Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer activ hi-fi - 10" Wavecor

ahegyes

Postări Recomandate

• Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

17

• spinach

15

• Sharky

4

• Th3_uN1Qu3

4

Top autori în acest subiect

Wow... Felicitări sincere. Arată incredibil și bănuiesc că se și aude pe măsură. Înțeleg că amplificatorul fiind digital are mai multe setări. Cum le accesați? Există o telecomandă cu preset-uri sau numai prin intermediul calculatorului?Comparativ cu cele cu filtre și reglaje analogice, amplificatorul este mai bun?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

" Pot sa zic fara ezitare cel mai bun subwoofer pe care l-am auzit pana acum. Pentru curiosi - pretul total in regim DIY se ridica undeva la 600euro - deci nu e deloc ieftin dar si suna pe masura."Valoarea de 600e este ceva; cu banii acestia puteai sa cumperi unul nou ; deci , concret , de ce este mai performant cel acest sub in regim DIY decit unul nou , sa zicem JBL es150p ?

Link spre comentariu

Nu stiu cum sa iau intrebarea ta, ca o gluma, ca misto sau ca necunostinta de cauza.

Componentele folosite in subwooferele prezentate de mine sunt din alta clasa comparativ cu acel JBL.

Difuzorul si membrana pasiva folosite de mine in cele 2 subwoofere sunt aceleasi cu cele din Audio Physic Rhea II, subwoofer care costa 2700euro !!! adica asta:

http://audiophysic.de/rhea/index_e.html

Apoi Amplificatorul Wyntek este un amplif de 300W dotat cu tot ce se poate dota un amplif de sub, de la EQ la telecomanda si conexiune USB la PC. Din acest punct de vedere cred ca ampliful Wyntek e mai bun decat cel din Audio Physic.

In aceste conditii tu ma intrebi de ce ar suna mai bine decat un subwoofer de duzina care il gasesti la supermarket intre rosii si gogosari ??? De aceea zic, nu stiu ce e: GLUMA, MISTO sau NESTIINTA ?

Link spre comentariu

Foarte frumos lucrat :da Amplificatorul vad ca foloseste alimentare SMPS, finalul e cumva in clasa D?

Da, multumesc pentru apreciere. Intradevar amplificatorul este unul full in comutatie - atat alimentarea cat si amplificarea - si spre surprinderea mea merge peste asteptari, adica mai bine decat amplifurile de sub in clasa AB si alimentare clasica pe care le-am auzit eu pana acum.
Link spre comentariu

Eu nu ma pricep prea mult ; deoarece ai spus ca te-a costat 600e , am luat ceva comparabil ca pret , dimensiune dif , forta amplu si te-am rugat la o comparatie ; imi pare rau daca te-ai suparat .

Link spre comentariu

Nu cred ca se supara dar nici nu o sa povesteasca aici ABC-ul constructiei incintelor si amplificatoarelor de audiofrecventa.Ne asteptam la niste cunostinte mai solide de la cel care a " tunat " incinte Jamo si a tras niste concluzii.Poate va pune Ionut niste poze sa ne lamureasca cum stau lucrurile :da

Link spre comentariu

Bine, eu nu m-am suparta. Ti-am explicat in mare de ce suna mai bine decat un JBL. Cu siguranta acel JBL are 300W sau cat scrie pe el, dar asta nu garanteaza si o calitate adevarata pentru cei 300W.In general, prima intrebare care mi se pune este ceva de genul: Daaa....CATI WATII ARE ? Apoi, eu incerc sa explic ca puterea nu e totul. Puterea e acolo si ea - importanta dar nu e lucrul cel mai important. Am sa incerc sa fac o comparatie cu lumea automobilelor. Degeaba ai un motor de Formula 1 de 1000 cai putere, ca daca il pui pe un TICO nu o sa mergi niciodata cu 300km\h pentru ca sasiul la Tico nu rezista la asemenea putere. Sau, degeaba pui un motor de camion de 1000cai putere si 1tona greutate intr-o masina de Formula 1 - ca iar nu vei merge cu 300km\h pentru ca e prea greu motorul chiar daca el are 1000cai.Cam asa e si aici. Nu stiu cat de corecta e comparatia dar puterea care o debiteaza ampliful trebuie sa fie curata si apoi acea putere trebuie sa fie livrata de ansamblul cutie\difuzor ascultatorului cat mai precis si cat mai curat. Aici e diferenta intre JBL care costa 500 euro si Audio Physic care costa 2700euro.

Link spre comentariu

Poate ma faceti si pe mine sa inteleg la ce este buna acesta sectiune , daca este dedicata doar "cunoscatorilor " .In definitiv de ce a mai deschis discutia daca nu vrea sa se exprime tehnic privind performantele obtinute in urma unei lucrari efectuate?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări