Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca un ceas cu PIC...

Postări Recomandate

Va salut!

Ca sa nu mai mazgalesc forumul aiurea, am si eu o mica intrebare: am un ceas cu PIC 16F84 si tuburi nixie, facut de un user de pe aici mai demult.

Ceasul ramane in urma cam cu 1 min/zi, consider ca este prea mult. Nu l-am mai folosit demult, am vrut sa economisesc tuburile nixie.

Problema poate fi de la quartzul ala de 32 khz? Daca-l schimb, e posibil sa mearga bine?

Nu am nici codul sursa si nici schema, dar stiu ca parca e schema unui ceh...

Multumiri si scuze de interventie!

Link spre comentariu

Va salut!

Ca sa nu mai mazgalesc forumul aiurea, am si eu o mica intrebare: am un ceas cu PIC 16F84 si tuburi nixie, facut de un user de pe aici mai demult.

Ceasul ramane in urma cam cu 1 min/zi, consider ca este prea mult. Nu l-am mai folosit demult, am vrut sa economisesc tuburile nixie.

Problema poate fi de la quartzul ala de 32 khz? Daca-l schimb, e posibil sa mearga bine?

Nu am nici codul sursa si nici schema, dar stiu ca parca e schema unui ceh...

Multumiri si scuze de interventie!

Incearca e posibil ca acel cuart sa fie defect(decalibrat ) .

Pune unu de la biosul placilor de baza ,nu cred ca nu detii una defecta ,sau am eu noi ,da sincer pt un cuart de 0,5 bani,sa faci colet?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

buna o intrebare am catre cei care au facut acest montaj deoarece in schema apare rezitenta pull up de 4,7k pentru DS18B20 si pentru Ds1307 iar in silkscreen apare 5x10k care e correct?

si daca mai are cineva ambele variante de hex rog frumos sa il posteze

multumesc anticipat

Link spre comentariu

...

cei care au facut acest montaj deoarece in schema apare rezitenta pull up de 4,7k pentru DS18B20 si pentru Ds1307 iar in silkscreen apare 5x10k care e correct?

...

Eu personal am folosit 4k7, asa cum se vede in foto, rezistente SMD.

HEX-urile sunt diferite, in functie de versiunea de cablaj folosita.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări