Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ATMEGA8535 - laptop LCD la VGA???

Vizitator MCL2k6

Postări Recomandate

Vizitator MCL2k6

Salutare,am urmatoarea chetiune, poate cineva sa ma ajute?Am un panou LCD LG LP121S1-D de la un laptop vechi.Am incercat sa-l conectez la PC prin VESA Feature connector de pe placa video. As putea sa zic ca pe jumate mi-a reusit! Adica se vede desktop-ul de windows, insa culorile sunt total aiurea. Nici nu ma mir, pt. ca display-ul are pentru fiecare culoare (R,G,B) cate o intrare pe 6biti, iar feature connector-ul scoate numai 8 biti, in care este informatia pentru fiecare culoare (sau, probabil, la fiecare semnal CLOCK se transmit cate 8 biti pentru fiecare culoare???).M-am gandit la o alta solutie: sa aduc semnalele analogice RGB de la conectorul VGA, sa le conectez la un ATMEGA8535 pe intrarile analogice, si sa scot pe iesirile digitale cei 8 biti (de fapt numai primele 6) pentru fiecare culoare, si astea o sa le pun pe intrarile display-ului.Are cineva idee daca atmega8535 e suficient de rapid pentru a face aceste conversii???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nassus

2

• nicu_stef

1

Vizitator MCL2k6

Hm... se pare ca am gasit o alternativa mult mai buna!Texas Instruments produce niste convertoare AD cu latime de banda de 80MHz, care se pot folosi pentru asa ceva. Produsul e ADS831, care e AD pe 8 biti, si merge frumos pe 5V.Am facut o comanda de 4 sample-uri de la ei, sper sa le primesc. Pe site mi-au spus ca ar trebui sa ajunga pana pe 9 iunie.

Link spre comentariu
Vizitator yoco

cred ca ai uitat sa iei in calcul ce inseamana sa "scrii" ceva pe un lcd de asemenea dimensiuni,daca presupunem o rezolutie de 640x480 pe o adincime de culoare de 4 biti asta inseamna: 640x480 = 307200 pixeli4 biti pe culoare = 12 biti307200 pixeli * 12 biti = 3686400 biti = 57,6 KB6 biti pe culoare = 18 biti 307200 pixeli * 18 biti = 5529600 biti = 86,4 KBasta numai ca sa tii "memoria" display-ului si sa o afisezi cu cel putin 60 hz iti trebuie :dot clk = 18.432.000 hz daca am gresit este din cauza vitezei...:) ! asta numai pentru afisare-iar pentru a face si alte chesti intre timp ia fa tu niste calcule...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Pana la urma am comandat si eu niste convertoare si mai slabe si mai tari.. si au venit :supz: acum muncesc la montajul care permite conectarea LCD-ului la VGA si folosesc ca si ADC circuitul TVP7001 care mi se pare cel mai tare. Problema e ca integratul are 100 de pini si capsula e relativ minuscula.. (TQFP100)stie careva o metoda sigura pt a face cablajul la un astfel de circuit?

Link spre comentariu
Vizitator MCL2k6

Am primit si eu sampleurile de la TI, problema mea cea mai mare este ca sunt capsule SMD cu 28 pini la care va fi destul de dificil sa fac cablajul.Daca are cineva vreo idee cum s-ar putea face, as multumi!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări