Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare multimetru

crispus

Postări Recomandate

Vreau sa-mi cumpar un multimetru mai rasarit. Vreau sa fac un upgrade la DT9207A care-l am de vreo 8 ani...

Ideal ar fi sa aiba cam asa:

[*:3lwvpz5p]precizie >= 0.1% (pentru tensiuni continue)

[*:3lwvpz5p]display 19999+ (counts)

[*:3lwvpz5p]posibilitatea de a masura tensiuni sub 1mV cc

[*:3lwvpz5p]posibilitatea de a masura curenti sub 1mA cc

[*:3lwvpz5p]true RMS

[*:3lwvpz5p]autorange

Optional:

[*:3lwvpz5p]citire temperatura

[*:3lwvpz5p]data logger

[*:3lwvpz5p]poate si altele, dar nu-mi mai vin acuma in minte...

Cateva modele care le-am vazut ar fi:

[*:3lwvpz5p]Agilent U1241B - 10.000 counts, 0.09%, autorange, true RMS

[*:3lwvpz5p]UNI-T UT71C/E - 50.000 counts, 0.025%, autorange, true RMS, rezolutie 10uV, 10 nA

[*:3lwvpz5p]Brymen BM-867/869 - 50.000 fast / 500.000 slow counts

[*:3lwvpz5p]Protek D620

[*:3lwvpz5p]Protek 608

[*:3lwvpz5p]???

Preturile sunt comparabile la multimetrele astea. Inca oscilez intre agilent si restul. Ca si performante agilent e mai modest, dar se zice ca ar fi mai bune.

Aveti vreo recomandare, care o fi mai bun?

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• crispus

2

• gauss

2

Top autori în acest subiect

AGILENT , agilent , si , in cele din urma , agilent ... Ar fi multe de discutat ... tensiuni sub 1 mV ... nu sint apanajul multimetrelor , stiu , toata lumea va sari arsa , ca au citit specificatiile etc. , poate posteaza si cineva care a facut si face consecvent asa ceva , pentru vreo chestie serioasa , si nu scrie " din deget " ... Data logger - ul incarca inutil multimetrul ... placa de achizitie si PC este solutia ... Eu as fi atent si la alte caracteristici ... banda in CA , numarul de citiri pe secunda , sint mai importante decit multe altele ... Oricum , daca se vor masuratori corecte la limita inferioara a domeniilor de masura , si in general sa se valorifice precizia aparatului , atentie la posibilitatile de calibrare si stabilitatea pe termen scurt si lung ... 99 % din producatori nu le mentioneaza ... stiu ei de ce ... Nu sint fan FLUKE , desi posed citeva , am si aparatura din clasa superioara , dar m-am intrebat adesea de ce 90% din multimetre in industrie si cercetare sint FLUKE ... , poate se ia in consideratie si aceasta marca ...

Link spre comentariu

As lua in considerare si Fluke, dar sunt muult mai scumpe, iar din astea cu renume Agilentul e mai rezonabil la pret.Din ce am mai citit, UNI-T si Protek ies din schema, si oscilez intre Agilent si Brymen.Mi-a placut un review la Brymen BM867:n-11wwuUPCw

Link spre comentariu

Eu nu m-as lua dupa mascariciul ala ... in general folosesc propriul discernamint , si bagajul de cunostiinte acumulat , corelat cu documentatiile aparatelor , si nu susanele de pe youtube , menite sa aduca profit prin nr. de accesari ale site - ului sau blogului ... am studiat cu atentie tiradele d-lui Jones ... dupa brutalizarile multimetrelor , emite consideratii care stralucesc prin lipsa de continut tehnic , confunda componentele , aprecierile sint cel mult referitoare la un gust estetic indoielnic , de parca te imbraci cu multimetrul ... nimic din fisa tehnica ...In alta ordine de idei ... nu sint fan Fluke , am mai spus , am aparatura de zece ori mai scumpa ... dar constat calitatea , atit a executiei cit si a prestatiei tehnice , plus faptul ca au suport tehnic inclusiv in Romania ... e drept , unele din produse , si mai ales accesoriile , sint piperate ... mai nou , au aparut produse dedicate si fabricate local , pentru o anumita piata , gen Fluke 15 , etc. ...dar viata si globalizarea merg inainte , au propria logica si obiective ... in final , totul e o chestiune de bani , nu - i asa ? ... minunile si chilipirurile cam lipsesc !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări