Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Windows recomandat pentru un P3 laptop.

Cilibiu

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor.Am un laptop ACER SPIRE 1200XVUn pic inbunatatit.Procesor INTEL PENTIUM 3 1.13Ghz128mb ram on boar + 513 ram SDRAM PC133HDD 80 GbPlaca video 32 mb (nu stiu pe cati biti este)Card PCMICA Netgear WIRELES 108mbpsActual am WINDOWS XP SP3 ORIGINAL GENUINE.Functioneaza ok laptopul, dar daca se poate face sa mearga mult mai bine actual este si mai ok.Folosesc GOOGLE CROME ca browser si videourile se vad sacad.Am incercat pe IE8 si la fel.Am incercat pe IE7 si la fel.Ca transfer fisiere merge super bine.Ca si navigare pe Internet merge extrem de bine.Ce problema am este doar vizionarea video-urilor online.Ce recomandati?Sa instalez windows xp sp1? pe el nu pot instala googel crome si multe situri nu vor merge.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

8

• FLORIN IORDACHE

3

• cristian_draghiescu

3

• florinellll

3

Videourile merg sacadat din cauza placii video este prea putin 32 mb, eu am pe 64mb tot la laptop si la mine mai sacadeaza cateodata.....nu cred ca are legatura sistemul de operare cu videourile ! parerea mea

Link spre comentariu

Videourile merg sacadat din cauza placii video este prea putin 32 mb, eu am pe 64mb tot la laptop si la mine mai sacadeaza cateodata.....nu cred ca are legatura sistemul de operare cu videourile ! parerea mea

puteti incerca din setarile placii video sa functioneze pe 16 biti nu 32 .e posibil sa se simta o imbunatatire in redarea video.scade un pic calitatea imaginilor.
Link spre comentariu

Va salut ! Parerea mea este urmatoarea: va trebuie o placa video mai mare,adica cea de 32 mb este cam micuta pentru a viziona un film sau a juca un joc pe laptop .Eu zic ca va trebuie o placa video de minim 128 mb . Aaa,si daca se poate sa-i mai luati si o placuta ram de 512 mb si sa o dati jos pe cea de 128 mb .Succes !!!

Link spre comentariu

Va salut ! Parerea mea este urmatoarea: va trebuie o placa video mai mare,adica cea de 32 mb este cam micuta pentru a viziona un film sau a juca un joc pe calculator .Eu zic ca sa va luati o placa video de minim 128 mb . Aaa,si daca se poate sa-i mai luati si o placuta ram de 512 mb si sa o dati jos pe cea de 128 mb .Succes !!!

interesant. cum o va monta in laptop?
Link spre comentariu

Mai intai sa verifice in bios daca are posibilitatea de a mari memoria la placa video,pentru ca la unele laptop-uri sau pc-uri are posibilitatea aceasta,de exemplu cum ar fi : 8-16-32-64 mb etc.....

Da scuze domnule iora am crezut ca este vb despre un pc-u si daia i-am zis sa-i puna alta placa video,dar daca este laptop nu prea are cum sa-i puna alta placa video mai peformanta.

O zi buna va doresc !!

Link spre comentariu

128mb ram sunt implementati in placa de baza, iar placa de baza suporta maxim 640mb ram, exact ce am eu acuma.Placa video este setat din bios pe 32mb , mai mare nu are, am setat pe 16mb si mai rau merge.Deci pana la urma este problema HARDWERE nu SOFWERE.Placa video este integrata nu are slot adaptabil.Multumesc foarte mult de clarificare. :da

Link spre comentariu

degeaba bagi tu rami si placa video de enspe mii de Mega.... procesorul nu tine.. sistemul de operare il "forjeaza" ca sa stea in idle si tu ii mai ceri sa proceseze si chrome si alte pluginuri cum ar fi flash playere , platforma Java poate.. in concluzie, nu prea e in "rand" cu cerintele de azi. ce se poate face insa? se instaleaza un windows cat mai light , cum ar fi un nemesis , se dezactiveaza cam tot ce e inutil , inclusiv updat-area windowsului , si alte magareli. se instaleaza chrome sau opera (Ie si Firefox halesc resurse de crapa si un procesor P4 de 3GHz :rade: ) si pe urma daca ai un Tune Up Utilities optimizezi la performanta maxima conexiunea de net , si pe urma optimizezi sistemul sa mearga struna.. Sper ca m-am facut cat de cat inteles. Succes :dans:

Link spre comentariu

Sistemul este optimizat cu tune up, dar la sistem de operare nu stiu ce sa zic de nemesis, mai ales ca inafar de chestia cu video-urile , eu il folosesc foarte mult in PROGRAMARE si softuri de rulare simulari si alte softuri care defapt nu consuma asa mult resurse. Daca instalez ce zici mie ca nu mai pot folosi aceste programe. Nu este musai sa vad video-uri, dar am intrebat ca sa stiu daca pot rezolva cumva sa nu.Multumesc inca o data.

Link spre comentariu
puteti incerca din setarile placii video sa functioneze pe 16 biti nu 32 .e posibil sa se simta o imbunatatire in redarea video.scade un pic calitatea imaginilor.

@iora v-a sugerat să încercaţi şi setarea plăcii video pe "High Color"

(16 bit), în cazul în care o aveaţi setată pe "True Color" (24 sau 32 bit).

Placa video este setat din bios pe 32mb , mai mare nu are, am setat pe 16mb si mai rau merge.

Deci dvs. aţi înţeles greşit şi prin urmare aţi făcut cu totul altceva.

Nu este musai sa vad video-uri

Titlul topicului este "Windows recomandat pentru un P3 laptop".

Mă conformez acestui titlu şi ţinând cont de configuraţia descrisă

şi de aplicaţiile pe care spuneţi că le rulaţi în mod obişnuit pe el,

vă recomand călduros Windows 2000 SP4. Driverele le găsiţi aici :

http://driverscollection.com/?H=Aspire% ... ows%202000

Link spre comentariu

Da e drept am inteles gresit cu 16 biti. Intradevar este setat pe 32.Driverele actuale pentru xp tot de pe situl acela leam luat acum mult timp.O sa caut windows-ul de care zici si o sal probez sa vad cum merge, dar daca am performante scazute in utilizarea altor softuri, prefer sa raman la xp si sa nu ma uit la video-uri online.Nu stiu insa daca softurile se pot instala pe 2000.Softuri utilizate in general:Proteus 7Bascom AVR 2.5Pony ProgSi alte softuri uzuale ale PC-ului.Tune upAdobe readerFlash player.net framework toate versiunileWindows media format runtimeSi alte softuri sau pack-uri care necesita pentru rularea a mai multor soft-uri......Totusi o sa incerc xp 2000 sa vad cum se descurca.

Link spre comentariu

orice sistem de operare ai sa incerci nu o sa mearga cum vrei tu . paginile de internet actuale sant facute sa nu mearga pe sisteme vechi , gunoaie percum JAVA, FLASH PLAYER, ACTIV X-uri, si alte PLUG-inuri sant compilate in acest sens din motive economice , toate sau aproape toate actualizarile sant facute sa franeze parca PC-ul si sa te faca sa cumperi unul nou . acum 10 ani acel PC "zbura" pe internet, astazi nici messengerul parca nu vrea . Instaleaza W98 sau 2K si lasa-l offline e singura solutie.

Link spre comentariu

Problema ta nu este sistemul de operare ci flash playerul. La xp scoate toate biz-bizurile de estetica si fa-l sa arate ca win 98. Asa ai viteza maxima din partea lui nemaifiind ocupat cu estetica imaginii. Problema apare la instalarea flashplayerelor actuale de la Adobe. Poti incerca o versiune mai veche pana gasesti una buna care ruleaza decent. Incearca urmatoarea varianta. Dezinstaleaza flashplayer si fii sigur ca e dezinstalat complet ("missing plugin"). Instaleaza opera si lasa sa "descopere" ca nu are plash player. Nu lua de pe site-ul adobe cand ofera optiunea si la a doua incercare (uneori din prima in functie de cat de bine e dezinstalat flash-ul de la adobe) apare o bara sus care spune ca nu a fost detectat flasplayer in sistem si se poate instala un plugin de la ei. Dupa instalare acesta functioneaza normal la redare, fara sacadari, numai ca in fullscreen face ecran alb. Eu asa fac la un xp pe un barton de 2600+ cu mx440 la care apare aceeasi problema de cateva luni. Am incercat si versiuni mai vechi de flash dar rezultatele sunt variabile. Daca ai nevoie de flash la unul din programe atunci trebuie sa vezi cum fortezi browserul sa foloseasca numai pluginul acesta si nu cel de la adobe.Messengerul foloseste acelasi flashplayer si de aceea se misca ca melcul. Astia de la adobe baga tot felul de biz-bizuri in flash dar la optimizarea pentru viteza se pare ca au alergie. Plus a si variantele de server ale acestuia au alergie la variantele vechi de flashplayer.Alta varianta este descarcarea acelui film cu un downloader (opera si firefox au pentru youtube, de exemplu, sau poti sa cotrobai in cache dupa el, daca esti hotarat sa-l vezi fara sacadari si sa folosesti ceva gen kmplayer sau mlayer pentru redare, de obicei este in format mp4 sau flv, opera il salveaza in cache-ul propriu dar flash-ul nu, de aceea am mentionat de plugin-ul de la opera).Cat despre placa video vezi daca in bios ai optiunea de a adauga memorie luand din memoria principala sa o aduci macar la 64M. Altfel nu ai decat 2 solutii. Prima este sa overclock-ezi placa video iar a doua este sa cauti alta daca placa video este pe slot si nu integrata in placa de baza (stiu ca e laptop).@maxim_sedilec: aveti dreptate, ca utilizator de flashplayer am observat acelasi lucru si oferta gratuita a acestora de la Adobe la varianta client dar mai ales la cea server confirma acest lucru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări