Vizitator razvi9 Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Am facut o telecomanda infrarosie pentru un DSLR folosind un Arduino UNO si un LED de infrarosu.Am gasit pe net codul care trebuie trimis prin infrarosu, dar problema este ca nu merge tot timpul sa declaseze camera.Cum as putea masura modulatia si semnalul pe care il trimit prin LED, momentan cred ca nu trimit codul care trebuie trimis.Scuze daca am postat in forumul gresit, nu stiam unde ar trebui sa pun intrebarea Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Cel mai simplu cu un simulator, cum ar fi Proteus, sau măsurând cu un osciloscop.Ai mai putea face captură, folosind o placă de achiziţie. La nevoie, achiziţia de semnal o poţi face cu un alt microcontroller sau chiar şi cu un PicKit.Dacă telecomanda este pentru Nikon, încearcă poate merge mai bine versiunea de aici:viewtopic.php?f=44&t=52292 Link spre comentariu
Vizitator razvi9 Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Cel mai simplu cu un simulator, cum ar fi Proteus, sau măsurând cu un osciloscop.Ai mai putea face captură, folosind o placă de achiziţie. La nevoie, achiziţia de semnal o poţi face cu un alt microcontroller sau chiar şi cu un PicKit.Dacă telecomanda este pentru Nikon, încearcă poate merge mai bine versiunea de aici:viewtopic.php?f=44&t=52292Da, este un Nikon D60 ... o sa incerc diseara codul acela sa vad daca merge cu el Link spre comentariu
Vizitator razvi9 Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Am rescris partea de modulare a semnalului si acuma pare sa mearga okay tot timpul Pentru cei interesati: [*:23ktzgz1]e o telecomanda pentru timelapse si/sau longexposures. Codul de telecomanda este pentru ML-L3 de la Nikon, dar cu adaptarea acestuia se poate folosi si pe alte camere. [*:23ktzgz1] sursele le gasiti aici: https://bitbucket.org/razvi9/arduino-timelapse [*:23ktzgz1] ca hardware am folosit un arduino uno, un shield LCD+Tastatura si un modul infrarosu Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Foarte bine că i-ai dat de cap. Ce formă de undă ai folosit pentru impulsurile infraroşu şi cu ce frecvenţă le-ai modulat? Le-ai măsurat la o telecomandă originală, sau le-ai găsit scrise pe undeva? P.S. Cred că subiectul ar putea fi mutat la secţiunea Foto sau la diy, vorbeşte cu un moderator. Link spre comentariu
Vizitator razvi9 Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Foarte bine că i-ai dat de cap. Ce formă de undă ai folosit pentru impulsurile infraroşu şi cu ce frecvenţă le-ai modulat? Le-ai măsurat la o telecomandă originală, sau le-ai găsit scrise pe undeva? P.S. Cred că subiectul ar putea fi mutat la secţiunea Foto sau la diy, vorbeşte cu un moderator. Acceasi frecventa si secventa de impulsuri care era si in thread-ul pe care mi l-ai dat (asta am gasit-o cam peste tot pe net).Pentru modularea semnalului am gasit pe site-ul asta un mod care se pare ca merge okay: http://ilpleut.be/code-nikonremote Pentru secventele de ON fac: digitalWrite(IR_PIN, HIGH);delayMicroseconds(21);digitalWrite(IR_PIN, LOW);delayMircoseconds(21);Dupa am masurat 1000 de pasi de genu si iese cam 51.5 us pentru fiecare pas (pentru 38.4 khz daca calculez este 26us pentru un ciclu, deci secventa are cam un ciclu pe care transmite semnal continuu si unu pe care este stans).Si in final pentru fiecare semnal de ON repet secventa de interval / 51.5 ori (De exemplu pentru 2000 o fac de 2000 / 51.5 ori care e aprox 39). Pentru secventa de OFF fac un simplu delay: digitalWrite(IR_PIN, LOW);delay(timeUs / 1000);delay(timeUs % 1000); // Nu merge cu numere mai mari de 16000 asa ca pun un delay in milisecunde si unu in microsecunde dupa). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum