Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare parametri sursa

florinellll

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florinellll

6

• bolek

1

• Dr.L

1

• silicipi

1

Top autori în acest subiect

Te complici inutil, exista schema cu MC34063 sau chiar mai bine cu UC3843, cu un randament net superior, cu mosfet, chiar am facut asa ceva si functioneaza si acum perfect. Cauta pe forum , am postat si eu, chiar si cablaj. Numai bine!

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Nr de spire depinde de tor;ai nevoie de o punte de masurat inductanta.Cum presupun ca nu ai,cauta un tor,spune-mi dimensiunile,caut unul similar si-ti spun cate spire ai nevoie.Diametrul...bobinezi cu 3-4 fire simultan,de cca 0,6mm diametru.

Link spre comentariu

Am rezolvat mai mult decat simplu.Aveam nevoie de 24v/4A pentru a alimenta o pompa de recirculare acea pompa fiind montata pe autoturism .Alternatorul furnizeaza si curent alternativ daca stii de unde sa il iei :da .Asa ca am introdus curentul alternativ intr-un trf clasic (cu tole)rebobinat conform cu necesitatile sus mentionatesi am 24Vcc dupa redresare.M-am gandit ca s-ar putea folosi si in situatia alimentarii unui etaj final la o tensiune de 20-------70vinsa nu stiu cum va functiona din punct de vedere a-l filtrajului si a-l parazitilor indusi de alternator.Vreau sa specific ca tensiunea este constanta,deci nu sunt probleme din acest punct de vederedesi tinde sa scada la turatii mari,insa nu mai mult de 2--3 procente.Cauza dupa cum banuiti este frecventa care creste direct proportional cu turatia,probabil traful nu raspunde bine la frecvente mariMerita incercat

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Cu ani in urma,in Tehnium era o schema de aprindere cu acumulare capacitiva ce folosea acelasi principiu.Primarul trafului ridicator era legat la iesirea alternatorului;metoda e simpla,are avantajul unei tensiuni alternative constante,dar de frecventa variabila,direct proportionala cu turatia.Frecventa minimima cred ca e mai mare de 50Hz,deci ar merge folosita o sectiune mai mica a trafului,comparativ cu un traf de retea,pentru aceeasi putere.

Link spre comentariu

Cu ani in urma,in Tehnium era o schema de aprindere cu acumulare capacitiva

.

off-topic (?): Una din numeroasele scheme care prajeau repejor bobina de inductie, in special cele in carcasa de ebonita, cu racire...lipsa.

Avantajul daca demontezi alternatorul si scoti toate cele 3 fire dinaintea puntii la un conector , e ca ai acces la curent trifazat, si mai reduci din filtraj. Dezavantajul e ca nu mai iese chiar asa mica constructia, dar puterea disponibila devine imensa (spre 1kw real).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări