Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul amplificare Yamaha EMX2000

Postări Recomandate

Am o problema cu partea de putere din mixerul amplificat mentionat in titlu, mai exact pe un canal sunetul este distorsionat puternic. L-am demontat, l-am alimentat separat, am injectat semnal sinusoidal la 1KHz pe intrarile ambelor canale si pe canalul cu pricina se vede clar semnalul distorsionat.

Cu verde e semnalul de intrare, sinus 1KHz, 900mVpp.

Cu rosu e semnalul de la iesire pe canalul care functioneaza normal, iar cu galben e semnalul pe canalul care distorsioneaza.

Posted Image

Mai jos e semnalul pe canalul defect, mai detaliat, si in ultima poza comparativ cu canalul functional.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

M-am apucat sa masor una-alta, dar ma incurca schema cu o topologie ciudata pe care n-am mai intalnit-o. Se poate vedea aici: http://i50.tinypic.com/k9t0k9.jpg

Va multumesc pentru orice sugestie!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Am rezolvat problema. Canalul asta se vedea ca a mai fost reparat, iar cine si-a bagat mainile in el inainte a montat invers D215 si D216 din schema. Pana la urma am inteles si cum functioneaza, are o pereche de finali complementari Darlington care functioneaza in clasa AB, care sunt alimentati de o sursa care urmareste semnalul de intrare, iar in gol sta undeva la +/-8V, formata din restul carutei de tranzistori de putere din schema. Nu stiu de ce au ales varianta asta, probabil pentru a micsora disiparea pe finali, dar asa mai disipa si sursa 'tracking', si pana la urma nu stiu daca eficienta e mai mare asa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări