Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca un ceas cu PIC...

bercioiu

Postări Recomandate

Rezolvat:- Schimbare automata ora de vara/ora de iarna ("daylight saving") nu stiu: are rost sa-i fac optiune de dezactivare?- Nu se poate introduce gresit data in luna (in lunile cu 30 de zile nu poti introduce 31, in luna febr. nu poti introduce peste 28 iar in anii bisecti nu poti introduce peste 29).Ma mai gandesc la fusul orar :scarpin

Link spre comentariu

- Schimbare automata ora de vara/ora de iarna ("daylight saving") nu stiu: are rost sa-i fac optiune de dezactivare?

Sa vezi ce placere o sa am luni cand trebuie sa schimb la Logan ora de iarna. La telefon este automat, la receptorul satelit nu e cazul, la calculatoare nu e cazul. Mai am vreo 2 ceasuri prin casa dar nu le folosesc. Pentru mine este utila functia de day light.
Link spre comentariu

Intrebam daca este necesara dezactivarea functiei "daylight saving"

Stiu ca sunt zone pe glob unde nu se foloseste ora de iarna/vara astfel ca eu vad utila optiunea. Pune-l default ca activ.Parerea mea!
Link spre comentariu

se poate compila pentru pic16f876a? mulţumesc!

Am pus in arhiva si hex pentru 16F876A

Stiu ca sunt zone pe glob unde nu se foloseste ora de iarna/vara astfel ca eu vad utila optiunea. Pune-l default ca activ.Parerea mea!

Am facut un prompt cand vrea sa schimbe ora te intreaba si poti alege sa nu se schimbe oraAm pus in arhiva ultimele variante de fisiere si instructiuni..
Link spre comentariu

Momentan este pe "bancul de probe", daca merge OK am sa proiectez un cablaj pentru el. :da

post-17385-139829512519_thumb.jpg

L.E.

O remarca negativa am momentan.

Setez alarma, de exemplu, la ora 18:35, cand ajunge ceasul la ora stabilita se activeaza (se aprinde LED-ul).

Cand vreau sa o aman 5 min cu functia "SNOOZE", apas scurt pe butonul "OK", se amana alarma cu 5 min ( afiseaza asta pe LCD), DAR se schimba si "Clock Mode" din 24h in 12h.

Nu se poate evita asta? Adica aman alarma dar sa nu se modifice formatul orar.

La fel si cu apasarea butonului "+" ptr oprire alarma, se schimba meniul "CHIME".

Link spre comentariu

Nu ar` trebui sa faca asa, stiu ca rezolvasem aceasta problema, ma uit si iti spun,

Se pot face unele modificari in soft, in functie de cum proiectez/desenez cablajul eu? :da Asa pot desena cablajul mai "compact" si fara multe strapuri.Momentan este in stadiul asta, nu este terminat:post-17385-139829512922_thumb.jpg
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări