Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Valori S-metru

mecaboy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mecaboy

19

• yo7lhe

5

• BodoRF

3

• cirip

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...

Da. E semnalul RAA(AGC) din receptor. Tensiunea depinde de schema receptorului si semnalul de intrare RF.Atentie cei 50microvolti pentru S9 sunt semnal RF la borna de antena.

Link spre comentariu

Multumesc, tinand cont ca este semnal RF de la borna de antena trebuie sa tin cont cum ii "utilizez"?La asta va referiti? Pentru a-mi fi utila aceasta valoare, eu trebuie sa bag semnalul printr-o serie de AO.Astept sugestii,Va multumesc.

Link spre comentariu

Multumesc, tinand cont ca este semnal RF de la borna de antena trebuie sa tin cont cum ii "utilizez"?La asta va referiti? Pentru a-mi fi utila aceasta valoare, eu trebuie sa bag semnalul printr-o serie de AO.Astept sugestii,Va multumesc.

Pai cum s-a spus mai sus,folosesti semnalul AGC-RAA,nu cuplezi S-metrul direct la borna antenei...HI.Dar pentru echivalenta a 50microvolti/50 Ohm la borna de antena S-metrul trebuie sa arate S9.
Link spre comentariu

La mufa auxiliara de care zici vei gasi probabil un semnal de DC proportional cu AGC.Cuplezi S-metrul la mufa, aplici la intrarea receptorului un semnal de RF cu valoarea de 50 microvolti, dintr-un generator etalonat, si calibrezi S-metrul sa arate S9.Cam atat.

Link spre comentariu

Revin cu o alta intrebare.Am simulatin in EWB montajul din fisa atasata. Cu un semnal DC de 50uV la intrare, la iesire am avut un semnal de 201 mV. Este o valoare relativ Ok, as putea sa o citesc cu uC dar am impresia ca jucarioara ar fi trebuit sa fie capabila de un gain total mai mare, gresesc?Pe osciloscop fiecare culoare indica tensiunea de iesire din fiecare grup de AO.====EDIT=====Eu am utilizat TL082, astea le am in casa, pe astea le-am simulat.

Advancer Technologies Muscle Sensor v2 Manual.pdf

post-15764-13982951826_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ar fi bine sa pui si schema simulata.Amplificarea primului grup e 100. 50uV ->5mV e corectAmplificarea celui de-al doilea grup e 15. 5mV -> 14mV e incorect Trebuia sa obtii 75mVAmplificarea celui de-al treilea grup e intre 0 si 20, in fct de pozitia potului.Daca totul e la maxim, din 50uV ar trebui sa obtii cam 1.5V.

Link spre comentariu

In principiu pare ok. In imaginile atasate, cateva valori ale rezistentelor in grupul 3 au fost modificate in incercarea obtinerii unui castig mai mare(S-a obtinut 527 mV). Dupa cum ai spus si tu, ciudatenia apare la grupul 2.Eu am reverificat dar...poate totusi mi-a scapat ceva :nas: .Multumesc,O zi buna tuturor.

post-15764-139829518557_thumb.jpg

post-15764-139829518574_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am gasit una dintre greseli, alimentarea nu am facut-o diferentiala ci simetrica. Refac modelul si revin cu rezultate.===EDIT===Nici o schimbare. Am revenit la grupul 3 cu valorile R ca si in schema dar nimic.

Link spre comentariu

Intr-adevar, alimentarea din poze este incorecta, dar daca nu pui noua versiune, nu am cum sa imi dau seama. Ar fi util si daca ai putea face sa afiseze punctele statice ale tuturor nodurilor. Si mai e ceva Vcc aia de 50uV e dubioasa. Ar trebui sa ai o sursa de tensiune separata, nu Vcc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări