Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

calcul dimensionare fir de contact - tramvai/troleu

Blind

Postări Recomandate

Are cineva vreo idee/informatie cu privire la modul de dimensionare al firului de contact pentru tramvai/troleibuz (atat lungimile de tronsoane/aprecierea densitatii de tramvaie/alimentari cat si dimensionarea stalpilor de sustinere)?Pe partea de dimensionare a stalpilor de sustinere am gasit ceva in PE106 (dimensionare LEA <1kV ca si <1,5kV cc), insa doar atat. Cunoaste cineva vreo norma tehnica/ghid de proiectare sau altceva din care m-as putea informa? Am tot rascolit netul, insa nu am gasit decat mod de dimensionare pentru sina ("normativ tramvaie").

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blind

4

• SOLDAN CONSTANTIN

1

• Ticu

1

• ALEy

1

Top autori în acest subiect

Eu in anul 3 la Automatica am avut o tema asemanatoare ( da pt. o automatizare ) nu am reusit sa gasesc mai nimic .Rezolvare: am apelat la cunostintele Profesor Doctor Leca Aurel, am mers la ITB sectia - retele de transport electric. proiectare am vorbit cu seful de proiect numai asa am lamurit lucrarea au baieti norme interne greu de gasit.Incearca varianta, apeleaza la ei te ajuta fara bani .Suces!

Link spre comentariu

In rascolirile mele pe net, am aflat ca majoritatea calculelor se fac in conformitate cu En-50119:2009 (eu nu am gasit decat 2001). Exista si varianta romaneasca SREN, din 2003 (insa nu e de gasit nici ea).Ma gandeam ca cei ce lucreaza la RATB si sunt prezenti pe forum au vreun hint sau ceva :)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări