Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vobuloscop pe PC?

Fany22

Postări Recomandate

Salutare tuturor :weedman: Acum vreun an am gasit pe net un sait cu ceva in legatura cu o adaptare :smt024 ,un soft prin care puteam sa transform PC prin placa de sunet intrun vobuloscop(osciloscop?)nu mai tin minte..... :smt017 N-am apucat sa ma documentez prea bine ca desteptul de fratemiu a instalat windowsul si mia sters adresa :smt070 ....Aveti vreo idee??? :prayer:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

2

• Fany22

2

• BRANCA

2

• fane

1

Top autori în acest subiect

Imi cer scuze :prayer: ,niq_ro,daca crezi ca nam cautat pe forum cu search,dar sistemul de cautare este f.evaziv(ex.cauta"apridere electronica"se deschide vreo 72 de pag.ceea ce este f.greu de gasit,multe din ele nu sant la obiect-ar trebui sa faci un sistem de restringere ca la google cu ghilimele :smt024 ...)Acum nu stiu,poate deja o fi un sistem de restingere pentru a cauta si poate nu stiu eu :rolleyes: in cazul asta imi cer scuze!!! :prayer: In privinta adreselor trimise niq_ro,nu este ceea ce caut-era ceva mult mai simplu-o adaptare f.simpla prin placa de sunet si un soft adecvat,iti transforma compul in vobuloscop sau osc....Oricum multumesc,bafta :bere:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

In varianta free cel mai nou si puternic soft este Virtual Analyser 8.10.

Puteti sa-l gasiti la http://www.sillanumsoft.com/ .

VA is a real time program which simulates a set of electronic instruments, Such as:

Oscilloscope (dual channel, xy, time division, trigger);

Spectrum Analyser with amplitude and phase display (linear, log, lines, bar, octaves band analysis 1/3, 1/6, 1/9);

Wave-form generator with "custom functions", triangular, square, sinus, white noise and pulse generation (NO ALIASING);

Frequency meter (in time and frequency domain) and counter;

Volt meter with rms and peak to peak display;

Filtering (low pass, hi pass, band pass, band reject, notch, "diode", DC removal);

Memo windows for analysis and file saving of time and spectrum displays;

A TRUE software digital analog conversion (for complete signal reconstruction)

Nu are rival la categoria free!La frecvente precizia e de ordinul hertilor!

Ca adaptor,pentru tensiuni pina la 10V peak sau 100V peak cu sonda osciloscop x10, recomand un montaj de la Silicon Chip cu TL072 [http]

Montajul a fost realizat de un amic si merge bine.

Pentru divizorul de la intrare se impun rezistente de 1%.

Mai tirziu voi atasa arhiva,deoarece nu prea se mai gaseste pe net.

Daca altcineva gaseste un adaptor mai simplu sa-l posteze.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Noutati:

VA 2010NE-XT v2.4

Visual Analyser is a complete professional real time software, transform your PC in a complete set of measurement instruments; no new hardware necessary (you can use the Sound Card of your PC) or you can use a specific external hardware (see Hardware section). Visual Analyser runs on Windows 9x,ME,2k,XP,NT,Server,Vista,7. VA 2010NE-XT v2.4 version now available, no longer compatible with Windows 9x. The 2010 version runs on Linux by means of wine utility.

The latest 2010 NE-XT v2.4 version include a powerful ZRLC-meter capable to measure the Impedance of a device at different frequencies (that is, Capacitance, Inductance, Resistance, Real and Imaginary part, Q-factor, phase). It needs of your acquisition board (your soundcard for instance) plus a very simple circuit (two low-cost operational amplifier). You can find an example in this web site. The ZRLC software allows also to measure the input impedance of amplifiers, transformers and loudspeakers. See ZRLC details. Along with the ZRLC meter window, a simple Vector Scope has been added. Click here for a full screenshot. The recent 2.4 version add some new interesting features, see News section. The Nuova Elettronica magazine published a new article about a specific hardware for ZRLC function.

Note to all VA's website visitors: the content of Italian website could be different from English one; it is not only a simple translation from English, because of different link to Italian articles and authors (not useful for an English reader). Plus other little details due to my better knowledge of Italian language!

Mai multe detalii la adresa http://www.sillanumsoft.org/

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări