Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cineva detine controlul asupra calculatorului meu!

mircea2

Postări Recomandate

Mi se misca pagina din browser google chrome sus-jos in mod insistent, am patit de vreo 3 ori asta.Am win xp licentiat, antivirus bitdefender total security 2012.Nu stiu daca am dreptul de administrator asupra computerului.La Users i-mi apare-Administrator-Built-in account for administering the computer/domain-Guest-Built-in account for guest access to the computer/domain-eu-fara specificatiiDeasemenea conexiunea la net e uneori intrerupta.Ce trebuie sa modific, aveti idee?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabiz_ro

3

• riderinblack

2

• Everest

1

• mircea2

1

Top autori în acest subiect

Vizitator andreimihai3

Renunta la PC/laptop si ai scapat de orice problema: antivirusi, browsere, upgrade-uri, solutii de curatat, retelistica si cabluri, abonament net, UPS-uri, imprimante, si lista poate continua mult :d

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Ar fi cateva solutii dupa reinstalarea windowsului:-back-up registry: Start-Run-Regedit, apoi File-Export. Dupa ce apar erori se da Import de la fisierul .reg. Poti salva setarile unei entry (Internet Explorer) dar e mai complicat.-back-up O.S. cu Acronis Disk Director Suite (suport sata2) sau Norton Ghost, si restore, dar sa nu devina un sport zilnic. Acronis iti face si un boot menu cu F11 si poti da restore fara stick sau dvd.-Windows XP Manager-curatare registri, optimizare samd, care permite si un back-up registri si restore.

Link spre comentariu

Un linux live ar lămuri elegant şi fără echivoc natura problemeidescrise (hardware sau software).Un asemenea CD nu ar trebui să lipsească din "dotarea" nici chiarşi a împătimiţilor de "Windoz", dovedindu-se nu numai extrem de util,dar şi salvator (inclusiv al datelor importante de pe HDD !) în multe situaţii.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator tehnostore

Actualizeaza antivirusul si fa o scanare completa. Un RAT (remote admin tool) sau un keylogger nu pot ramane FUD pe timp nelimitat. Oricum, sunt doua unelte ce pot fi folosite cu succes pentru "deparazitare":1. Descarci HijackThis si scanezi registrii. De acolo poti elimina toate programele ce incearca sa realizeze o conexiune cu "exteriorul".2. Descarci Malwarebytes Anti-Malware si faci o scanare completa. Daca sunt "viermi" programul ii va gasi si elimina.Ambele aplicatii sunt free to use.Multa bafta!

Link spre comentariu

Prea multi de daca. Plus ca daca instaleaza un ubuntu (sau derivate) nu are treaba cu userul root. La fel si ssh-ul poate fi blocat foarte simplu.Daca vrei sa testezi iti dau ip-ul si parola de root al unui comp de-al meu (cu ssh deschis), daca reusesti (ceea ce sunt convins ca nu se poate - toate compurile mele sunt "ascunse" dupa un router) sa-mi dai un semn....

Link spre comentariu

Nu ma intereseaza astfel de teste.Cum e daca utilizatorul chiar a avut ceva pe acolo.Cine a facut asta deja poate stie parolele folosite cel mai des,a mai activat si managementul pe router daca e, din exterior,mai departe se descurca.

Link spre comentariu

Incearca sa folosesti pc fara conexiune la net o perioada si vezi daca simtomul dispare. Daca da inseamna ca cineva are un remote desktop pe tine daca nu dispare inseamna ca ai un virus sar probleme cu mouse/tastatura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări