Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca un ceas cu PIC...

bercioiu

Postări Recomandate

pentru cei ce cauta quart 32,768 khz se gasesc pe placile de baza si sunt chiar foarte buni :dans:

Mna... cineva trebuia sa tina si ceasul real din bios, deci nu stiu cum de nu ti-a venit pana acum ideea asta... E cilindrul argintiu foarte mic amplasat in apropierea bateriei biosului prins cu o sarmulita.
Link spre comentariu

Cu mare placere! Va intrebam ce varianta ati folosit, pentru ca la varianta de cablaj a lui Marian am mai facut niste update-uri la soft, daca este varianta mea, este "la zi"

Link spre comentariu

Cu mare placere! Va intrebam ce varianta ati folosit, pentru ca la varianta de cablaj a lui Marian am mai facut niste update-uri la soft, daca este varianta mea, este "la zi"

am ambele variante a dumneatale si cea a lui GEOMAR,care imi face ceva fite nu am avut timp de ea si nu m-am nici stresat imi arata doar digiti plini nu scrie nimic probabil are ceva montat defectuos :nas: o sa o mai bibilesc eu
Link spre comentariu

Poate ati montat lcd-ul pe partea picului? Nu va suparati ca va spun dar cred ca ati observat ca la varianta aceea, butoanele si lcd-ul trebuiesc montate pe partea cu traseele.Editat ulterior:La varianta mea de cablaj exista o eroare: ledul trebuie legat intre pinul 9 (RE1) si masa, nu spre plus cum este desenat acum. Oricum, asta se rezolva simplu pentru ca ledul oricum eu l-am gandit montat cu fire pe panou, deci catodul trebuie lipt pe masa si anodul pe rezistenta din pinul 9.

Link spre comentariu

Daca arata doar caractere pline, inseamna ca nu se initializeaza LCD-ul, cauze pot fi multiple, LCD conectat gresit, picul defect, resetul lipsa, timpul de initializare insuficient etc.

Poze cu realizarea colegului pop_ady44 :

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

am reusit sa le fac pe ambele perfect functionale cu ajutorul colegului bercioiu caruia i multumesc pentru ajutorul acordat si pt bunavointa de a ma ajuta si cu postarea fotografiilor

Link spre comentariu

de facut pot face poze dar nu pot sa le incarc si alea mi-lea incarcat un prieten din oras mie imi trebuie cam 2 ore pt 2 mega si asa nu are rost :jytuiyu am observat ca asta din urma are o abatere de 3 secunde la 5 ore fata de primul acu nu stiu exact care este sportivul ori lenesul :jytuiyu

Link spre comentariu

Pai ce sa-ti zic, precizia depinde 100% de oscilatorul RTC-ului, el "tine" ceasul, picul doar il afiseaza. Vezi ca ai in meniu un submeniu de corectie, sa nu fie acolo ramasa vre-o valoare in eeprom la scrierea pic-ului si acum a luat-o de buna, pune zero la "Nr of sec ad/sub".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări