Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer activ hi-fi - 10" Wavecor

ahegyes

Postări Recomandate

Poate nu m-am facut inteles ; eu nu am comentat nimic negativ ; sint convins ca datorita pretului se aude mai bune . Pentru mine care nu am ascultat asa ceva , sint curios . Daca mergem pe varianta "crede si nu cerceta" sau varianta "este scump si deci imi place" sau "este scump si deci trebuie sa va placa" , eu unul nu am replica .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

17

• spinach

15

• Sharky

4

• Th3_uN1Qu3

4

Top autori în acest subiect

Poate ma faceti si pe mine sa inteleg la ce este buna acesta sectiune , daca este dedicata doar "cunoscatorilor " .In definitiv de ce a mai deschis discutia daca nu vrea sa se exprime tehnic privind performantele obtinute in urma unei lucrari efectuate?

Nu este vorba despre asta, eu sunt dispus sa dau explicatii daca intrebarea este pusa pertinent. Hoitu1983 era usor ironic pentru ca tu te-ai pus sa dai sfaturi in legatura cu Jamo si tuningul pe care l-ai aplicat tu, si in acelasi timp recunosti ca nu prea te pricepi.
Link spre comentariu

eu in Adi am incredere, in special cand e vorba de bas jos.Evident ca in final e o treaba care tine de gusturi, ce place cuiva, altuia ii poate provoaca sila, dar oricum ar fi, ma gandesc ca acel subwoofer isi face treaba. Adi mai are alte boxe cu extensie buna in bas, deci are cu ce compara.Evident ca daca e scump, nu inseamna ca suna bine, pt ca dupa cum am spus, bine e o notiune subiectiva, dar cand vine vorba de fr<30Hz+distorsiuni mici, atunci orice ai face nu prea poti sa iesi ieftin.Nu stiu ce vreti mai mult, nu are cum sa iti explice cineva pe forum cum suna un subwoofer. Se pot impartasi niste experiente similare si se poate gasi in ele un punct comun.

Link spre comentariu

Poate nu m-am facut inteles ; eu nu am comentat nimic negativ ; sint convins ca datorita pretului se aude mai bune . Pentru mine care nu am ascultat asa ceva , sint curios . Daca mergem pe varianta "crede si nu cerceta" sau varianta "este scump si deci imi place" sau "este scump si deci trebuie sa va placa" , eu unul nu am replica .

Ca sa-ti dai seama cam cum se aude, proprietarul primului SUB - Gurges - avea inainte un subwoofer comercial, nu ii dau numele, nu are importanta. Oricum era un sub destul de bine cotat. Cand i-a dat drumul la Gurges - in acelasi loc si in aceasi camera in care avea celalt sub replaca lui a fost: "m-am ca--t pe mine".
Link spre comentariu

Nu stiu despre ce date tehnice vorbesti, in articolul (articolele) de pe site sunt descrise in amanunt difuzoarele, sunt dati parametri producatorului precum si parametrii masurati de mine, amplificatorul la fel e descris in amanunt, nu stiu ce vrei mai mult de atat.

Link spre comentariu

Treaba mie mi se pare simpla , astfel :1.fac cutia , montez diful si injectez in el semnal ; masor si rezulta o serie de parametri ai incintei propiuzise .2.pun amplificatorul , reglez , fac noi masuratori si apar cu afirmatii, astfel:-cit este spl pe domeniu -care este relatia intrare[tensiune]/esire[putere ,tensiune pe dif,acustic ]-cit de constant este in tot domeniuIntrebare:am vazut in poza , ca amplificatorul nu are capac ; nu este periculos din punct de vedere PSI ?

Link spre comentariu

Subwooferele se masoara destul de complicat. Pe lang asta ai nevoie de aparat de masura calibrat.Nu ai vrea sa stii cat costa toate astea.Si doi la mana, degeaba masori tu in conditii speciale pt masura, ca in casa raspunsul poate avea deviatii chiar si de 12dB.Totodata o masuratoare buna nu suna obligatoriu bine. Degustibus...Singura problema a lipsei capacului este expunerea la vibratii. Cat despre restul, te curentezi doar daca esti bou.Scuzati acum expresia, dar chair asa e. Amplificatorul se monteaza doar intr-un subwoofer de genul, iar la montare ai si tu grija.

Link spre comentariu

Da, dragute comentariile.

Treaba mie mi se pare simpla , astfel :1.fac cutia , montez diful si injectez in el semnal ; masor si rezulta o serie de parametri ai incintei propiuzise .2.pun amplificatorul , reglez , fac noi masuratori si apar cu afirmatii, astfel:-cit este spl pe domeniu -care este relatia intrare[tensiune]/esire[putere ,tensiune pe dif,acustic ]-cit de constant este in tot domeniuIntrebare:am vazut in poza , ca amplificatorul nu are capac ; nu este periculos din punct de vedere PSI ?

@hspinache - acum, nu vreau sa mai adaug multe, doar atat ca se vede ca esti lipsit de experienta si cunostinte. Asa cum zicea Sharky basul e mai dificil de masurat intr-o camera normala. Singura solutie ar fi o masuratoare NEARFIELD. Asta pot sa o fac dar nu are nicio relevanta din 2 motive:1 - camera altereaza la extrem raspunsul nearfield in mod special la bas2 - Ampliful are EQ si pot sa ma joc pe vreo 9 benzi intre 20hz si 120hz si sa modific SPL- ul cum vreau eu. Tocmai asta e ideea la Subwoofer ca din EQ sa corectezi coloratiile introduse de camera. JBL-ul sau alte pocnitori asemanatoare nu stiu sa faca treaba asta - printre altele.Sunt sigur ca tu nu stiai nimic din toate astea - dar uite - tocmai ai primit o lectie GRATIS.
Link spre comentariu

Singura solutie ar fi o masuratoare NEARFIELD. Asta pot sa o fac dar nu are nicio relevanta din 2 motive:1 - camera altereaza la extrem raspunsul nearfield in mod special la bas

ramane asa sau mai negociem icon_jook
Link spre comentariu

REALY???Pai hai sa vedem, ce optiuni ar fi fost:1 diful pe fata + reflex pe fata2 diful pe fund + reflex pe fund3 diful pe fund + reflex pe fata4 diful pe fata + reflexe pe fundLa subwooferele cu bas-reflex pufaiala produsa de circulatia aerului este o problema serioasa, deci trebuiesc luate masuri pt minimizare lor, deeeeci..... clar - reflexul nu are cum sa mearga pe fata, deeeeci...... merge pe fund. Astfel variantele 1 si 3 au cazut.Apoi - din experienta personala diful pus pe fund creaza niste probleme, sunet mai putin controlat, probabil difuzorul interactioneaza cu podeaua - nu pot sa-ti dau mai multe detalii pentru ca am exclus din start aceasta varianta. Si uite asa - am ramas cu varianta 4. Sper ca te multumeste raspunsul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări