Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca un ceas cu PIC...

Postări Recomandate

Daca ai variatii asa dese de temperatura in casa pot scurta acest timp. Oricum de atunci am modificat proiectul, am sa-l postez pe site in curand, am mai adaugat un senzor de temperatura, refresh-ul facandu-se la 30 sec, am adaugat doua timere cu iesire pe un releu etc, mai multe detalii cand voi posta proiectul din nou.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am desenat un cablaj pentru acest Ceas-Termometru-Alarma cu PIC 16F877A.

Acum astept modificarile soft de la colegul @bercioiu, care sunt necesare conform cablajului. :da

post-17385-139829532147_thumb.jpg

post-17385-13982953218_thumb.jpg

Modificarile necesare:

*************************************************************************************************************************************************                                                            **********  Modificari in Soft bercioiu, ptr Ceas-Temperatura-Alarma  **********                                                            **********         pentru cablajul proiectat de GeoMar                **********                                                            **********              Versiunea  V - 1.5                            **********                                                            ************************************************************************************************************************************************* -  Pin 1 PIC  -  Reset cu rezistenta de pull-up de 10k -  Pin 2 PIC  -  switch minus cu rezistenta de 10k la masa -  Pin 3 PIC  -  switch ok cu rezistenta de 10k la masa -  Pin 4 PIC  -  switch plus cu rezistenta de 10k la masa -  Pin 5 PIC  -  iesire pentru comanda releu, prin tranzistor si iesire LED Releu Timer T1-T2 -  Pin 6 PIC  -  nefolosit -  Pin 7 PIC  -  nefolosit -  Pin 8 PIC  -  nefolosit -  Pin 9 PIC  -  nefolosit -  Pin 10 PIC -  nefolosit -  Pin 11 PIC -  alimentare plus 5Vcc -  Pin 12 PIC -  alimentare minus 5Vcc -  Pin 13 PIC -  quartz 20Mhz -  Pin 14 PIC -  quartz 20Mhz -  Pin 15 PIC -  nefolosit -  Pin 16 PIC -  intrare senzor temperatura interior, DS18S20 -  Pin 17 PIC -  intrare senzor temperatura exterior, DS18S20 -  Pin 18 PIC -  conectare DS 1307 - SCL -  Pin 19 PIC -  nefolosit -  Pin 20 PIC -  nefolosit -  Pin 21 PIC -  nefolosit -  Pin 22 PIC -  nefolosit -  Pin 23 PIC -  conectare DS 1307 - SDA -  Pin 24 PIC -  nefolosit -  Pin 25 PIC -  nefolosit -  Pin 26 PIC -  nefolosit -  Pin 27 PIC -  nefolosit -  Pin 28 PIC -  nefolosit -  Pin 29 PIC -  nefolosit -  Pin 30 PIC -  nefolosit -  Pin 31 PIC -  alimentare minus 5Vcc -  Pin 32 PIC -  alimentare plus 5Vcc -  Pin 33 PIC -  pin 4 LCD - RS -  Pin 34 PIC -  pin 6 LCD - E -  Pin 35 PIC -  pin 11 LCD - D4 -  Pin 36 PIC -  pin 12 LCD - D5 -  Pin 37 PIC -  pin 13 LCD - D6 -  Pin 38 PIC -  pin 14 LCD - D7 -  Pin 39 PIC -  iesire LED Chime & Buzzer -  Pin 40 PIC -  iesire LED Alarma Clopotel (eventual intermitent de 2 ori pe secunda ca sa pot conecta si buzzerul)
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

baga-l in congelator sigur da cu minus

NU l-am bagat in congelator, este inca in "teste", asa arata momentan temperatura de afara, in aceasta noapte geroasa anuntata de meteorologi. :daSper sa nu fie chiar -15' in aceasta seara.post-17385-139829541979_thumb.jpgL.E.Asa arata Min/Max "memorate" astazi. :rade: post-17385-139829542007_thumb.jpg
Link spre comentariu

Cand aveti un cablaj doresc si eu unul !

Cablaj realizat fizic? Ca un PDF sc 1:1 am postat.As avea unul, am facut 2 cand am facut, dar sunt realizate prin transfer de toner, NU foto, vezi foto.Cel de sus, pe FR4 l-am folosit eu, cel de jos este pe CEM.NU au iesit asa "calitativ" ca la foto, dar eu mi-am facut treaba cu el.Dupa sarbatorile de iarna, incerc sa te pot ajuta cu un cablaj foto, nu promit.post-17385-139829542106_thumb.jpg
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

... as ruga proiectantul daca nu este asa mare secret sa puna schema complecta cu releu/ambi senzori rezistente stabilizatori nu numai franturi de proiect ...

...Vreau sa realizezsi eu acest ceas si vreau sa stiu care este varianta de hex finala?...

Deocamdata NU este 100% finalizat proiectul.Mai sunt mici "imperfectiuni" care trebuie remediate/finisate.Cand v-a fi finalizat 100%, voi atasa o arhiva cu tot ce este necesar pentru realizarea acestui ceas.
Link spre comentariu

Am cam finalizat softul pentru ceas. Aici este un fisier in care se gasesc toate informatiile necesare realizarii practice a acestui ceas. Circuitul imprimat l-am facut pentru o carcasa pentru prototipuri gasita in comert. Codul cutiei este ABS-33A si are dimensiunile 118x74x29 mm. Pe pcb-ul desenat de mine, toate componentele sunt TH si sunt montate normal in afara de bateria de backup cu LI care se monteaza pe partea traseelor. Va posta si GeoMar varianta lui de cablaj care este hibrida (TH si SMD) unde LCD-ul si butoanele sunt montate pe partea traseelor. Mentionez ca din lipsa de timp, varianta mea inca nu am realizat-o fizic, deci este netestata. Sper sa nu fi uitat ceva...

Am sa postez curand fisierele aici.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări