Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

+/- 15 V

Vizitator emi

Postări Recomandate

Vizitator emi

Nu e nevoie neaparat de doua infasurari. E suficienta o infasurare: un capat e masa (gnd), iar de la celalalt capat pleaca DOUA DIODE : una sa dea plus,una sa dea minus...E cam...simplu...nu? Evident se pun si condensatorii de filtraj-dublii fata de redresarea in punte...Succes!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nemesis

1

• one

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca e vorba de alimentat un preamplificator , filtru activ etc , deci ceva ce consuma putin e buna metoda cu dublorul . Eu am folosit un dublor pt a alimenta un preamplificator cu un AO si n-a aparut nici un brum din cauza asta .Intr-adevar e mai comod si economic sa folosesti un traf cu priza mediana dar daca ....nu ai asa ceva la indemana,dublorul poate fi o solutie buna (macar temporara) .

Link spre comentariu
Vizitator emi

Iata ca sunt si altii care stiu ca un consum e sprijinit DE CONDENSATORI si DE DIODE .Daca n-ai infasurari la dispozitie-si deci pui O DIODA pe sens-PUI IN SCHIMB CAPACITATE DUBLA -SI GATA! Se obtine ACELASI brum ca si cu doua infasurari...Deci...merge masina si cu 3 roti...daca stii sa calculezi ...unde se pune a treia roata...!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări