kyme32 Postat Octombrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2012 2*14 decade a cate 3 leduri smd cu rezistori(131ohm smd) pe fiecare decada,banda de leduri mai exactdaca nu este suficient acel s9018h atunci va rog indicatimi un tranzistor destul de ok pt aplicatia asta Link spre comentariu
kyme32 Postat Octombrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2012 am mai gasit un C945 intr-o sursa atx cu bube daca nu este ok s9018h respectiv Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Iarta-ma dar nu sunt sigur ca inteleg, cum adica 2*14 decade de cate 3 leduri? cum sunt acele benzi, adica cate leduri sunt pe fiecare banda si cate benzi sunt in total? Link spre comentariu
kyme32 Postat Octombrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Iarta-ma dar nu sunt sigur ca inteleg, cum adica 2*14 decade de cate 3 leduri? cum sunt acele benzi, adica cate leduri sunt pe fiecare banda si cate benzi sunt in total?benzile alea sunt ceva asemanator, dar cu leduri mai dese Linksunt 3 leduri in serie cu un rezistor pe fiecare serie ca sa fie pe 12v nu pe 3v cum e normal14 decade de 3 leduri, asta ar fi 42 de leduri pe fiecare banda alimentanduse fiecare decada de 3 leduri la 12v, decadele sunt in paralel intre ele, ledurile din fiecare decada sunt in serie si contin un rezistor de 131ohm pe fiecare decadanu am idee cati mAmp poate sa pape dar papa ceva dupa parerea mea, am gasit pe net ca undeva la 0.4A papa un metru, eu am 2*35cm deci consuma undeva sub 0.5amperi Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 consuma undeva sub 0.5amperiUite ceva simplu, cu un optocuplor ce separă cele două surse de tensiune: Link spre comentariu
kyme32 Postat Octombrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2012 consuma undeva sub 0.5amperiUite ceva simplu, cu un optocuplor ce separă cele două surse de tensiune:multumesc Mircel, eu vroiam sa realizez frigura cu ceva ce am la indemana, si sincer nici nu stiu cum arata optocuplor-ul respectiv, dar mi-ai dat o idee, se poate realiza chestia si cu dioda fotosintetica sau cum?nu stiu exact cum o cheama, dar arata ca un fel de led, am facut o astfel de aplicatie acum vreo 10 ani la electrotehnica, daca primea lumina, cupla circuitul si aprindea un bec, daca nu, nuam avut pe undeva minunea, dar sincer nu am idee pe unde, in orice caz, iti multumesc pt sfatacum am cautat minunea pe net, arata ceva de genul asta dioda foto nu stiu cum Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 cu ceva ce am la indemanaEste mai puţin de 1 leu acest PC817.Piesa la care te referi tu, (http://letsmakerobots.com/node/7563) o găseşti în lămpile de iluminare nocturnă ptr. camera copiilor. Cele cu sesizor optic (CDS=Light Sensitive Resistor): când se iluminează dimineaţa încăperea, ele se sting.O asemenea lampă costă 3-6 lei. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 14 decade de 3 leduri, asta ar fi 42 de leduriDecada inseamna un grup de zece, cum 14 decade fac 42? Link spre comentariu
kyme32 Postat Octombrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2012 14 decade de 3 leduri, asta ar fi 42 de leduri Decada inseamna un grup de zece, cum 14 decade fac 42?prin decada m-am referit grup, a cate 3 leduri, 3*14 grupuri=42 de leduri total pe banda, iar mie imi trebuie 2 benzi a cate 42 de leduri, 1 banda sus, o banda jos, in loc de tuburile neon originale Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Daca utilizati un cuvant fara sa-l cunosteti, se creeaza confuzie. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 @kyme32 acum am inteles, sunt deci grupe de cate 3 leduri, 14 astfel de grupe pe fiecare banda si sunt 2 benzi, deci cu alte cuvinte 28 de grupe de cate 3 leduri, asta inseamna 84 de leduri si pentru 20mA pentru fiecare led ar trebui cam 1,7A minim. Eu ma gandisem la o alta varianta, cu AO pentru ridicarea celor 2V la un nivel mai usor de folosit, dar varianta cu optocuplor este mai simpla cu conditia ca circuitul ce comanda ledul verde sa fie capabil de un curent suplimentar, necesar ledului din opto, optocuploare se por gasi pe placile de surse ATX, arata cam asa: Cauta unul si vezi ce scrie pe el apoi verifica pdf-ul sau pentru a sti ce curent trebuie la intrare pentru led, ideea e ca s-ar putea sa fie mai mare si circuitul care alimenteaza ledul verde sa nu poata suporta curentul suplimentar ( din cate vad opto sugerat are nevoie de 50mA...destul de mult ), dar poti incerca conectand in paralel cu ledul verde alte 2 leduri si masurand tensiunea care nu ar trebui sa scada, sau oricum foarte putin. Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 conectand in paralel cu ledul...Da, optocuplorul se conectează prin rezistorul de 330 Ohmi la anodul Led-ului martor. Link spre comentariu
kyme32 Postat Octombrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2012 @kyme32 acum am inteles, sunt deci grupe de cate 3 leduri, 14 astfel de grupe pe fiecare banda si sunt 2 benzi, deci cu alte cuvinte 28 de grupe de cate 3 leduri, asta inseamna 84 de leduri si pentru 20mA pentru fiecare led ar trebui cam 1,7A minim. Eu ma gandisem la o alta varianta, cu AO pentru ridicarea celor 2V la un nivel mai usor de folosit, dar varianta cu optocuplor este mai simpla cu conditia ca circuitul ce comanda ledul verde sa fie capabil de un curent suplimentar, necesar ledului din opto, optocuploare se por gasi pe placile de surse ATX, arata cam asa: Cauta unul si vezi ce scrie pe el apoi verifica pdf-ul sau pentru a sti ce curent trebuie la intrare pentru led, ideea e ca s-ar putea sa fie mai mare si circuitul care alimenteaza ledul verde sa nu poata suporta curentul suplimentar ( din cate vad opto sugerat are nevoie de 50mA...destul de mult ), dar poti incerca conectand in paralel cu ledul verde alte 2 leduri si masurand tensiunea care nu ar trebui sa scada, sau oricum foarte putin. am gasit o asemenea piesa pe o sursa atx, dar nu stiu daca e chiar ea, e insemnata cu "EL 817 c126" asta sa fie? alta asemanatoare nu vadledul respectiv pot sa il scot si obtin o tensiune cu o idee mai mare va multumesc inca o data pentru ajutor si timpul devastat de catre mine tocmai am verificat datashitul el817 si el e, ma apuc de treaba, sa vedem ce o sa iasa multumesc, va doresc o seara placuta! revin cu rezultate Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 @Mircel Da stiam asta, numai ca eu vad o problema, opto sugerat are nevoie de 1,4V pe led la un curent de 50mA ( pdf ), si (2V-1,4V)/330=0,6/330=1,8mA, cam putin dupa parerea mea... @kyme32 nu scoate ledul verde de acolo, e de preferat o solutie functionala cu el in circuit. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Cred ca o solutie mai simpla ar fi cu un tranzistor BS170 si un releu, nici nu are nevoie de curent mare in poarta iar releul izoleaza si galvanic cele doua montaje. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum