costysibip Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 am un motor de la o masina de spalat ariston margherita 2000 (ab95), intentionez sa-l folosesc pt un polizor, doresc o schema sa il alimentez direct la 230v c.a. Am cautat pe net dar nu ma convins nimic 'MCA30/40 148/AD2 ' Link spre comentariu
gcom61 Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Incearca asa.... Link spre comentariu
H Robert Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Rotorul este in scurt sau bobinat? Link spre comentariu
romica-b Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Sincer va invidiez ptr. faptul ca aveti atata timp liber,incat sa-l pierdeti cu asa ceva.V-ati imaginat macar ce investitie de timp si bani este necesara?Cand un polizor de aceeasi putere costa pana-ntr-un milion? La care aveti silentiozitate,protectie mecanica si electrica,suport de prindere,cablu,stecher,aparatori,suporti ptr. asezarea piesei de polizat,capete prelucrate ptr.prinderea pietrelor,etc.Credeti ca merita?Atentie! Daca motorul este cu perii colectoare,cum intuiesc,turatia acestuia atinge 14.000 de ture.Regulatorul electronic prezentat mai sus,scade considerabil puterea la turatii de 3000-4000,cat aveti nevoie ptr. siguranta utilizatorului.Meditati si o sa ajungeti la aceeas concluzie. Link spre comentariu
gcom61 Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 ...Cand un polizor de aceeasi putere costa pana-ntr-un milion?...Meditati si o sa ajungeti la aceeas concluzie. Unde se gaseste acest polizor?....~300w Atunci cand ai cate ceva pe acasa,este pacat sa nu-l folosesti. Link spre comentariu
romica-b Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Eu am un STERN de 250w care a costat 70 lei in 2009,nu stiu cat ar costa acum,probabil ca in jur de 100 lei.In schimb,la firma aruncam anual zeci de motoare de masini de spalat, la fier vechi.Dupa cum gandesti ar trebui sa facem din ele polizoare,masini de tocat sau orice altceva,ca vorba ta "e pacat sa nu le folosesti la ceva ".Investitia de bani si timp intr-un proiect ca cel expus de tine este absolut total nerentabila.Mai ales ca motorul este complet inadecvat scopului propus.Faci cum vrei! Link spre comentariu
blazeu Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Si eu sunt cam zgarcit, insa Romica are dreptate!Era o chestie pe vremea lu' Ceasca, cand nu gaseai ce gasesti azi prin magazine. Si eu am pastrat motorul de la Automatic (ala cu 2 randuri de infasurari, condensator de defazare si rotor in scurt!) insa nu stiu daca il voi mai folosi la ceva!...Polizor mi-am cumparat si eu (e ceva mai scump si mai slabut, 100 lei cu 150W) insa eu l-am luat pentru lucrari mici (ascutit burghie si reprofilat surubelnite), nu pentru ascutit halebarde cum se repezea soacra-mea sa-si ascuta o gioarsa de topor...Altfel, sa-i faci suport, piesa de cuplaj, aparatoare, suport de scula, ecran transparent, si sa constati ca nici lagarele nu sunt prea grozave pentru asta...Sanatate! Link spre comentariu
gcom61 Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Sunt total de acord ca sculele executate de[fabrica]pt o anume destinatie sunt superioare constructiv in raport cu cele homemade.Cu toate acestea sunt multe scule si dispozitive executate in regim unicat,care depasesc cu mult flexibilitatea celor cumparate. @costysibip a pus doar o intrebare si acum sta in tribuna Link spre comentariu
Vizitator dracu_gol Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Salutare tuturor....desi sunt in mare parte de acord cu cele de mai sus trebuie sa recunosc ca ma vad nevoit sa rezolv si eu o problema similara...cu un motor SOLE de masina de spalat INDESIT.... in principiu as vrea sa il vad conectat la 220 V dar nu prea stiu cum...motorul il va folosi tata pentru constructia unui polizor...nu are nici bani nici incredere in polizoarele mici de fabrica de 100 ron bucata de productie chinezeasca... in plus omu e strungar si are cunostintele de mecanica necesare pentru a realiza restul componentelor... fulii si sisteme de prindere sau siguranta...lucuru pe care il va face din placere de altfel..Pe langa cele mentionate mai sus mie imi revine misiunea sa fac motorul sa se invarta... Din vechea masina de spalat am mai recuperat si alte componente.. cuva, condensatorii inclusiv cel al motorului, si diferite alte piese...din ceea ce am observat pana acum... motorul prezinta 5 fire (o mufa cu 5 pini)...iar masuratorile de rezistenta intre pini arata cam asa (nu exista numerotare pe mufa, asta af facut-o eu.... cu fata la mufa de la stanga la dreapta):R1-2....64 ohmiR1-3....64 ohmiR 1-4 ....12 ohmiR1-5 ... 26 ohmiR2-3.....84 ohmiR3-4...76 ohmiR4-5...39 ohmimultumesc de opinii... sper sa pot pune o poza curand... Link spre comentariu
costi002 Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 cred ca raspunsul tau este aici. http://www.emil.matei.ro/mms.php Link spre comentariu
Vizitator dracu_gol Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 am gasi si eu ceea ce este acolo multumesc...!cred ca va trebui sa iau prin incercari...prob;lema e ca nu am nici o sursa de tensiune mai mica de 220 V alternativ ca sa nu prajim ceva pe acolo... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum