Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LC72131 PLL utulizare

megael

Postări Recomandate

Cum pot sa utilizez integratul LC72131 PLL la un tuner radio MITSUMI FAE347 sau asemanatoare.

http://www.ic72.com/pdf_file/f/97607.pdf

doc.chipfind.ru/pdf/mitsumi/fae347a29.pdf

http://www.digchip.com/datasheets/parts ... 47-A29.php

Se gasesc des in unele echipamente audio+radio pentru masini (Radio-casetofoane, Radio-CD/MP3/DVD)

Ceva asemanator mai este si LM7001 PLL

Ce am gasit pe net e in rusa si nu le am cu aceasta limba...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• megael

9

• BodoRF

2

• Rx-Tx

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai incearca sa te folosesti de google translate, e foarte util. selectezi sa ti traduca din rusa in engleza pt ca face o traducere mai corecta decat din rusa in romana apoi copiezi adresa in casuta iar in dreapta iti apare link cu pagina tradusa.

Link spre comentariu

Multumesc mult, asta nu am incercat (ramin dator). Dar vreau o dezvoltare mai ampla a acestui subiect legat de PLL cu LC72131 si pentru altii poate interesati de acest lucru, caci pe google foarte slab....

Link spre comentariu

cred ca era pus mai bine la radioamator? Multumesc inca o data (Rx-Tx) pentru informate...Daca iese ceva frumos (functional) bag poze, plus dedali spun si la altii... ce modificari terbuie... (sper sa am timp). Serviciu full time ne omoara pe multi...

Link spre comentariu

Incearca sa identifici integratul care demoduleaza semnalul FM.Pe iesirea audio ar trebui sa iti apara o tensiune continua.Aceasta variaza in functie de eroarea de frecventa.Atentie sa nu ai inseriat vreun condensator, acesta va bloca curentul continuu.Semnalul de eroare il filtrezi cu un simplu circuit RC, apoi comanzi o dioda varicap inclusa in circuitul LC al oscilatorului local.Bucla de control va urmari postul receptionat si va compensa fuga de frecventa a receptorului.Aceasta deriva de frecventa nu trebuie sa fie foarte mare, altfel cicuitul AFC nu isi va face efectul.

post-11720-139829513403_thumb.gif

Link spre comentariu

Cred ca am sa incerc sa fac montaju de aici: http://www.stas633.narod.ru/AVR/kontrol ... kontr.html ca am ic. LC72131 si Atmega8.

Cind il finalizez (sper sa nu am probleme la programarea microcontrolerului) am sa pun ceva poze. Mai tre sa vad de unde ma lipesc de un afisaj 2x8.

"BodoRF" mersi, am sa studiez dataseturile integratelor pe care le am pe tunere, sa vad ce modificari le pot aduce fara a folosi uC.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări