crispus Postat Octombrie 22, 2012 Partajează Postat Octombrie 22, 2012 Vreau sa-mi cumpar un multimetru mai rasarit. Vreau sa fac un upgrade la DT9207A care-l am de vreo 8 ani... Ideal ar fi sa aiba cam asa: [*:3lwvpz5p]precizie >= 0.1% (pentru tensiuni continue) [*:3lwvpz5p]display 19999+ (counts) [*:3lwvpz5p]posibilitatea de a masura tensiuni sub 1mV cc [*:3lwvpz5p]posibilitatea de a masura curenti sub 1mA cc [*:3lwvpz5p]true RMS [*:3lwvpz5p]autorange Optional: [*:3lwvpz5p]citire temperatura [*:3lwvpz5p]data logger [*:3lwvpz5p]poate si altele, dar nu-mi mai vin acuma in minte... Cateva modele care le-am vazut ar fi: [*:3lwvpz5p]Agilent U1241B - 10.000 counts, 0.09%, autorange, true RMS [*:3lwvpz5p]UNI-T UT71C/E - 50.000 counts, 0.025%, autorange, true RMS, rezolutie 10uV, 10 nA [*:3lwvpz5p]Brymen BM-867/869 - 50.000 fast / 500.000 slow counts [*:3lwvpz5p]Protek D620 [*:3lwvpz5p]Protek 608 [*:3lwvpz5p]??? Preturile sunt comparabile la multimetrele astea. Inca oscilez intre agilent si restul. Ca si performante agilent e mai modest, dar se zice ca ar fi mai bune. Aveti vreo recomandare, care o fi mai bun? Multumesc. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 AGILENT , agilent , si , in cele din urma , agilent ... Ar fi multe de discutat ... tensiuni sub 1 mV ... nu sint apanajul multimetrelor , stiu , toata lumea va sari arsa , ca au citit specificatiile etc. , poate posteaza si cineva care a facut si face consecvent asa ceva , pentru vreo chestie serioasa , si nu scrie " din deget " ... Data logger - ul incarca inutil multimetrul ... placa de achizitie si PC este solutia ... Eu as fi atent si la alte caracteristici ... banda in CA , numarul de citiri pe secunda , sint mai importante decit multe altele ... Oricum , daca se vor masuratori corecte la limita inferioara a domeniilor de masura , si in general sa se valorifice precizia aparatului , atentie la posibilitatile de calibrare si stabilitatea pe termen scurt si lung ... 99 % din producatori nu le mentioneaza ... stiu ei de ce ... Nu sint fan FLUKE , desi posed citeva , am si aparatura din clasa superioara , dar m-am intrebat adesea de ce 90% din multimetre in industrie si cercetare sint FLUKE ... , poate se ia in consideratie si aceasta marca ... Link spre comentariu
crispus Postat Octombrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2012 As lua in considerare si Fluke, dar sunt muult mai scumpe, iar din astea cu renume Agilentul e mai rezonabil la pret.Din ce am mai citit, UNI-T si Protek ies din schema, si oscilez intre Agilent si Brymen.Mi-a placut un review la Brymen BM867:n-11wwuUPCw Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Eu nu m-as lua dupa mascariciul ala ... in general folosesc propriul discernamint , si bagajul de cunostiinte acumulat , corelat cu documentatiile aparatelor , si nu susanele de pe youtube , menite sa aduca profit prin nr. de accesari ale site - ului sau blogului ... am studiat cu atentie tiradele d-lui Jones ... dupa brutalizarile multimetrelor , emite consideratii care stralucesc prin lipsa de continut tehnic , confunda componentele , aprecierile sint cel mult referitoare la un gust estetic indoielnic , de parca te imbraci cu multimetrul ... nimic din fisa tehnica ...In alta ordine de idei ... nu sint fan Fluke , am mai spus , am aparatura de zece ori mai scumpa ... dar constat calitatea , atit a executiei cit si a prestatiei tehnice , plus faptul ca au suport tehnic inclusiv in Romania ... e drept , unele din produse , si mai ales accesoriile , sint piperate ... mai nou , au aparut produse dedicate si fabricate local , pentru o anumita piata , gen Fluke 15 , etc. ...dar viata si globalizarea merg inainte , au propria logica si obiective ... in final , totul e o chestiune de bani , nu - i asa ? ... minunile si chilipirurile cam lipsesc ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum