Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor trifazic

Postări Recomandate

Are cineva cunostinte de exitenta sau posibilitatea de a realiza a un convertor din 220Vca in 380Vca (trifazic ) pr alimentare unu motor de mare putere.. cu reglaj de putere. ..asta daca se poate face( specific ca nu sunt interesat de metoda cu condensator, cea intilnita in aceste cazuri ) .....rog pe cei ce stiu sau au date despre acest subiect sa ma lumineze si pe mine :prayer:Multumesc anticipat :partyman:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Da, se poate:Se redreseaza 220V si se obtin, din curent continuu, prin modulare PWM, 3 sinusoide defazate la 120°. Acestea se introduc intr-un traf. trifazat si gata.Sinusoidele se pot aproxima si din cateva trepte de tensiune, obtinute prin conectarea unor infasurari in transformator, in diferite combinatii.Reglaj de putere, hmmm... adica cuplu, sau cum?Asta probabil poti obtine prin modificarea tensiunii din secundar, adica de fapt, nu vrei 380V ci o tensiune reglabila.Variind frecventa ai putea modifica turatia motorului.Dar cu siguranta nu e un proiect simplu.O alta varianta ar fi un convertor mecanic (motor + generator).

Link spre comentariu

Am gasit ceva interesant legat de SA8382 numai ca nu am idee cum sa il fac sa mearga :partyman: .... nu ma prea pricep la uControlere :axe: Ceva de genul acesta m-ar interesa dar intr-o versiune mai analogica :smt006 ..asta daca ezista :prayer:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări