Vizitator Leo Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Si oarece probleme la calculele simpleDeci:1 pc consuma in medie 150WSistemul audio sa zicem 50WRouterul si alte chestii mici, cam 20WAi un total de 370W. Vrei sa te tina 11h, adica ai nevoie de o energie de 370*11=4070Wh.la 12V, asta ar insemna acumulatori de 4070/12=339Ah. La 24V, 4070/24=169Ah etcDar nu poti descarca acumulatorii pana la 0, + ca invertorul mai are si el pierderi, deci ar trebui sa inmultesti capacitatea acumulatorilor cu minim 1,2 (chiar pana la 1,5)Deci 406-508Ah la 12V sau jumate la 24V.Acumulatorii de masina poti sa-i descarci pana la maxim 30% din capacitatea lor, deci pot folosi doar 30%, si s-asa se duc mai repejor.Acum poti sa vezi cat te-ar costa pe bune distractia astaPai atunci, ma reprofilez .O sa incep sa studiez problema dinamului / alternatorului mai serios si caut unu care sa satisfaca setea de curent a retelei mele. Iar consumul pc-ului nu e dat de puterea sursei? ca eu asa stiam.Adica, stiu ca o sursa e facuta sa duca 450 de W, pe care nu ii foloseste nici-o data pe toti, asta depinzand si de ce fac cu pc-u, cat de solicitat e procesorul.placa video, si de cate hdd-uri am bagate in el, ca si alea consuma destul de mult.Gen am tinut in priza 3 zile un pc ca sa fac un chek la un hdd si a sarit contoarul de pe perete ... l=am gasit la colt, plangea )si ma gadesc ca daca bag 900 W (2 pc-uri, asta ca sa nu iau in considerare alte 3 ) + cat mai consuma hdd-urile + cat mai consuma si sistemul audio (care pe cutie scrie ca are undeva la 5000 de W, desi nu cred ca are 5000, un 3500~4000 tot are si el), monitorul si altele (gen 2 becuri tip neoane) si un ruter ... cred ca tre sa ma gandesc sa fac rost de un "generator" de curent de 7~8~15 KW ... nu?Adica nu pot sa iau un "generator" de 1 KW si sa ma astept sa fac din el 15 KW, nu? Adica fac din coada de caine matase, sau asa ceva. Nu stiu ... ma gandesc si eu.Hai ca o sa ma mai interesez pe partea asta, sper sa mai invat ceva. Link spre comentariu
blazeu Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 De la un oarecum banal UPS s-a ajuns la "statie" de 5kW....Bunicu' i-ar zice "batut campii", tata "aiurat", eu.... nu mai zic nimic!Sanatate! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum