Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

constructie subwoofer

Vizitator nikkon

Postări Recomandate

Vizitator nikkon

Salut,

Am acasa un setup Yahama as-1000 + Elac 189.As vrea sa-mi fac si un sub activ pentru momentele in care ma uit la filme etc.

Acum pasii de urmat dupa mine ar fii urmatorii:

- alegere difuzor (18-25cm si aici am alegeri gramada...insa vreau recomandari)

- constructie cutie (dupa modelul asta : http://www.soundfountain.com/amb/activsys1.html ) lipire / antifonare

- amplificare / panou control spate ??? aici am o problema si am nev de ajutor

multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

3

Top autori în acest subiect

Da, apoi vad ca tu ai acolo niste boxe si un amplif serios. Un subwoofer care sa se tina dupa ele trebuie sa fie la fel de serios si daca nu faci ceea ce trebuie o sa te trezesti ca ai un subwoofer care se pierde pe laga sistemul tau. Din aceste motive - bugetul alocat mi se pare ca mic. Cu toate astea as face cateva recomandari care depasesc bugetul afisat.Un subwoofer bun are nevoie de cel putin 3 ingrediente - dar unul ideal are nevoie de 4:1 - difuzor bun. Aici recomand 3 difuzoare, daca e nevoie se mai gasesc variante - Dayton Rss265HF-4 - aprox 180euro - 10" - Seas L26ROY - aprox 200euro - 10" - Scanspeak 26W\4558T0 aprox 240 euro - 10"2 - Amplificator cu crossover activ. Si aici sunt mai multe variante dar unul decent e vreo 260 euro. Aici ramane de vazut pe ce varianta sa mergi.3 - Cutia, care trebuie sa fie solida, rigida, bine pusa la punct. In functie de cat esti de indemanatic si de pretentii cutia poate sa te coste de la cateva beri la 100 de euro sau mai mult.Astea 3 ar fi componentele de baza minime. Pentru un subwoofer cu pretentii foarte mari ar mai intra in combinatie o membrana pasiva. Aici treaba se complioca putin in sensul ca membrana pasiva trebuie sa fie pereche cu difuzorul pe care il alegi. Adica daca alegi difuzor SEAS - trebuie sa iei si membrana pasiva corespunzatoare de la Seas. Pretul unei membrane pasive de 10" variaza intre 100 si 150euro.Cam asta ar fi. Calculul poti sa il faci si singur. Astept sa vad ce parere ai despre cele expuse de mine.

Link spre comentariu
Vizitator nikkon

@ahegyes multumesc pentru detalii.studiez ce ai facut tu...pare f tare mai ales ca ai cu ce lucra.Imi place cum a iesit Nitor.le pun cap la cap si vad ce iese.te anunt ce am reusit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări