Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire trnazistori

Postări Recomandate

Salutare la toti. Am primit o putere de amplificare HK Lucas 600.

Posted Image

are un modul stereo pentru sateliti

si un modul tot stereo dar pus in bdrige pentru sub(bass)

Are o parte de bass arsa din cauza ca finali(MJ11016-MJ11015) erau prinsi de placaj cu suruburi ce in timp (transport) sau esfcaut si piuliza a facut scurt circuit.

mai precis canalu A funczioneaza perfect.

canalu B,ce care are si faza inversata, are finali arsi.

am un lot de vreo 10 finli dar sant MJ15022 si MJ15023. cea ce nu sant darlington. merge sa i pun cu respectiva dioda. sau cel mai bine cumpar tranzisotri originali?

post-41597-139829510386_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@mitidj2008 asa cum se poate observa chiar in imaginea postata de tine tranzistorii Darlington sunt de fapt compusi din cate 2 tranzistori bipolari in conexiune Darlington, se face asta pentru hfe mare ( tipic 1000, chiar mai mult uneori ), asta elimina necesitatea de prefinali pe placa, adica de buffer intre amplificatorul in tensiune si tranzistorii finali, ei bine o simpla pereche de complementari bipolari nu este deajuns devreme ce vor prezenta un hfe mult mai mic si asa cum colegul @indyy a sugerat este nevoie de prefinali, pe de alta parte se pune problema IC care la acei darlington prezentati de tine este de 30A pe cand la bipolarii aia simplii este vorba de doar jumatate pe atat.Cu alte cuvinte cauta tranzistori originali ca e mai simplu.

Link spre comentariu

Pai eu am vazut ca nu are prefinali si am zis ca este ciudat ca amplificator. apoi cand am vazut acel datashet am vazut acea capsula cu 2 trz. si am zis ca de asta nu vrea sa merga.niciodata nu se termina de invatat.am sa cumpar direct tranz petru acel amplificator.si sa caut o idee de fixare sa nu se mai intample aceas incident.

Link spre comentariu

Vezi aici cum se monteaza....Este ultima mea interventie intr-un post de al tau ... daca vei continua sa jignesti limba romana . Nici macar nu iti ceri scuze si nu incerci sa-ti corectezi textul inainte de a trimite mesajul...Esti chiar incredibil !Sa-ti fie rusine !

Multumesc pentru corectare HPAVICTOR dar pentru limba romana tiam mai spus ca am invatato aici. nu stiu gramatica romana(sa scriu) si de bine de rau cu forumurile in romana mai invat,si pentru service manual, dar deja lam descarcat platind 5$(3.97€)

Deci tu ai pus bibolari ordinari in loc de darlington?Mare minune ca nu s-a dus naibii driveru'.Sper că amplificatorul e al tău, nu al cuiva care ți l-a dat la „reparat”! :rade:Schimbă-i cu MJ11032G/MJ11033G. Au la TME; nu chiar ieftini, dar mai ieftin decât la alții.

nu este almeu. in caz ca ard ceva ce ma costa sa ii inlocuesc tot.sigura chestie se incingeau mult. si am pus bec de 300W in cas de ceva.nu am comparat datashetul in tre MJ11 si MJ15. data viitoare am sa fiu mai atent.
Link spre comentariu

Sa o lasam mai usor, suntem aici pentru electronica in primul rand. Ca mai mancam cateva cratime, ce sa ii faci, e criza, ne e foame.Cat timp discutam ceva interesant cred ca putem sarii peste aceste subtilitati.Sa nu se inteleaga ca nu ma intereseaza scrierea corecta, dar una e cand intra un habarnist si intreaba a nspea oara unde gaseste schema cu TDA si alta e cand e vorba de cineva care isi da interesul.

Link spre comentariu

Frumos,Sharky!

Miti, este trait si crescut in Italia (sau invers), si culmea, cum poceste limba Romana, atit de mult isi da interesul in a face ceva, si chiar face, comparativ cu altii, si respect si ideea de a se baga in orice are transformator de alimentare, filtraje si tranzistori de putere, adica in idee, amplificator de putere...

Pacat ca "scula" prezentata, este ceva de "ordin mediocru", insa orice jucarie trebuie reparata, daca clientul doreste acest lucru.

Si prin asta exista o deosebire chiar fata de unii useri experimentati, care nu "isi mai pierd timpul cu ciurucuri", ca nu este de "ciuguleala"...

Respect pentru postul tau de deasupra, si multumiri lui Victor pentru service manual.

Link spre comentariu

nu stiu de unde a luat serivice manual Victor. dar eu singura metoda a fost sa il cumpar aici http://www.manual-archives.com/Audio___ ... al_L26493/ unde e valabil 7 zile apoi iara trebue sa platesti.

Pacat ca "scula" prezentata, este ceva de "ordin mediocru", insa orice jucarie trebuie reparata, daca clientul doreste acest lucru.

Am fost nevoit sa repar si o jorsa de ampliicaotr CARSBRO P2000 cea ce inauntru este ca un MA-600(blue tech) si a fost platit 850€. omu are 4. si de asta proprietaru era convins ca este un amplificator bun pentru ca a dat acea cifra. si nu ca a fost pacalit de italieni. ca in italia vine fara masca si o pun ei pe a lor cu made in ITALY. spun asta pentru ca am vazut cu ochii mei.
Link spre comentariu

Frumos,Sharky!Miti, este trait si crescut in Italia (sau invers), si culmea, cum poceste limba Romana, atit de mult isi da interesul in a face ceva, si chiar face, comparativ cu altii

Banii in Italia sunt mai multi decat la noi. deci are cu ce , poate sa investeasca. dar fac pariu ca si la noi in tara sunt nenumarati tineri care ar face ceva dar pur si simplu se chinuie sa supravietuiasca , daramite sa mai cumpere piese. poate sunt unii care chiar au minte dar nu au sansa sa experimenteze. Si acu Ontopic: Schimba finalii cu modelul lor original ca sa aiba aceleasi performante si sa fie functional amplificatorul de fata
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări