pentru ca exact cum am zis mai sus, acest video online nu este musai

Părerea mea este că aţi luat cea mai justă decizie.

@andreimihai3 :

Atunci pentru ce să se recurgă la Windowsuri piratate,

procurate din cine ştie ce surse obscure ?

Link spre comentariu

Îmi cer scuze pentru imixtiune, eu pe o configuraţie

chiar mai slabă (Armada E500, 800 MHz, 8 Mb video

dedicat, 128 Mb SDRAM, True Color 32 bit, Win XP SP1,

folosind Divx 5.02 + AC3 filter) am văzut sute de filme în

format .avi în condiţii perfecte, fără nici cea mai mică problemă.

Chiar şi atunci când laptopul rula la 650 MHz (pe baterie).

Link spre comentariu

Asa este, daca electronica nu "duce" nici softul nu face mai multe in plus.O curiozitate. Filmele, in format avi, ruleaza bine pe acea configuratie?

Nu am probat, din cauza ca nu ma uit la filme pe laptop, videoruile online erau doar informative in electronica .Dar o sa probez.
Link spre comentariu

De aceea te-am intrebat daca ruleaza filmele obisnuite pentru ca unele filme online pot fi copiate pe calculator si vazute astfel, ca un film clasic (offline) eliminand problema flashplayer-ului.

Link spre comentariu

Am spatiu pentru descarcat filme, dar cum am zis mai sus, video-urile online sunt doar pentru informare si in general tin de electronica sau asemanator, ma multumesc si cum ruleaza acuma, ca nu merge sacadat, doar ca sunetul se aude cu intarziere, si se vede foarte putin sacadat.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Astazi am facut test cu vizionarea filmelor pe laptop (nu online).Filmele merg super bine.Al doilea test a fost sa dau placa video pe 16 bit si sa vad un video pe youtube, surprinzator este ca se vede perfect pe google crome, fara sacadari, iar pe IE8 se incarca si mai repede. (nu in fuul screen)Diferente intre 32 si 16 bit , prea mari nu sunt, si nu sunt deranjat de calitatea imagini o data ce pot vedea un video.Multumesc tuturor pentru timpul acordat si sfaturile date, problema rezolvata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări