THOMAS Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Ok.Inseamna ca am inteles gresit .... @:un calcul rapid cu datele de mai sus...imi cer scuze celor ce cunosc deja aceste simple calcule... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Am inceput testele mai intii HT-ul sa"dus" la +267v si am la iesire boxa 9,72v(perfect sinusoidal) pe o sarcina artificiala de 8 ohm injectind 50hz desigur am montat la intrare conzii de 220 in serie.....cu EZ81 tensiunea anodica creste cu 2-3v (nesemnificativ pt mine) pe primar am 349v masurat cu testerul ... intre anozii..As avea asfel un sinus de 11,80W/canal pt un semnal la intrare de 220mV in rest sa vad "sus" cum se comporta pt ca la 30 de herzi ramine aceasi tensiune pe sarcina. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 ... As avea asfel un sinus de 11,80W/canal pt un semnal la intrare de 220mV in rest sa vad "sus" cum se comporta pt ca la 30 de herzi ramine aceasi tensiune pe sarcina. În situaţia descrisă vă găsiţi în buclă deschisă fără reacţie negativă (aşa se explică sensibilitatea la intrare). Aşa cum "pare" realizat transformatorul de ieşire în bucla deschisă nu cred că va răspunde grozav la capătul superior al benzi (probabil 12.000Hz/-3db) ,mă rog am intuit o distribuţie simplă a înfăşurărilor...,poate fi diferit de ce "pare"(OT) dar nu prea văd cum... Aşteptăm şi rezultate pentru frecvente superioare-audio("sus"). Link spre comentariu
zbodeoc Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Cam ce tensiune de bias rezulta don Gabriele? Bafta in continuare! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Pe catozi am +10v fara semnal in bucla deschisa parca era mai bine...am inchis bucla cu 27k si 22 pf in paralel.........a mai scazut sensibilitatea un pic acum am cca270mV ............am sa pun si niste diagrame cu 20hz,200hz 2khz si 20 khz oricum tendinta e de usoara crestere a nivelului cu cit urc mai sus ,partea buna e ca la 20hz am o sinusoida frumoasa dar puterea mai scade un pic la "doar"....9,4w de asemeni marind tensiunea ht la 300v puterea pe iesire zburda catre 14w lejer.....as putea reduce valoare rezistentelor de 270 ohm din fiecare catod pe finale pt a incrementa mai mult curent....deocamdat sa-i "dau " putina muzica sa vad cum se comporta!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 ...am inchis bucla cu 27k si 22 pf in paralel.........a mai scazut sensibilitatea un pic acum am cca270mV ... 27k aproape fără reacţie negativă(≈ -1db)... ,măcar 10k-12k-15k astfel încât să aveţi şi ceva reacţie negativă(dacă tot figurează în schemă). Cât reprezintă acum Y în V/div ?(oscilograme),nu mă prind din aceste motive întreb(în mare acum se fad vârfuri de două diviziuni sau vârf la vârf 4 diviziuni...). Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 ...am inchis bucla cu 27k si 22 pf in paralel.........a mai scazut sensibilitatea un pic acum am cca270mV ... 27k aproape fără reacţie negativă... ,măcar 15k astfel încât să aveţi şi ceva reacţie negativă(dacă tot figurează în schemă). Cât reprezintă acum Y în V/div ?(oscilograme). Amplitudinea pe osciloscop e aceasi la fiecare diagrama difera doar frecventa ....am reglat si cu pot. fin ca sa mentin imaginea proportionala ,oricum miine refac testele pt ca o chestie ciudata: se aude mult mai bine cu polaritatea boxelor schimbata.....sa vad ce e cu faza asta!!!(reactia e pusa corect ..pt ca daca inversez firele primarul pe finale tiuie..) Miine voi incerca sa sincronizez si diviziunile pe osciloscop pt o citire precisa (cu reglajul fin la max. pina face clik pot-ul) adevarat 27k atenueaza putin si cistigul general dar il aveam la indemina ...pe masa Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Am înţeles ,sa folosit reglajul potenţiometric amplitudine Y(ne concludent în acest caz). Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Revin cu diagrame semnal sinus la 20 hz ,20khz(capete de banda) dar si la 1000hzsinus si dreptunghular alimentarea se vede la cca 250v si marit la 280v cu forma de unda aferenta acestei tensiuni: in concluzie puterea la iesire depinde f mult de tensiunea de alimentare ,daca pt 250v avem cca 10w sinus la 280v puterea creste catre 13,5-14w. Acest amplificator a fost gindit sa fie cit mai soft si asa ramine (asa vrea clientul) o solutie ar fi fost un comutator care sa introduca 2 diode cu siliciu in paralel cu tuburile redresoare pt a "sarii" la 280v dar nu e cazul........ 1 diviziune =5V La 20hz......... La 20khz.... La 1khz... Tot la 1khz "dus " peste sinus.... Tot la 1khz dar marita tensiunea de alimentare... Marita si mai mult ... Dreptunghular...1khz Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 DA ,merg foarte bine(jos în frecvenţă OT_urile) ,mai trebuie uşor compensat nfb(la intrarea în palier sqw-1khz apare o uşoară "anomalie"/overshoot ,focalizarea imagini lasă de dorit dar se remarcă totuşi...).Pune dacă poţi şi un 10khz-sqw să ne prindem mai bine cum merg OT_urile sus în frecvenţă ,faza la 20khz-sinus pare mai mult fugită decât ar fi "normal"...(cam aşa reiese din oscilograma 20khz-sinus). Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Si un Sqw la 10khz....dupa ultima piguleala deja nu-i mai fac nimic ..asa ramine!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Foarte bine/frumos ,aproape super(10khz-sqw) ,mai era ceva loc("piguleala") dar înţeleg că nu mai ai răbdare sau te declari mulţumit. Oricum rare aceste oscilograme 10khz-sqw. Astfel de oscilograme(10khz-sqw în special) spune câte ceva raportat la calitatea OT. Să vedem cine mai are "curaj" să prezinte oscilograme 10Khz-sqw la ieşire din OT. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Foarte bine/frumos ,aproape super(10khz-sqw) ,mai era ceva loc("piguleala") dar înţeleg că nu mai ai răbdare sau te declari mulţumit. Oricum rare aceste oscilograme 10khz-sqw. Astfel de oscilograme(10khz-sqw în special) spune câte ceva raportat la calitatea OT. Să vedem cine mai are "curaj" să prezinte oscilograme 10Khz-sqw la ieşire din OT. Multumesc pt. atentia acordata ....deja e pe drum un alt proiect cu wati grei ,care-mi capteaza atentia ,voi reveni cu detalii !!! Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Don Gabriele , va rog sa ne dezvaluiti si noua care este topologia bobinarii acestui trafo out , adică câte infasurari de primar si secundar are si cum sunt dispuse , dacă nu va suparati...Multumesc anticipat , Victor Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Don Gabriele , va rog sa ne dezvaluiti si noua care este topologia bobinarii acestui trafo out , adică câte infasurari de primar si secundar are si cum sunt dispuse , dacă nu va suparati... Multumesc anticipat , Victor Versiunea clasica :primarul impartit in 3 sectiuni 2 sferturi si o jumate ,secundarul in 2 sectiuni inseriate ,adica primul sfert de primar /juma'secundar/juma'primar/juma secundar/sfert primar. fir dublu emailat , tole 0,35 GO...tratament cu lac contra strapungerii si voilà!!dupa cum ai vazut daca maresc tensiunea creste repede si puterea(la +290v am lejer 14w sinus ...mai am cerere pt 4 trafurii adica 2 ampuri complete ...voi duce unul dintre ele la 320v!!! cu acest traf sa vad ce poate) ,aaa diametru fir 0,2 primar 0,95 secundar.Lucrez la 2 bobine pe ax intodeauna pt a fi sigur ca sunt identice...la caracteristici Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum