mecaboy Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Buna ziua. Vreau sa construiesc un S-metru cu LCD dar pentru asta am nevoie de valoarea lui U pentru fiecare S. Montajul vreau sa-l folosesc la un CB ce dispune de iesire pentru S-Metru. Ma poate ajuta cineva? Am gasit aici: http://www.giangrandi.ch/electronics/ra ... meter.html Ramane sa vad daca semnalul de iesire din statie este amplificat sau nu. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 S9 = 50microvolti/50 Ohm1 pct S= 6dB De aici calculezi in jos scala.Grig Link spre comentariu
mecaboy Postat Octombrie 26, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Da,asa este. Multumesc Link spre comentariu
mecaboy Postat Noiembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Revin cu o intrebare banala...semnalul cules este DC? Link spre comentariu
yo7lhe Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Da. E semnalul RAA(AGC) din receptor. Tensiunea depinde de schema receptorului si semnalul de intrare RF.Atentie cei 50microvolti pentru S9 sunt semnal RF la borna de antena. Link spre comentariu
mecaboy Postat Noiembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Multumesc, tinand cont ca este semnal RF de la borna de antena trebuie sa tin cont cum ii "utilizez"?La asta va referiti? Pentru a-mi fi utila aceasta valoare, eu trebuie sa bag semnalul printr-o serie de AO.Astept sugestii,Va multumesc. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Multumesc, tinand cont ca este semnal RF de la borna de antena trebuie sa tin cont cum ii "utilizez"?La asta va referiti? Pentru a-mi fi utila aceasta valoare, eu trebuie sa bag semnalul printr-o serie de AO.Astept sugestii,Va multumesc.Pai cum s-a spus mai sus,folosesti semnalul AGC-RAA,nu cuplezi S-metrul direct la borna antenei...HI.Dar pentru echivalenta a 50microvolti/50 Ohm la borna de antena S-metrul trebuie sa arate S9. Link spre comentariu
mecaboy Postat Noiembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Pai am mufa auxiliara pentru S-Metru, nu cuplez la antena direct. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 La mufa auxiliara de care zici vei gasi probabil un semnal de DC proportional cu AGC.Cuplezi S-metrul la mufa, aplici la intrarea receptorului un semnal de RF cu valoarea de 50 microvolti, dintr-un generator etalonat, si calibrezi S-metrul sa arate S9.Cam atat. Link spre comentariu
mecaboy Postat Noiembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Am inteles, mai greu cu semnalul RF...probabil voi recurge la "etalonare" putin mai nepractica. Calculez gain-ul pe AO, vad cat ar trebui sa am la iesire pentru 50uV, etc. Link spre comentariu
mecaboy Postat Noiembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Revin cu o alta intrebare.Am simulatin in EWB montajul din fisa atasata. Cu un semnal DC de 50uV la intrare, la iesire am avut un semnal de 201 mV. Este o valoare relativ Ok, as putea sa o citesc cu uC dar am impresia ca jucarioara ar fi trebuit sa fie capabila de un gain total mai mare, gresesc?Pe osciloscop fiecare culoare indica tensiunea de iesire din fiecare grup de AO.====EDIT=====Eu am utilizat TL082, astea le am in casa, pe astea le-am simulat. Advancer Technologies Muscle Sensor v2 Manual.pdf Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Ar fi bine sa pui si schema simulata.Amplificarea primului grup e 100. 50uV ->5mV e corectAmplificarea celui de-al doilea grup e 15. 5mV -> 14mV e incorect Trebuia sa obtii 75mVAmplificarea celui de-al treilea grup e intre 0 si 20, in fct de pozitia potului.Daca totul e la maxim, din 50uV ar trebui sa obtii cam 1.5V. Link spre comentariu
mecaboy Postat Noiembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 In principiu pare ok. In imaginile atasate, cateva valori ale rezistentelor in grupul 3 au fost modificate in incercarea obtinerii unui castig mai mare(S-a obtinut 527 mV). Dupa cum ai spus si tu, ciudatenia apare la grupul 2.Eu am reverificat dar...poate totusi mi-a scapat ceva .Multumesc,O zi buna tuturor. Link spre comentariu
mecaboy Postat Noiembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Am gasit una dintre greseli, alimentarea nu am facut-o diferentiala ci simetrica. Refac modelul si revin cu rezultate.===EDIT===Nici o schimbare. Am revenit la grupul 3 cu valorile R ca si in schema dar nimic. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Intr-adevar, alimentarea din poze este incorecta, dar daca nu pui noua versiune, nu am cum sa imi dau seama. Ar fi util si daca ai putea face sa afiseze punctele statice ale tuturor nodurilor. Si mai e ceva Vcc aia de 50uV e dubioasa. Ar trebui sa ai o sursa de tensiune separata, nu Vcc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum