Vizitator vlad96bret Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 salutare tuturor ,vreau sa vad daca niste tranzistori (2sc5200 si 2sa1943) sunt buni , vreau sa stiu daca ceea ce imi aduc aminte in legatura cu masurarea tranzistorilor este adevarat pt tranzistorul NPN iau aparatul de masura il pun pe diode , pun plusul de la aparat la baza tranzistorului si pe ecranul aparatului trebuie sa imi indice o valoare cand pun minusul pe emitor sau colector in cazul acesta tranzistorul este bun la PNP - pun minusul la baza si pe ecranul aparatului trebuie sa imi indice o valoare cand pun plusul pe emitor sau colector atunci tranzistorul este bun Link spre comentariu
popa ionut Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Cred ca asta spune tot...daca este ok pe aparat trebuie sa iti dea valoarea 0.5 ma rog cu o mica marje intre 0.4 si 0.6 dar nu mai mic de 0.430... Link spre comentariu
corneillus Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 cam asa ceva... pui unul din sondele apatarului de masura in baza, si apoi pe rand celalalt in colector si apoi in emitor. daca e bun si conduce pe multimetrul electronic dat pe dioda trebuie sa iti dea o valoare cuprinsa de regula intre 400 si 700, inversezi sondele si in celalalt caz trebuie ca jonctiunile sa nu conduca fiind polarizate invers, pe aparat iti va indica 1. daca la ambele masuratori iti indica vqloarea 1 atunci e intrerupt, daca iti indica aproape de 0 sau o valoare mica, e in scurt. se mai intampla in practica sa dea bine la verificarea sus amintira, si sa fie scurtcircuitati colector-emitor. pentru asta pui sondele intre colector si emitor si nu ar trebui sa conduca in nici un sens,exceptand cazul celor de putere cu dioda incorporata cand intr-un sens nu conduce, in celalalt sens conduce dioda si arata o valoare ca si cea sus amintita. Link spre comentariu
Vizitator vlad96bret Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 multumesc de raspunsuri , tranzistorii sunt buni!! (acum pot sa imi caut o schema de amplificator) am obtinut valori cuprinse in intervalul 550-580 Link spre comentariu
corneillus Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 cu placere. spor la lucru si succes. sa postezi si schema sa vedem si noi si apoi produsul finit. Link spre comentariu
popa ionut Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 multumesc de raspunsuri , tranzistorii sunt buni!! (acum pot sa imi caut o schema de amplificator) am obtinut valori cuprinse in intervalul 550-580 http://www.hotfiles.ro/download/300w.rar/702940 ai o schema ok daca iti place.... Link spre comentariu
Vizitator vlad96bret Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 ms de schema , dar am gasit exact ceea ce imi trebuia Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 vlad96bret, acea indicaţie a aparatului, arată practic căderea de tensiune pe joncţiunea respectivă, şi în concluzie mărimea aşchiei de siliciu. Logic că ceva peste 600 e un trz mai mic, gen TO220, peste 700, unul mic gen TO92. Cu rezerva micilor diferenţe de la aparat la aparat, fă o comparaţie cu trz vechi, originali. Pe lîngă asta, comută pe scala cea mai mare a ohmmetrului, de preferat 200M şi măsoară invers joncţiunile şi între c-e, e-c, tot ce nu trece de scală se înlocuieşte. Link spre comentariu
Vizitator vlad96bret Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 am sa incerc ms de sfat Link spre comentariu
Vizitator vlad96bret Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 @corneillus aceasta este schema am sa ma apuc de ea cand fac rost de niste bani , transformatorul am unu cu iesiri 2x37V Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Aoleu! Iar schema asta pocnitoare! Găseai pe forum discuţii despre ea.Caută altceva, de preferat o schemă evoluată, cu simetrie totală. Link spre comentariu
Vizitator vlad96bret Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 atunci am sa caut aici pe forum alta schema , mentionez ca am un traf cu 2x37V Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Asta înseamnă peste +/-50V. Dacă ai puţină experienţă, cu cîţiva trz în plus poţi să încerci ăsta: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=38151 Ai diverse variante de cablaj, explicaţii, tot ce-ţi trebuie. Link spre comentariu
Vizitator vlad96bret Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 momentan am intrerupt proiectul.. pt ca am o oferta la un amplificator si imi trebuie bani Link spre comentariu
riderinblack Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 salutare tuturor ,vreau sa vad daca niste tranzistori (2sc5200 si 2sa1943) sunt buni , vreau sa stiu daca ceea ce imi aduc aminte in legatura cu masurarea tranzistorilor este adevarat Pentru verificarea tranzistorilor (si nu numai) eu am cumparat celebrul SuperMultiTester (gasesti pe forum discutii despre el). Eu sunt mai "maniac" cu sculele (am fixul meu sa am tot felul de scule si aparate de masura) dar in anumite cazuri chiar e recomandat sa ai o astfel de unealta pe langa tine. Multi vor zice "dar costa scula respectiva"..... e adevarat, dar nici o pasiune nu rezista daca nu investesti si ceva banuti in ea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum