Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer activ hi-fi - 10" Wavecor

ahegyes

Postări Recomandate

• Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

17

• spinach

15

• Sharky

4

• Th3_uN1Qu3

4

Top autori în acest subiect

Nu contest, exista si cazuri mai fericite (sau temperaturi mai scazute ale mediului ambiant, oameni care isi pastreaza calculatorul curat, etc). Stiu doar cati conzi d'aia am schimbat eu, daramite cei mai vechi in breasla.

Link spre comentariu

Credeti ca subul acela merge in regim de discoteca? :limb: Conzii aia mai mult stau decat lucreaza. De unde stii tu cat de repede o sa crape?Stai flex ca nu crapa nimic, nici peste 4 ani nici peste 10 ani.

Link spre comentariu

Am vazut conzi care s'au umflat de atata stat, deci nu prea conteaza daca sursa mai mult sta decat lucreaza. Faptul ca sunt intr'o aplicatie audio unde puterea este in varfuri, cu o medie destul de scazuta, nu inseamna ca acesti condensatori dubiosi vor capata proprietati magice. Daca arunci un ochi pe cateva forumuri din afara, vei vedea destule amplifuri in acest format, cu condensatori care au dat pe afara, amplifuri cu eticheta unor firme de renume ca JBL sau Infinity.Am vrut sa punctez ca intr'o scula in aceasta gama de pret, ma asteptam sa vad un Nichicon, un Panasonic, Hitachi, Chemicon... Macar Samxon daca tineau musai sa ia de la chinezi. La fel si telecomanda lasa de dorit, e cam aceeasi cu cele de la modulatoarele FM de 20 lei.

Link spre comentariu

Th3_uN1Qu3 - nu fi foarte sigur ca acei conzi chinezesti sunt mult mai slabi decat Nichicon, Panasonic, Hitachi, Chemicon sau Samxon. Si cei de marca se usuca sau/si umfla. Depinde mai mult de regimul de lucru decat de marca (mai ales in ziua de azi).Daca cineva vrea sa lungeasca MULT viata unor conzi care lucreaza in regim de comutatie poate sa ii inlocuiasca cu alti la tensiune dubla.

Link spre comentariu

Studiile arata ca defectele la aparatura electronica apar dupa o curba logaritmica ; adica cu cit ne departam de data de fabricatie , defectela scad ;cu conditia sa exploatam si intretinem corect ; perioada de garantie este majoritar acoperitoare . Dec , daca nu se strica un an , apoi mai greu .Condensatori Panasonic ?????? Parca stiam ca Mathsusita are propia fabrica si nu Panasonic .

Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 - nu fi foarte sigur ca acei conzi chinezesti sunt mult mai slabi decat Nichicon, Panasonic, Hitachi, Chemicon sau Samxon.

Eu i'as inlocui preventiv daca i'as observa intr'un aparat nou, care costa de cel putin 10 ori valoarea condensatorilor. Atat am de spus.

Daca cineva vrea sa lungeasca MULT viata unor conzi care lucreaza in regim de comutatie poate sa ii inlocuiasca cu alti la tensiune dubla.

Nu e obligatoriu. Este vorba de dimensiunile fizice si de ESR, care impreuna dau curentul de riplu suportat de acel condensator. Cu cat curentul de riplu suportat de condensator este mai mare decat cel la care este supus in aplicatia data, cu atat va rezista mai mult. Evident, vorbim de condensatori de calitate, sigilati corespunzator, care nu se usuca din cauza fabricarii defectuoase.

Ca in general conzii de tensiune mai mare sunt fizic mai mari pentru aceeasi capacitate, fata de unii la tensiune mai mica, este una, dar exista si exceptii.

Asta sa fie buba - ca dupa 4 ani va trebui sa schimb condensatorii cu unii mai de doamne ajuta - ca astia sunt praf, dar parerea mea este ca nu ii voi schimba nici peste 10 ani ...

Repet: Daca ar fi fost scula mea, i'as fi inlocuit preventiv. Atat. Nu e vorba de pareri sau presupuneri, mie imi place sa am o siguranta in exploatarea sculelor pe care le detin, si sa le pot retrage din cauza uzurii morale, nu pentru ca s'au defectat.

Studiile arata ca defectele la aparatura electronica apar dupa o curba logaritmica ; adica cu cit ne departam de data de fabricatie , defectela scad ;cu conditia sa exploatam si intretinem corect ; perioada de garantie este majoritar acoperitoare . Dec , daca nu se strica un an , apoi mai greu .

Era valabil acum 20 ani. Dau un singur exemplu: Stii cate televizoare LCD se defecteaza dupa 3 ani, adica putin dupa incheierea garantiei? In principal din cauza condensatorilor. Daca ar fi 10-20 dintr'un lot, site'uri ca www.badcaps.net, www.badcaps.net/forum nu ar fi necesar sa existe.

Condensatori Panasonic ?????? Parca stiam ca Mathsusita are propia fabrica si nu Panasonic .

Concernul Matsushita Electric Japonia detine mai multe firme, printre care si Panasonic. Condensatorii vin cu marca Panasonic in foaia de date.

Link spre comentariu

Condensatori Panasonic ?????? Parca stiam ca Mathsusita are propia fabrica si nu Panasonic .

Concernul Matsushita Electric Japonia detine mai multe firme, printre care si Panasonic. Condensatorii vin cu marca Panasonic in foaia de date.
Concernul Matsushita Electric Industrial Co. si-a schimbat in 2008 numele în Panasonic, cea mai cunoscuta marca a sa.
Link spre comentariu

Hmmm... mie nu mi se pare ca s-a facut praf topicul. Ba chiar ma bucur ca sunt comentarii, bune - rele, dar sunt. Tot timpul mai descoperim cate ceva nou - chiar si din off-topic-uri.Si eu la randul meu am facut praf topicul unui sau al altuia din varii motive asa ca ar fi culmea sa ma supar atata vreme cat nu e cu rautate. Omul a considerat ca acei conzi sunt naspa. Foarte bine. Si eu am scris despre multe scule, difuri, etc. ca sunt naspa. Revenind la condensatori - nu stiu cum s-a observat ca sunt chinezesti sau coreeni sau mai stiu eu cum. Eu am pipait ampliful de la un capat la altul si nu am gasit nimic suspect. In fine,mai bine ne spune Purple ce impresii i-a facut subul pentru ca a fost vineri si l-a ascultat. La auditii au participat mai multi oameni si in efervescenta momentului nu am apucat sa comentam subiectul Subwoofer.

Link spre comentariu

Prima impresie a fost ca subwooferul The Cube http://www.diy-audio.ro/boxe/the-cube-subwoofer.html a intrat atunci cand era nevoie de el, adica la frecventele pentru care este facut sa lucreze. In restul spectrului audio boxele Divisa http://www.diy-audio.ro/boxe/divisa-sta ... 3-cai.html isi faceau cu brio treaba. La prima impresie VIZUALA poti crede ca fiind vorba de un difuzor cu membrana din aluminiu vei auzi ceva metalic, dar la impresia AUDITIVA lucrurile nu stau deloc asa. Sunetul este rapid, nedistorsionat, nu are efect de "butoi". E o treaba de finete sa combini cele 2 incinte ca sa iasa sunetul dorit si la o cuplare-decuplare-recuplare a lui The Cube pe parcursul auditiei i s-a simtit clar prezenta. Consider ca tandemul celor 2 boxe poate fi un succes care depinde si de parametrii camerei, volumul auditiei si setarile de rigoare a amplificatorului Wyntek WAM300-DSP.

Link spre comentariu

Scuze pt offtopic.

Sunt dator un raspuns pt Th3_uN1Qu3:

NU este vorba despre ESR sau curentul de riplu, acestea sunt aproape intotdeauna alese acceptabil de bine /potrivit. Este vorba despre tensiunea de lucru a condensatorilor. Cel mai adesea, semnalele dreptunghiulare au cate un spitz pe frontul crescator si la sfarsitului celui descrescator. Acele spitzuri depasesc ca amplitudine tensiunea de lucru a condensatorilor, si pe timpul lor au loc pierderi mari in dielectric - practic proportionale cu amplitudinea acelor spitzuri.

Incalzirea excesiva a condensatorilor este data exact de acele pierderi in dielectric, iar amplitudinea acelor spitzuri face adesea diferenta intre SMPS-uri, placi PC sau clase D cu electroliticii umflati sau cu ei inca buni.

Diferenta de pret pt condensatori cu o tensiune de lucru cel putin dubla este mare - din pdv al producatorilor de SMPS-uri, amplificatoare sau placi de PC, si de aceea se si face rabat la acest capitol.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Pasiv - se poate dar tot trebuie amplificat cu ceva.Amplif mai ieftin - da, este la aprox. 100 euro + posta.Pentru a economisi bani se poate face varianta basreflex, adica fara membrana pasiva. Astfel se economisesc vreo 170 euro.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări