Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alarma poarta deschisa wireless

adimoscaty

Postări Recomandate

Salutare Ideea este de a face o alarma care sa ma anunte cand o poarta se deschide.Pentru asta am gasit schema "wire loop alarm circuit" . in locul buzzerului am montat un releu care sa imi actioneze butonul unei sonerii fara fir. Problema mea este urmatoarea : receptorul soneriei nu canta decat de 2 ori. Cum as putea actiona un releu care sa stea cuplat la actionarea soneriei? Receptorul soneriei are un ic HX2272 si is6522cb .Va multumesc anticipat

post-35313-139829509951_thumb.png

post-35313-139829509955_thumb.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

6

• adimoscaty

6

• blazeu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca sezizarea se face prin deschiderea circuitului numit "Wire loop", se poate intercala un 555 configurat astabil, comandat pe reset(pinul4) unde este acum cuplata grila, iar iesirea lui(pinul3) in grila.

Link spre comentariu

Da, dar 10 secunde timpul de lucru, doar cu unul nu stiu, trebuie sa ma gandesc, cu doua este mai simplu, unul configurat monostabil si unul astabil, dar trebuie sa scrieti cum este comandat.

Link spre comentariu

Am incercat sa fac 2 montaje cu 555, un astabil si un monostabil ... nici unul reusit (nu stiu ce se intampla)Am urmat schema si dupa ea am facut cablajul. Nu functioneaza (ledul de proba sta aprins )Cat despre monostabil am urmat schema atasata. Diferenta este ca C1 e de 10uF . Nu am un condesator de 10uF nepolarizat. Am unit 2 cond de 22uf cu plusurile unul de altul >Programul imi arata ca lungimea pulsului este de ~11 sec. Nu inteleg ce nu este bine

post-35313-139829510299_thumb.jpg

post-35313-139829510305_thumb.jpg

post-35313-139829510307_thumb.png

Link spre comentariu

Schemele sunt corecte. Este corect cu condensator electrolitic, deoarece nu se se schimba polaritatea tensiunii pe el.Led-ul l-ati conectat prin rezistenta la pinul 3?.Trebuie sa functioneze ambele, daca nu sunt erori de manopera.La care dintre ele led-ul este aprins permanet, sau fenomenul se manifesta la amandoua?P.S.Ati putea atasa poze cu cablajul fizic(nu desenul), atat la astabil cat si la monostabil?

Link spre comentariu

Schemele sunt corecte. Este corect cu condensator electrolitic, deoarece nu se se schimba polaritatea tensiunii pe el.Led-ul l-ati conectat prin rezistenta la pinul 3?.Trebuie sa functioneze ambele, daca nu sunt erori de manopera.La care dintre ele led-ul este aprins permanet, sau fenomenul se manifesta la amandoua?P.S.Ati putea atasa poze cu cablajul fizic(nu desenul), atat la astabil cat si la monostabil?

Nu prea am cu ce sa fac poze. 2 mpx nu sunt de ajuns; Verific cablajul in eagle. Il refac. Verific ic-urile. Valorile rezistentelor si condensatorilor ar fi bune ?
Link spre comentariu

Am refacut cablajul la circuitul astabil . Functioneaza.Cu un alt ic. Posibil sa fi fost ars circuitul integrat;In schimb la monostabil am facut o mica modificare schemei postata initial monostabil multivibrator. Doar ca in program funcioneaza in realitate nu prea. La valorile lui r1 si c1 delayul ar di de ~11 secunde. Modificarea facuta e la semnalul trimis la pinul 2 care sa imi tina activ circuitul. Nu stiu daca e corect , in circuit wizard functioneaza .Multumesc

post-35313-139829510832_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pai folositi-l in "circuit wizard"!...Lasand gluma, mie comanda mi se pare o solutie dubioasa (ce-i pe pinul 2; pentru declansare acest pin trebuie sa SCADA sub 1/3 din Vcc, insa pentru ca temporizarea sa functioneze corect ar trebui sa stea peste acest nivel de tensiune; de asemeni, circuitul are un consum deranjant de mare in asteptere - mai ales alimentet din baterii; solutia este sa utilizati un 555 in varianta CMOS, nu sa aplicati un artificiu de gen alimentare temporara, pe perioada cat poarta e deschisa); iar configuratia monostabilului o chestie "alunecoasa": daca condensatorul are curent de fuga, nu mai ajunge tensiunea pe el la 2/3 din Vcc si nu mai basculeaza monostabilul... Adica ar fi preferabil sa mergeti pe o rezistenta mai mica si un condensator mai mare (sa evitati utilizarea acelui rezistor de 1 Mohm, folositi 100uF si 100k).Nu va descurajati: din greseli se invata cel mai mult! (Si vorbesc din experienta proprie!)PS Recitind mesajul mi-am amintit de un artificiu prin care, adaugand 3 tranzistoare si cateva rezistoare se realizeaza un monostabil de consum redus cu un 555 clasic, insa nu am schema la dispozitie acum (si chiar daca o gasesc e problematic sa v-o trimit; sa vad unde gasesc scanner, ca de desenat... Poate foloseste si altor colegi)

Link spre comentariu

Modificarea facuta e la semnalul trimis la pinul 2 care sa imi tina activ circuitul. Nu stiu daca e corect

Nu este corect, pentru declansare pinul 2, trebuie primeasca un impuls negativ(sub cca.2V), daca condensatorul il conectati cu terminalul - la masa si pinul 2. intre el si rezistenta, post-14622-139829512161_thumb.jpg la cuplarea tensiunii veti avea un impuls negativ si monostabilul se declanseaza, daca in prealabil C1 este descarcat.C2 are valoare prea mare pentru pinul control, uzual se utilizeaza 10nF.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări