Yoshiro Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Foarte frumos. Imi place constructia. O schita a filtrului? Vad ca ai testat si cutia de bass cu wooferul pozitionat mai sus si portul pe panoul frontal. Care sunt diferentele intre varianta asta si cea finala cu portul in spate si wooferul plasat mai jos? De ce ai luat decizia asta?Felicitari inca o data. Link spre comentariu
Vizitator acrobatu Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Cea cu reflexul pe fata,nu avea un volum calculat pt Sb acoustic,era o cutie de test pentru dif. Visatone,cel din poza.oricum cu reflexul pe fata nu se auzea la fel de curat,mai ies si lucruri nefolositoare pe el. Link spre comentariu
Vizitator acrobatu Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Schema am sa o postez pe seara Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Un proiect cu asemenea pretentii /posibilitati de calitate ar merita putin Angelhair in incintele de medii-inalte.Din poze nu imi dau seama daca in versiunea finala este folosit fonoabsorbant in ele si nici de distanta dintre fundul difuzorului de medii si placa de ranforsare pe care este prins filtrul. Ar fi bine sa fie macar 5 cm pana la fonoabsorbant.De asemenea ar trebui lipit spatele, orice alta solutie fiind o grava greseala (din perspectiva nivelului de calitate vizat).O a doua problema eu o consider lipsa de protectie, cel putin unul din copii aratandu-se interesat de hortsuruburi. Ghici unde va incerca sa il infileteze intr-o buna zi ? :rade:LE - vad doua randuri de cutii de bas. Cele cu ranforsari orizontale sunt mai corecte, la cele noi [?] ar mai fi trebuit un rand de ranforsari verticale... Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 si eu as avea o observatie,dar mai mult personala in camere normale de locuit (apartament etc) nu sunt fan al acestor solutii cu woferul taiat f jos (fortat de distanta mare intre difuri) si apropiat mult de podea(atat woferul cat si portul)este solutia aproape garantata pt bubuit ,in special pt vecini.este de fapt o solutie tip 2 sateliti mici cu subwoferi.Media joasa suna mica,subtire,fara 'volum'consider ca este mai ok o taiere putin mai sus(4-600hz) cand se folosesc medii mici alaturi de wofere care pot reda si zona de medii joasediferenta se obs f usor pe intrumentele gen contrabas,tobe si vocea barbateasca,unde un wofer mare reda mai natural acele vibratii specifice si armonici de dupa ale instrumentului.acum exista mai multe tipuri de bas si gusturi.Fiecare cum prefera Link spre comentariu
Vizitator acrobatu Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Schema am sa o postez pe searaDa,ai dreptate,inca nu am luat angelhair,dar am sa pun.Nu am inteles despre care distanta te referi,intre placa pe care este montat filtrul si diful de medii?Placa din spate o sa caut o varianta de izolare ff buna,nu vreau sa inchid o perioada de timp pana cand definitivez filtrul(poate mai ridic spl-ul la tw sau mid.)Dnl. Shambala ,prietenu-l meu este cel ce ma indrumat catre alegerea difuzoarelor . Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 da,la penultima poza de pe pagina anterioara se refera, daca ai lasat ceva spatiu intre magnetul mediei si mineteu zic ca nu este problema, incinta fiind si inchisanu se vede nici daca ai pus ceva garnitura de etansare la acel perete spate demontabildaca nu ai facut-o ,sa pui(ma refer pe perioada testelor) Link spre comentariu
Vizitator acrobatu Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Distanta este mai mare de 10cm,poza pacaleste,adancimea totala a partii de jos este de 35cm,deci este loc. Link spre comentariu
Vizitator acrobatu Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 si eu as avea o observatie,dar mai mult personala in camere normale de locuit (apartament etc) nu sunt fan al acestor solutii cu woferul taiat f jos (fortat de distanta mare intre difuri) si apropiat mult de podea(atat woferul cat si portul)este solutia aproape garantata pt bubuit ,in special pt vecini.este de fapt o solutie tip 2 sateliti mici cu subwoferi.Media joasa suna mica,subtire,fara 'volum'consider ca este mai ok o taiere putin mai sus(4-600hz) cand se folosesc medii mici alaturi de wofere care pot reda si zona de medii joasediferenta se obs f usor pe intrumentele gen contrabas,tobe si vocea barbateasca,unde un wofer mare reda mai natural acele vibratii specifice si armonici de dupa ale instrumentului.acum exista mai multe tipuri de bas si gusturi.Fiecare cum preferaCand m-am gandit la acest priect am luat in calcul o camera de 30m2 la casa,inca nu sunt acolo pt un moment,dar oricum vreau in viitor sa incep un alt proiect,asemanator cu Wilson Audio (Alexandria XLF) Link spre comentariu
adrian lucian Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 "CBI scrie:si eu as avea o observatie,dar mai mult personala in camere normale de locuit (apartament etc) nu sunt fan al acestor solutii cu woferul taiat f jos (fortat de distanta mare intre difuri) si apropiat mult de podea(atat woferul cat si portul)este solutia aproape garantata pt bubuit ,in special pt vecini.este de fapt o solutie tip 2 sateliti mici cu subwoferi.Media joasa suna mica,subtire,fara 'volum'consider ca este mai ok o taiere putin mai sus(4-600hz) cand se folosesc medii mici alaturi de wofere care pot reda si zona de medii joasediferenta se obs f usor pe intrumentele gen contrabas,tobe si vocea barbateasca,unde un wofer mare reda mai natural acele vibratii specifice si armonici de dupa ale instrumentului.acum exista mai multe tipuri de bas si gusturi.Fiecare cum prefera" E suficient sa intoarca incinta de woofer cu susul in jos (daca nu a dat deja gaurile de picioruse ) si scapa de "cuplajul" prea mare cu podeaua. Mai mult, imbinate la 350 hz s-ar bucura de o suma de avantaje , vocile ar avea "carne" si nu ar" sari "de la woofer la mid obligind ascultatorul sa baleieze auditiv sus-jos pe o distanta mare cum cred ca se intimpla acum. Basca distributia perfecta 50%-50% a puterilor intre top-uri si woofer-e, ideala ptr o viitoare biamp. Link spre comentariu
Vizitator acrobatu Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Iata schema Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 bobina de pe woofer,are rezistenta cam mare,e pe aer? Link spre comentariu
Vizitator acrobatu Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 rezistenta de pe woofer nu este cea din schema,in final am ales alta bobina pe tor cu R de 0.17ohmi.La ora asta R pe tw. este de 3.3,pe medie de 3.0 si cred ca or sa mai sufere modificari,veniti si ascultati sa va dati cu parerea Link spre comentariu
adrian lucian Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 exact cum am anticipat, sunt imbinate in jurul 350 Hz, cine a gindit filtrele nu s-a nascut aseara.Interesanta este taierea de sus a mid-ului, ma asteptam la un ordin I la 1000Hz care cuplat cu rolloff-ul natural al difuzorului de la 3500hz sa primeasca un 4kHz 4,5kHz la tweeter (care apropos, este devastator:-)) Ma rog, o idee. Sau un Notch la cocoasa mid-ului si apoi un ordin II electric... In alta ordine de idei, e pacat sa faci atita caldura in zona mid-tweeter cind mai mergea pus un SB23 si nu mai apareau rezistorii aia (macar de 30-40W ar trebui). Sa nu fiu inteles gresit de autor , este doar exercitiu teoretic, nu critic nimic, realizarea merita toata lauda, stiu cite zeci de ora de truda sunt acolo. Din experienta am mentionat cele de mai sus, merita investitia macar 5-6 variante de filtrare si niste Zobel-uri pe-acolo sa fie mai prietenoase cu amplificarea. Sa te bucuri de ele. Link spre comentariu
Vizitator acrobatu Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Mai exista un proiect care este gandit cu 2woofere,dar nu este terminat,cu aceleasi difuzoare.Va astept sa ascultati sistemul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum