Jimmy Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Am o problema cu partea de putere din mixerul amplificat mentionat in titlu, mai exact pe un canal sunetul este distorsionat puternic. L-am demontat, l-am alimentat separat, am injectat semnal sinusoidal la 1KHz pe intrarile ambelor canale si pe canalul cu pricina se vede clar semnalul distorsionat. Cu verde e semnalul de intrare, sinus 1KHz, 900mVpp. Cu rosu e semnalul de la iesire pe canalul care functioneaza normal, iar cu galben e semnalul pe canalul care distorsioneaza. Mai jos e semnalul pe canalul defect, mai detaliat, si in ultima poza comparativ cu canalul functional. M-am apucat sa masor una-alta, dar ma incurca schema cu o topologie ciudata pe care n-am mai intalnit-o. Se poate vedea aici: http://i50.tinypic.com/k9t0k9.jpg Va multumesc pentru orice sugestie! Link spre comentariu
Jimmy Postat Octombrie 26, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Am rezolvat problema. Canalul asta se vedea ca a mai fost reparat, iar cine si-a bagat mainile in el inainte a montat invers D215 si D216 din schema. Pana la urma am inteles si cum functioneaza, are o pereche de finali complementari Darlington care functioneaza in clasa AB, care sunt alimentati de o sursa care urmareste semnalul de intrare, iar in gol sta undeva la +/-8V, formata din restul carutei de tranzistori de putere din schema. Nu stiu de ce au ales varianta asta, probabil pentru a micsora disiparea pe finali, dar asa mai disipa si sursa 'tracking', si pana la urma nu stiu daca eficienta e mai mare asa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum