Vizitator Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Nu sunt agresiv ca nu-mi sta in fire, dar in acelasi timp nu pot sa nu amendez afirmatiile eronatePoate că tu nu vrei să fii agresiv, dar mesajele tale lasă impresia de agresivitate.Deci eşti agresiv, chiar dacă o faci fără să vrei. Şi nu e prima oară. Dacă vezi ceva care nu se potriveşte cu ce ştii tu, atunci spune care e versiunea ta, dar fără pasiune şi fără a pretinde că eşti deţinătorul adevărului absolut. Oricine se poate înşela, oricât de convins ar fi că are dreptate. De exemplu, interpretarea mea pentru condensatoarele de pe alimentrare este aşa: Motivul pentru care se pune condensatorul de aproximativ 100nF pe alimentare NU are legătură cu zgomotul la frecvenţe mari şi NU este nici pentru filtrarea alimentării. De aceea, chiar dacă se pun filtre cu bobine, chiar dacă ai alimentare din baterii (adică fără riplu), tot trebuie un condensator electrolitic şi unul (sau mai multe) de zeci/sute de nF pe alimentare. Principalul motiv este închiderea circuitului pentru curenţii de frecvenţe înalte. Se doreşte închiderea lor prin sursa de tensiune, nu prin alte componente ale montajului, şi pe un traseu cât mai scurt. De aceea se pun uneori (în special în circuitele digitale) mai multe condensatoare pe alimentare, câte unul lângă fiecare circuit integrat. Desigur, toate condensatoarele astea micşorează impedanţa de ieşire a sursei de tensiune, iar asta duce la riplu mai mic şi la zgomote mai mici pe alimentare, dar astea sunt doar efecte colaterale. Ceea ce se urmăreşte, de fapt, este închiderea buclelor de curent prin sursa de tensiune. Cine are mai multă dreptate, tu sau eu? Nu contează. Sunt mai multe interpretări ale realităţii. Fiecare vede lumea în felul lui. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 N-a fost intenia mea sa las impresia ca as pretinde faptul ca eu detin adevarul absolut, si daca asta s-a inteles atunci imi cer scuze, si poate este si o chestie de perceptie, evident ca oricine se poate insela, si eu chiar m-am inselat in pagina anterioara in legatura cu condul de 4700u despre care am crezut ca se vorbeste despre filtrarea din iesirea stabilizatorului fiind convins de faptul ca 100u este prea putin pentru curentul ala, in fine imi sum greseala si-mi cer scuze pentru ea atat lui radusa cat si lui puriu.Pe de alta parte, @RoGeorge, explicatiile tale sunt de foarte mult bun simt si evident ca sunt de acord cu ele, dar mai cred si faptul ca nu contrazic neaparat spusele mele, fie ca-i vorba despre riplu de frecventa inalta, fie ca-i vorba de curenti de frecvente inalte, ideea este cam aceeasi si poate fi exprimata de notiunea de zgomot de frecventa inalta, cu care zgomot electroliticii mari nu se descurca foarte bine si chiar asta am afirmat eu, nu cred ca cele 2 idei se autoexclud, este punctul meu de vedere in aceasta privinta si nu m-ai convins ca este unul gresit prin acele explicatii.LE: Sterge te rog tot ce-am scris la subiectul asta, din cate vad n-am facut decat sa ma bag in seama neintrebat cu supozitii eronate. Link spre comentariu
Vizitator gettodacku Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 daca vreau sa inlocuiesc MJ3000- ul din schema cu un 2N3055 in schema darlington cu un BD 135 , ca in imaginea de mai jos, este suficient? Mai am si alte variante, mai trebuie adaugat ceva in schema, vre-o rezistenta? daca da, de ce valoare si unde anume...multumesc. Am destui 2N3055 si BD-uri la dispozitie , iar un MJ este destul de scump.... Link spre comentariu
Vizitator gettodacku Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Sau daca se pot utiliza 2 tranzistori 2N3055 in montaj darlington ? Si daca raspunsul este da, in ce conditii, se mai modifica ceva?...Multumesc . Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Se poate simula darlingtonul si preferabil este cu BD139 ca prim tranzistor in loc de 2N3055 datorita Hfe-ului mult mai mare la BD, nu trebuiesc facute modificari de nici un fel, pur si simplu se compune darlingtonul din cei 2 tranzistori si se conecteaza in schema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum