Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Up-grade CPU

Putz

Postări Recomandate

Buna! Am un laptop Benq joybook r55v si vreau sa cer si parerea voastra. Porcesorul original e single core Intel Celeron M 450 adica acesta http://ark.intel.com/products/27152/Int ... 33-MHz-FSB iar cel pe care vreau sa-l pun e dual core adica acesta http://ark.intel.com/products/29761/Int ... 00-MHz-FSB . Oare va merge treaba?

Am mai vazut pe net acelasi model de laptop dar cu procesor dual core de 1.8Ghz parca si cu un consum maxim de 31W.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• riderinblack

2

• geomx

2

• kodor2001

1

• Putz

1

Top autori în acest subiect

cauta in manualul laptop-ului sau pe siteul producatorului...poate gasesti o lista cu procesoare suportate...asa la prima vedere ar parea ca merge dar cu observatia (pe care cred ca ai remarcat-o si tu) ca acesta din urma are un consum in full load de 35w fata de celalat de 27w. Nu-i exclus sa mearga dar numai dupa o rescriere de bios....sunt mai multe scenarii posibile....e doar o parere.....mai trebuie facute ceva "sapaturi"......

Link spre comentariu

De multe ori merge si fara rescrierea bios-ului, laptopul de pe care va scriu acum are de aproape un an un alt procesor (care, teoretic, nu e suportat) si merge "de rupe". Numai ca daca procesorul e mai performant va creste uneori temperatura lui (pe linux am senzori care-mi arata temperatura procului in timp real, sunt momente in care se apropie de 100 de grade....).Daca poti testa procul respectiv inainte de a-l cumpara ar fi perfect (eu nu l-am testat, l-am cumparat "la ghici" dar nu-mi pare rau - sfatul asta nu-l recomand nimanui...).

Link spre comentariu
cauta in manualul laptop-ului sau pe siteul producatorului...poate gasesti o lista cu procesoare suportate...

asa la prima vedere ar parea ca merge dar cu observatia (pe care cred ca ai remarcat-o si tu) ca acesta din urma are un consum in full load de 35w fata de celalat de 27w. Nu-i exclus sa mearga dar numai dupa o rescriere de bios....sunt mai multe scenarii posibile....

e doar o parere.....mai trebuie facute ceva "sapaturi"......

m-am cam balbait un pic si se pare ca raspunsul meu lasa loc de interpretare (adica s-a interpretat ca as fi zis ca va merge doar daca se rescrie bios-ul).... am vrut sa spun ca sunt posibile 3 situatii:

1) sa mearga din prima fara probleme ....(eventual sa se incalzeasca ceva mai mult daca este folosit 100%);

2) sa mearga dar numai dupa o rescriere (update) de bios;

3) sa nu mearga.

In ordinea asta deci cel mai probabil situatia 1).

laptopul de pe care va scriu acum are de aproape un an un alt procesor (care, teoretic, nu e suportat) si merge "de rupe".

Cum ai dedus ca procesorul pe care il ai teoretic nu e suportat? Simplu fapt ca nu l-ai gasit pe o lista oficiala nu inseamna ca nu e suportat...poate ca lista nu e (si poate nici nu va mai fi) actualizata.

Numai ca daca procesorul e mai performant va creste uneori temperatura lui (pe linux am senzori care-mi arata temperatura procului in timp real, sunt momente in care se apropie de 100 de grade....).

Faptul ca ar fi mai performant ar trebui chiar sa scada temperatura (cel putin teoretic de exemplu pt ca pe cand unul ar fi utilizat la 100 % ..celalalt ar fi incarcat poate 50%...deci destul de relaxat). In realitate mai sunt si alti factori care ar trebui luati in calcul si e greu de dedus care cum se incalzeste .

Ar fi interesant daca ai specifica in ce model de laptop ai schimbat procesorul si care este acest procesor pe care l-ai pus ca sa ne putem face o idee ... si pe mine ma bate gandu` sa inlocuiesc unul de 35w cu unul de 25w mult mai performant la un laptop.....

Link spre comentariu

Cum ai dedus ca procesorul pe care il ai teoretic nu e suportat? Simplu fapt ca nu l-ai gasit pe o lista oficiala nu inseamna ca nu e suportat...poate ca lista nu e (si poate nici nu va mai fi) actualizata.

In acel moment am cautat pe net si nu scria nicaieri ca ar fi suportat. Concluzia cred ca o poate trage oricine....

Ar fi interesant daca ai specifica in ce model de laptop ai schimbat procesorul si care este acest procesor pe care l-ai pus ca sa ne putem face o idee ... si pe mine ma bate gandu` sa inlocuiesc unul de 35w cu unul de 25w mult mai performant la un laptop.....

Laptopul este un Acer Extensa 5220. Acesta vine "din fabrica" in urmatoarea configuratie: Celeron [email protected], 512mb ram ddr2, video intel. Configuratia actuala este urmatoarea: Core2Duo T7300@2GHz, 2gb ddr2, video neschimbat.Performanta este mult mai buna cu actualul proc cu 2 nuclee fata de pocnitoare de Celeron.... Problema este (sau asa banuiesc eu) ca producatorul a dimensionat radiatorul pentru celeronul ala puscat, iar noul procesor disipa mult mai multa caldura ceea ce duce la functionarea lui mai "fierbinte" (temperaturi intre 50-90 de grade aratate de senzori in timp real).
Link spre comentariu

Puteti pune acel Core2Duo fara nici un stres si va merge "din prima", fara alte batai de cap, doar ca nu se va duce la 800 MHz ci se va opri la 566 MHz (cat poate duce chipsetul 945).Pentru un Extensa 5220 am facut si eu la fel, cu deosebirea ca am folosit T5500.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări