Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer activ hi-fi - 10" Wavecor

ahegyes

Postări Recomandate

Multumesc pentru raspuns . Sper ca am inteles bine ca "fund" se refera ca este spre podea si nu spre spate. Eu am observat ca necesitatea de bass in utilizare muzica / film este diferita . Parerea mea ca pentru film este mai gustos un bas difuz [ cu diful spre podea] si pentru muzica un bas mai rotund si mai bine definit [cu fiful spre fata]Din acest punct de vedere te-ai gindit la muzica sau la film ?Referitor la pufaiala tubului , intrebare: de ce nu este bun tubul cu sectiune variabila , patentat de JBL ? Am inteles ca la aceste tuburi zgomotul este mult redus .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

17

• spinach

15

• Sharky

4

• Th3_uN1Qu3

4

Top autori în acest subiect

Eu m-am gandit sa scot un sunet cat mai precis posibil - indiferent ca e vorba de muzica sau de film.Legat de tubul reflex cu diametru variabil, hai sa fim seriosi, oricat de variabil ar fi sunt niste limite fizice pe care acest truc nu le poate fenta, iar imbunatatirea cat o fi ea nu ajuta foarte mult.Varianta cea mai buna - este membrana pasiva care elimina total aceasta problema. Tocmai din acest motiv, cel de-al doilea subwoofer prezentat aici - The Cube - are membrana pasiva.

Link spre comentariu

Apoi - din experienta personala diful pus pe fund creaza niste probleme, sunet mai putin controlat, probabil difuzorul interactioneaza cu podeaua

Difuzorul oricum interactioneaza cu podeaua. Insa e drept ca nu toate wooferele merg in aceasta configuratie. Exista o relatie intre masa conului si rigiditatea suspensiei care determina daca wooferul merge folosit asa sau nu, cei de pe avscience il numeau [sag factor].
Link spre comentariu

Bine, ma refeream ca interactioneaza cu podeaua intr-un mod diferit decat daca e montat pe fata. Asa, la modul general, normal ca interactioneaza cu podeaua ba chiar putem extinde si putem spune ca interactioneaza si cu tavanul, in definitiv interactioneaza cu spatiul de auditie (camera).

Link spre comentariu

Ce valori ai implementat [frecventa , Q , level] pentru filtre si benzile EQ

Pai fiind un crossover activ cu EQ si DSP pot sa modific oricand, in timp real toate aceste valori.Ultima data parca aveam setata frecventa de taiere la 50hz (pot sa o modific de la 40hz la 120hz din hert in hertz) cu panta de taiere de 36dB (si asta e variabila de la 6dB la 36dB din 6 in 6dB). Apoi EQ-ul - aici optiunile sunt aproape nelimitate, setarile se fac in functie de prferinte si de problemele pe care le pune camera.
Link spre comentariu

Ca sa explic mai pe intelesul tuturor, Yoshiro se refera la cat se lasa conul inafara sau inauntru sub propria sa greutate. Este o problema reala pentru subwooferele cu suspensie moale si con relativ greu care stau pe spate sau pe burta.Nu presupune nici o teorie avansata, doar sa fi fost la orele de fizica din clasa a 6-a. La orice dif serios se cunoaste Cms=1/k - se masoara in mm/N . Totodata se cunoaste si masa conului, prin parametrul Mms. De aici treaba e simpla pentru oricine care a dat pe la scoala.Se calculeaza deplasarea, care trebuie sa fie nesemnificativa fata de parametrul Xmax.Ma rog, Nu e chiar Mms, se mai scat cateva grame, deoarece Mms cuprinde si masa aerului pus in miscare de con, dar acest aspect e neglijabil pentru asemenea calcul.Alt aspect e ca un difuzor care sta f aproape de podea e influentat de aerul prins intre con si podea. Efectul poate fi benefic sau deranjant, de la caz la caz, la fel ca si influenta camerei.Spinache, dupa ce s-a discutat trebuia sa tragi singur concluzia ca EQ si pantele sunt in functie de boxele cu care se imbina si mai ales de influenta camerei! Aceste aspecte se schimba chair si daca muti subwooferul dintr-un loc in altul in aceeasi camera.Tubul cu sectiune variabila patentat jbl? Mai sa fie, vorba d-lui Mateescu, unii ar pune patent si pe apa calda si mersul pe jos daca ar putea. E drept ca avem si noi romanii nostrii care incearca sa patenteze portul cu pierderi, inventat cu ani buni inaintea nasterii lor, asa ca nimic nou sub soare. :nas:

Link spre comentariu

OK; reconfiguram ; Cit de sofisticat este sistemul EQ din amplificator ? Din poza reiese ca este cu benzi fixe ; Cite benzi sint utilizate concret si pentru ce ?

Chiar nu inteleg ce vrei sa aflii. Sunt 9 benzi EQ care le sucesc si la invartesc pana ajung la sunetul care imi place mie. Benzi fixe, pai cum ai vrea sa fie, mobile?
Link spre comentariu

A.Sistemele EQ de la suburi au 2 destinatii:1.sa echilibreze anumite benzi/zone care apar la dif din constructie ; de exemplu: aven la dif un peak la 62hz , level +25db , Q=5 ; pai pentru compensare , punem o banda EQ , la 63hz , cu -25 si Q=5 ;Acesta categorie se implementeaza de constructor si utilizatorul nu mai poate umbla la ea.2.Sa compenseze camera , prin forma ,dimensiunile ,asezare sub ,reflexie pereti SAU gustul omului ; de exemplu : facem masuratoare cu microfon capabil si montat adecvat , si ne rezuta ca avem un plus de 10db la 75Hz si ca ne place sa simtim mai mult 37 hz ;utilizam 2 benzi de eq, dimensionate pe 75Hz cu -10db si pe 37Hz cu +cit ne trebuie si cit poate EQ ;Acesta categorie este la dispozitia utilizatorului , cind face reglajul cu ocazia amplasamentului subului Multe suburi , sint dotate doar cu variante de CUT fara BOST.EQ cu disponibilitate de +/- [ Q , F, Level ]se numesc egalizatoare parametrice si unele amplificatoarele de suburi au asa ceva .

Link spre comentariu

Ok ; am inteles ; o lasam balta cu caracteristici EQ .Am vazut in poze , pe care le-am studiat ca exista si pe telecomanda si in soft amplificator valori de corectie presetate pentru diverse sonorizari .Daca vrei , poate imi spui valorile , macar pentru vaianta "Video", daca nu pentru toate variantele .

Link spre comentariu

Da; nu ai mai raspuns ;Toate stima pentru constructiile tale ; admir foarte mult pe cei care fac ceva concret ,care construesc ceva din nimic . La acest capitol esti premiant. La comunicare , insa , ce sa mai zic , nu cred ca excelezi . "Sunt sigur ca tu nu stiai nimic din toate astea - dar uite - tocmai ai primit o lectie GRATIS." Poate ca ai dreptate sau nu ; trebuia neaparat sa o exprimi ?Ai deschis aici o tema , dupa parerea mea trebuie sa fii atasat de ea si sa raspunzi la toata lumea , indiferent de cum ii socotesti valoric ; ca doar nu te-a silit nimeni sa deschizi tema.Eu inchid aici .

Link spre comentariu

Felicitari pentru constructie, insa eu ca meserias reparagiu am ceva de comentat la adresa amplificatorului - condensatorii folositi sunt de toata jena si vor ceda undeva intre 2 si 4 ani, depinde cat e folosita jucaria. Zici ca acel amp costa 300 euro. E adevarat ca nu e un amplificator simplu, mai e si DSP'ul care costa bani in el, optiunile din DSP imi plac, insa la pretul asta ma asteptam sa nu se tiganeasca la 2-3$ cat i'ar costa in plus niste condensatori japonezi, la cantitatea pe care o produc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări