Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrerupator pe baza unui tranzistor

kyme32

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kyme32

14

• Marian

10

• miron1947

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Mircel

BS170 si un releu

Nu pre merge: Releul va trebui să fie alimentat din sursa led-ului martor (cum l-am numit eu) despre care nu ştim nimic. Iniţiatorul vrea să ghicim noi despre ce e vorba? Şi în plus, vrea să folosească doar nimicurile pe care le are el din defrişări!
Link spre comentariu

Nu e nevoie sa se alimenteze releul din ledul martor, ci din sursa de 12V, tranzistorul respectiv odata deschis alimenteaza bobina releului dee la sursa de 12Vcc si releul ( contactele sale ) conecteaza benzile de leduri la sursa...sau cel putin asa am inteles eu ideea sugerata.Iata ceva ce se poate face totusi cu componente recuperate:post-15007-13982951052_thumb.pngCa si AO se poate folosi orice operational recuperat ( se gasesc destule ), si mosfetul de asemenea poate fi oricare de canal N cu Vds mai mare de 20V si Id mai mare de 2A, si restul se subantelege, e o ideie, daca e una gresita rogu'va sa ma corectati.LE: Am uitat sa notez in schema R1 care este de 10k.

Link spre comentariu

insfarsit il vad ca merge, l-am rezolvat cu un mosfet 2n60 in felul urmatorledul "martor" + la gate, pe source am pus - ledului "martor" iar pe drain am pus - benzilor in serie care urmand a fi alimentate de la o sursa de 25v de prin zona invertorului(sursa nefolosita din moment ce tuburile neon lipsesc)ledul de power i l-am defrisat sa am 5v pe gate si l-am inlocuit cu un rezistor de 100kohm parca(asta era buba care mia luat ore de bataie de cap "de ce mama nu merge cum trebuie" imi deschidea baza foarte putin iar ledurile erau alimentate nesemnificativ de putin, dupa cateva ore am observat ca ele totusi sunt alimentate)e cu chichit ca nu poti da luminozitatea mai incet mai tare, dar sincer se vede mai bine decat cu neoanele luimultumesc domnului marian, miron1947, Mircel pt ajutor, fara voi nu cred ca reuseam sa strang tupeul sa imi infig cunostintele mele de balta in lcd :da O seara cat mai placuta va doresc tuturor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări