Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Valori S-metru

mecaboy

Postări Recomandate

Buna seara.

La cererea dumneavoastra am desfacut statia. Nu pot ridica schema deoarece este o imbarligare totala dar va pot spune ca firul cald de la mufa S-metru ajunge printr-o rezistenta la pinul 3 (mixer OUTPUT) al MC3361BP http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 61BP.shtml .Pana saptamana asta am avut acces la osciloscop dar de luni timpul imi va fi limitat, eu ajungand la facultate abia de la 6 in sus, persoana ce m-ar fi putut ajuta la acea ora din pacate nu mai este. Am ales montaj cu microcontroler deoarece din punct de vedere al programarii imi este usor.

======EDIT====

Am masurat in FM, pentru gradatie maxim s-metru lcd, la iesire am 1.6V D.C, minim 0.540 V. Pentru valoarea asta nici nu mai am nevoie de operationale. Imi pare rau ca v-am zapacit de cap, imi cer scuze.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mecaboy

19

• yo7lhe

5

• BodoRF

3

• cirip

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La cererea dumneavoastra am desfacut statia.
Salut,

Se cuvine o rectificare, importanta. A fost "la sugestia", nu "la cererea".

Si vezi ca Merx 8012 este aceasi smecherie ca DNT Speedy 8012. Am cautat scheme/service manual, dar nu am avut rabdare sa sap prea adanc.

pot spune ca firul cald de la mufa S-metru ajunge printr-o rezistenta la pinul 3 (mixer OUTPUT) al MC3361BP
Hm... esti sigur? Mufa aia nu e lipita pe placa de baza? Pentru ca ar fi fost mai OK sa scoata semnalul dupa filtru, si nu inainte de filtru (intre pinii 3 si 5 de la MC3361 e cuplat un filtru ceramic de 455KHz, cel pentru cea de-a 2-a frecventa intermediara).

Vezi aici schemele de la Albrecht AE6690 (PDF 4.5Mb, pag.18) si de la MERX K-6107 .

Am masurat in FM, pentru gradatie maxim s-metru lcd, la iesire am 1.6V D.C, minim 0.540 V. Pentru valoarea asta nici nu mai am nevoie de operationale.
Uita-te in schemele de mai sus si vezi cum au procedat fabricantii.

Eu as agata si un amplificator audio cu intrarea separata prin condensator, si as asculta pe mufa aia de iesire.

As fi tare curios sa-mi spui daca nu cumva vei auzi semnal audio, mai ales cand statia este pe AM !

( vezi si cum a facut nenea asta aici - "The Speaky" HF SSB transceiver )

Succes!

Bonus:

- scheme statii CB

- scheme statii diverse1

- scheme statii diverse2

Link spre comentariu

Se cuvine o rectificare, importanta. A fost "la sugestia", nu "la cererea".

Da,imi cer scuze. Mufa respectiva este lipita pe placa, intre masa si + mufei este un c. ceramic iar legatura mai departe se face printr-un fir, firul ajunge intr-un punct comun cu un alt fir, din punctul comun trece printr-o rezistenta si ajunge in pinul 3 ... in principiu cam asta ar fi traseul, poate mi-a scapat mie si am sarit peste filtru...Voi studia documentatia, multumesc frumos.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări