Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa stabilizata 13,8v 60A

Dj Alex

Postări Recomandate

salut am un amplificator auto care statea degeaba si am zis ca sa ii construiesc o sursa stabilizata de 13,8V si 60Ace parere aveti ? cred ca sunt destule de multe persoane care au un amplificator auto si nu au o sursa ca sa le alimenteze (aici nu ma refer la sursa de la PC )

post-25860-139829512012_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

3

• Dj Alex

3

• maxim_sedilec

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

desfa-l pune-l pe o baterie de masina masoara cu cat se alimenteaza partea finala ....probabil +-30 ....-+50 fa un alimentator pentru tensiunea aia si unul micut de 13.8 pentru zonele din amplificator care nu se alimenteaza cu tensiunea mare ce sens are un alimentator de 60A ....gandestete numai pe puntea redresoare cata putere se pierde la curentul ala sau la capacitatea condesatorilor de filtraj pentru atata curent ...

Link spre comentariu

60A inseamna 828W stiu ca trebuie mai multi tranzistori mosfeti ca sursa sa functioneze mai lejer dar nu o sa tin tot timpul amplificatorul la maxalimentarea o iau de la un traf de 500-600 W iar in legatura cu amplificatorul la care o sa il folosesc are o siguranta fuzibila de 30A din care rezulta ca la putere max consuma 414 W stiu ca nu se arda la fix 30A )iar dupa iesirea din sursa stabilizata o sa mai pun un condesator dedicat pt amplificatoare auto ca sa nu forteze asa tare sursa

Link spre comentariu

Ceva de genul.... curba SOA este curentul maxim admis prin el in functie de tensiunea care pica pe el, in speta la mosfeti este curentul maxim admis la tensiunea Vds prezenta la tine si tocmai de aia te-am intrebat ce tensiune are traful de la care alimentezi stabilizatorul, este important de stiut daca acei mosfeti chiar pot suporta curentul ala.

LE: Daca ai 25Vca, ai cam 33Vcc la intrarea in stabilizator si deci o cadere de aproximativ 20V pe mosfeti asta inseamna ca SOA limiteaza curentul pe la maxim 15A ( aprox ) si 15*20=300W putere disipata pe mosfeti, mult, foarte mult, ti-ar mai trebui vreo inca 2 in paralel cu ei...dar mai ai o problema, traful ai zis ca are 500W asta inseamna la cei 25Vca aproximativ 20A, deci de unde doresti tu sa obtii cei 60A?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări