florinellll Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Ce parere aveti s-ar putea modifica schema aceasta pentru a furniza 5A? http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=convertor%2012v%2024v&source=web&cd=2&ved=0CCQQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.aaroncake.net%2Fcircuits%2F12vdc_to_24vdc_converter_circuit.asp&ei=freKUPmqOZHLtAaHhoCwCQ&usg=AFQjCNGPLCbH7uWiEbNY6RqkisN80S9OPQ Link spre comentariu
silicipi Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Te complici inutil, exista schema cu MC34063 sau chiar mai bine cu UC3843, cu un randament net superior, cu mosfet, chiar am facut asa ceva si functioneaza si acum perfect. Cauta pe forum , am postat si eu, chiar si cablaj. Numai bine! Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Recomand si eu varianta cu UC3843,care functioneaza perfect. http://www.sprut.de/electronic/switch/up150w/up150w.htm Link spre comentariu
florinellll Postat Octombrie 26, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Zici ca ai realizat asa cevaDate tehnice despre bobina @silicipi.Multumesc Link spre comentariu
florinellll Postat Octombrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Zici ca ai realizat asa cevaDate tehnice despre bobina @silicipi.MultumescUP Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Valoarea inductantei e data in schema,20 microH.Miez merge folosit un tor din ATX,sau un miez EE,cu intrefier. Link spre comentariu
florinellll Postat Octombrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Valoarea inductantei e data in schema,20 microH.Miez merge folosit un tor din ATX,sau un miez EE,cu intrefier.Totusi orientativ cate spire si ce diametru? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Nr de spire depinde de tor;ai nevoie de o punte de masurat inductanta.Cum presupun ca nu ai,cauta un tor,spune-mi dimensiunile,caut unul similar si-ti spun cate spire ai nevoie.Diametrul...bobinezi cu 3-4 fire simultan,de cca 0,6mm diametru. Link spre comentariu
florinellll Postat Octombrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Am rezolvat mai mult decat simplu.Aveam nevoie de 24v/4A pentru a alimenta o pompa de recirculare acea pompa fiind montata pe autoturism .Alternatorul furnizeaza si curent alternativ daca stii de unde sa il iei .Asa ca am introdus curentul alternativ intr-un trf clasic (cu tole)rebobinat conform cu necesitatile sus mentionatesi am 24Vcc dupa redresare.M-am gandit ca s-ar putea folosi si in situatia alimentarii unui etaj final la o tensiune de 20-------70vinsa nu stiu cum va functiona din punct de vedere a-l filtrajului si a-l parazitilor indusi de alternator.Vreau sa specific ca tensiunea este constanta,deci nu sunt probleme din acest punct de vederedesi tinde sa scada la turatii mari,insa nu mai mult de 2--3 procente.Cauza dupa cum banuiti este frecventa care creste direct proportional cu turatia,probabil traful nu raspunde bine la frecvente mariMerita incercat Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Oho,interesanta rezolvare! Felicitari! Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Cu ani in urma,in Tehnium era o schema de aprindere cu acumulare capacitiva ce folosea acelasi principiu.Primarul trafului ridicator era legat la iesirea alternatorului;metoda e simpla,are avantajul unei tensiuni alternative constante,dar de frecventa variabila,direct proportionala cu turatia.Frecventa minimima cred ca e mai mare de 50Hz,deci ar merge folosita o sectiune mai mica a trafului,comparativ cu un traf de retea,pentru aceeasi putere. Link spre comentariu
bolek Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Cu ani in urma,in Tehnium era o schema de aprindere cu acumulare capacitiva.off-topic (?): Una din numeroasele scheme care prajeau repejor bobina de inductie, in special cele in carcasa de ebonita, cu racire...lipsa. Avantajul daca demontezi alternatorul si scoti toate cele 3 fire dinaintea puntii la un conector , e ca ai acces la curent trifazat, si mai reduci din filtraj. Dezavantajul e ca nu mai iese chiar asa mica constructia, dar puterea disponibila devine imensa (spre 1kw real). Link spre comentariu
florinellll Postat Octombrie 31, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Puterea este direct proportionala cu intensitatea care o poate debita alternatorul.Ala de Dacie 1300 este la 400--500w Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum