Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare statie lipit cu aer cald

Vizitator bflorin

Postări Recomandate

Vizitator bflorin

Buna ziua,Sunt nou si pe forum si in domeniu sa zic asa. As dori sa achizitionez o statie de lipit cu aer cald pentru SMD-uri si nu am absolut nici o idee inspre ce "brand" sa ma indrept. Dispun de un buget pe 800-900 RON, dar daca exista alternative mai ieftine recomandate este foarte bine pentru buzunarul meu.Nu o sa lucrez foarte mult cu aceasta statie, dar am nevoie de ea => nu as da o gramada de bani pe ea (cel putin la inceput).As fi foarte recunoscator daca as fi ajutat sa ma decid inspre ce produs sa merg.Multumesc anticipat,Florin

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• riderinblack

4

• dan cod

2

• crispus

1

• briobit

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am un Gordak 952 parca e modelul si am dat 350 lei noua. Eu zic ca merita. Aceeasi statie sub alte nume am vazut-o la preturi mult mai mari...Cauta si pe forum si o sa vezi multi multumiti de ea...

Link spre comentariu
Vizitator bflorin

in primul rand multumesc pentru raspunsuri. Ma uitasem si eu inainte la Gordak 952, singura chestiune care ma punea pe ganduri inainte de a o achizitiona era faptul ca nu are display digital (stiu... moft :)), in rest ar fi ok. Pret foarte bun, caracteristici foarte bune.Din cate am vazut vine cu 4 varfuri (2 x 3mm, 1 x 7mm si 1x10mm). Pe langa aceste varfuri, exista posibilitatea sa se mai achizitioneze altele aditionale (marimi diferite)?Multumesc,Florin

Link spre comentariu

Sfatul meu este sa nu investiti in varfuri pentru aer cald pana nu va obisnuiti sa lucrati cu statia.Asa am facut si eu si am dat o gramada de bani pe varfuri care nu le-am folosit niciodata.Am unul de 4 sau 5 mm si doar cu ala lucrez ca dau jos un soic 8 sau un TQFP 100.

Link spre comentariu
Vizitator crismarius

referitor la statiile de lipit:Modelul acesta Gordak 952 este un model bun si pentru dezlipirea componentelor de pe placile de baza ?Va intreb pentru ca din informatiile pe care le-am cules, am inteles ca ar trebui sa aibe o putere de 40 W pentru a nu arde componentele.

Link spre comentariu

Poti dezlipi destule componente relativ mici de pe placa de baza dar NU poti dezlipi chipseturile mari, gen northbridge, southbridge (sunt mari si garantat nu le mai scoti de acolo functionale, plus ca poti afecta si alte componente sau sa exfoliezi cablajul pentru ca nu poti controla temperatura foarte bine).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări