Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca un ceas cu PIC...

Postări Recomandate

pentru cei ce cauta quart 32,768 khz se gasesc pe placile de baza si sunt chiar foarte buni :dans:

Mna... cineva trebuia sa tina si ceasul real din bios, deci nu stiu cum de nu ti-a venit pana acum ideea asta... E cilindrul argintiu foarte mic amplasat in apropierea bateriei biosului prins cu o sarmulita.
Link spre comentariu

Cu mare placere! Va intrebam ce varianta ati folosit, pentru ca la varianta de cablaj a lui Marian am mai facut niste update-uri la soft, daca este varianta mea, este "la zi"

am ambele variante a dumneatale si cea a lui GEOMAR,care imi face ceva fite nu am avut timp de ea si nu m-am nici stresat imi arata doar digiti plini nu scrie nimic probabil are ceva montat defectuos :nas: o sa o mai bibilesc eu
Link spre comentariu

Poate ati montat lcd-ul pe partea picului? Nu va suparati ca va spun dar cred ca ati observat ca la varianta aceea, butoanele si lcd-ul trebuiesc montate pe partea cu traseele.Editat ulterior:La varianta mea de cablaj exista o eroare: ledul trebuie legat intre pinul 9 (RE1) si masa, nu spre plus cum este desenat acum. Oricum, asta se rezolva simplu pentru ca ledul oricum eu l-am gandit montat cu fire pe panou, deci catodul trebuie lipt pe masa si anodul pe rezistenta din pinul 9.

Link spre comentariu

Pai ce sa-ti zic, precizia depinde 100% de oscilatorul RTC-ului, el "tine" ceasul, picul doar il afiseaza. Vezi ca ai in meniu un submeniu de corectie, sa nu fie acolo ramasa vre-o valoare in eeprom la scrierea pic-ului si acum a luat-o de buna, pune zero la "Nr of sec ad/sub".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări