Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurare tensiune alimentator USB

Vizitator cfs

Postări Recomandate

Va salut, am nevoie de un alimentator (incarcator) de 5V/2ooomAh (pentru o tableta). Am gasit sa cumpar un incarcator similar, dar nu sunt sigur ca este original, asa ca as dori sa aflu daca si cum se poate masura tensiunea si intensitatea pe care o poate furniza. Fiind incepator in domeniu, as putea verifica aceste valori cu un multimetru?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Voltus

2

• Vlad Mihai

2

• crispus

1

• mircea888

1

Top autori în acest subiect

Tensiunea se poate masura usor dar cu intensitatea e ceva mai complicat .Iti trebuie o resistenta de circa 2.5 ohmi la 15w ( ori doua rezistente de aprox 5ohmi la 7W minim montate in paralel) care vor fi alimentate de la incarcatorul de testat . Daca acesta rezista fara a se incalzi excesiv timp de cateva minute ( 5-10min) iar tensunea pe rezistente nu va devia mai mult de +-10% fata de aia 5V atunci totul e OK si il poti fol cu incredere .

Link spre comentariu

Tensiunea cel mai probabil este buna ca valoare, vezi pinout aici:

http://pinouts.ru/Slots/USB_pinout.shtml

Posibil sa fie cam greu sa ajungi cu bornele de masura in mufa USB, mai bine bagi mufa intr-o placa defecta cu mufa USB si masori la pinii de pe cablaj.

Intrebarea mai grea este aceea daca alimentatorul tau poate sa reziste in sarcina maxima (2A) deoarece chinezii cam exagereaza cu specificatiile.

Asa ca ori iei un alimentator mai de firma ori iei unul de curent mai mare, asta ca sa fii sigur ca rezista.

Degeaba masori daca poate sa scoata cei 2A, probabil ca poate dar nu stii daca rezista, adica daca nu se "arde" alimentatorul.

Asadar masuratorile tale nu o sa fie prea relevante, mai bine investesti intr-un alimentator de calitate ca sa fii sigur de cele scrise pe el.

Link spre comentariu

Domnule cfs Tu ai nevoie de un alimentator cu conector de usb pentru jucaria ta ok? e atat de greu sa cumperi un alimentator de 5v-2A? de exemplu roterele tp-link au alimentatoare de 5v la 2A, sunt comutatie. E atat de greu de cuplat un conector usb tata la cele 2 fire de alimentare? banuiesc ca doar de alimentare ai nevoie nu si comunicatie.

Link spre comentariu

Posted Image

LE: Incepusem sa scriu mesajul mai demult, vad ca intre timp au mai fost 2 raspunsuri...

E atat de greu de cuplat un conector usb tata la cele 2 fire de alimentare? banuiesc ca doar de alimentare ai nevoie nu si comunicatie.

In functie de tableta, s-ar putea sa fie nevoie sa lege si D+, D- la masa. Eu am un telefon care nu incarca pana nu leg firele de date la masa.
Link spre comentariu

Va multumesc pentru raspunsuri.@Mircea CalinAs cumpara unul original, dar este 150 lei. Merita?Sunt unele la 50 lei cu tot cu cablu de date, scrie samsung pe ele, dar nu sunt ambalate. In plus sunt de tip UK. Parerea mea e ca sunt contrafacute, dar as masura unul sa vad ce si cum - de aici si intrebarea mea pe forum@Vlad MihaiNu as face o improvizatie pe cablu, de-asta caut un incarcator care sa aiba iesirea USB. @CrispusO sa pun multimetrul (pe care inca nu il am) pe acolo si o sa vad ce indica.

Link spre comentariu

Deci, ca sa sintetizez:- as dori sa scoata 5V +/-10% pentru a nu afecta acumulatorul- in ceea ce priveste cei 2ooo mAh, nu ar fi o mare problema - doar ca in cazul in care duce doar 1000 mAh se incarca in timp dublu. Acum folosesc un incarcator 5V-1A de la un telefon mobil si se ioncarca in 7-8 ore... Gresesc undeva?

Link spre comentariu

Ai inteles gresit. Nu doresc un incarcator improvizat, de facut legaturile ma descurc, nu e o problema.Dupa cum bine vezi, am cerut sfaturi, nu ajutor pro-bono.Multumesc tuturor pentru raspunsuri si daca vedeti ptin vreun magazin un incarcator cu iesire USB, 5 volti - 2 amperi, va rog sa mi spuneti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări