sckump Postat Octombrie 21, 2012 Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Salut. As avea nevoie sa largesc 2 gauri de 30 mm in diametru de la niste discuri de haltere de 10 kg din fonta, cu aproximativ 1-2 mm. Grosimea discului e de aproximativ 3 cm. As vrea sa va intreb, credeti ca as putea face acest lucru manual, cu o pila dublu dintata semirotunda, sau ar fi mult prea mult de munca? Mersi. Link spre comentariu
tranzistoras Postat Octombrie 21, 2012 Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Enorm de munca! pe un strung rezolvi in cateva minute. Link spre comentariu
bcristian Postat Octombrie 22, 2012 Partajează Postat Octombrie 22, 2012 Daca nu ai nici un fel de pretentii privind abaterile pe toate directiile si formele, le poti face si cu pila.Fonta in general se pileste destul de usor.Daca vrei anumite cote, trebuie strung sau freza. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 22, 2012 Partajează Postat Octombrie 22, 2012 Daca diametrul exterior al discului este suficient de mic ca sa poata fi prins in bacurile unui strung(ma refer la bacurile inverse) ,atunci nu este nici o problema,dar daca diametrul este mai mare atunci,singura solutie este prelucrarea gaurii pe o masina de frezat cu un cutit zburator,operatie simpla si rapida.Din cite am inteles discurile sint fiecare de 10 kg. In acest caz diametrul discurilor este destul de mare ca sa poata fi prins in bacurile unui strung normal,avind in vedere ca grosimea discurilor este de doar 3cm. Link spre comentariu
tranzistoras Postat Octombrie 22, 2012 Partajează Postat Octombrie 22, 2012 Daca precizia gaurilor nu este importanta, atunci poti rezolva problema folosind un biax. Iti cumperi o piatra pt biax, mergi la orice service auto si rogi sa rezolvi problema. Avand in vedere ca vorbim doar de 1-2 mm nu cred ca este foarte mult de munca. Link spre comentariu
sckump Postat Octombrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2012 Multumesc mult de informatii. Am rezolvat pana la urma la un strung din zona . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum