wolf Postat Iunie 5, 2006 Partajează Postat Iunie 5, 2006 Are cineva cunostinte de exitenta sau posibilitatea de a realiza a un convertor din 220Vca in 380Vca (trifazic ) pr alimentare unu motor de mare putere.. cu reglaj de putere. ..asta daca se poate face( specific ca nu sunt interesat de metoda cu condensator, cea intilnita in aceste cazuri ) .....rog pe cei ce stiu sau au date despre acest subiect sa ma lumineze si pe mine :prayer:Multumesc anticipat :partyman: Link spre comentariu
one Postat Iunie 5, 2006 Partajează Postat Iunie 5, 2006 Da, se poate:Se redreseaza 220V si se obtin, din curent continuu, prin modulare PWM, 3 sinusoide defazate la 120°. Acestea se introduc intr-un traf. trifazat si gata.Sinusoidele se pot aproxima si din cateva trepte de tensiune, obtinute prin conectarea unor infasurari in transformator, in diferite combinatii.Reglaj de putere, hmmm... adica cuplu, sau cum?Asta probabil poti obtine prin modificarea tensiunii din secundar, adica de fapt, nu vrei 380V ci o tensiune reglabila.Variind frecventa ai putea modifica turatia motorului.Dar cu siguranta nu e un proiect simplu.O alta varianta ar fi un convertor mecanic (motor + generator). Link spre comentariu
wolf Postat Iunie 6, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2006 Am gasit ceva interesant legat de SA8382 numai ca nu am idee cum sa il fac sa mearga :partyman: .... nu ma prea pricep la uControlere :axe: Ceva de genul acesta m-ar interesa dar intr-o versiune mai analogica :smt006 ..asta daca ezista :prayer: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum