Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conuri ISO30, SK30, SA30 sunt echivalente?

znecula

Postări Recomandate

Vreau sa achizitionez de pe ebay un con ISO30 cu mandrina ER25.Am gasit ISO30 dar SK30 si SA30 sunt mai ieftine.Pot folosi SK sau SA pe freza mea care are con ISO?Pun si la cumparari anunt, dar incerc si aici: daca vrea cineva sa scape de de o scula din asta, o iau eu.Stima.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• znecula

5

• fenobarbital

2

• katran

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Standardul ISO30 are acealsi unghi ( con ) indiferent de model ( ISO , BT , NMTB , CAT ) . Depinde al dracului de

tare ce sistem de retentie ai ( drawbar ) : manual sau automat . Daca e manual , atunci este acolo o

bara filetata ( nu mai stiu ce standard metric e , dar e METRIC ) . ISO are o coada cam ca asta , cu filetul

interior adecvat pentru drawbar :

Posted Image

BT-ul e nitel diferit , inclusiv la guler ... n-are coada , gulerul este gandit pentru ATC ( automatic tool change )

dar filetul pentru drawbar este tot METRIC !!!

Posted Image

ISO nu se poate folosi la masini cu ATC , insa BT se poate ... cu conditia montarii asa numitului

"retention knob" ( un cacatel care este prins de sistemul ala cu arc din interiorul motorului ... daca vrei

pot sa detaliez si problema asta ) :

Posted Image

Acuma , NMTB-ul e identic cu ISO , mai putin filetul pentru drawbar . CAT e identic cu BT , mai putin acelasi

filet de drawbar plus ceva goemetrie diferita la guler . SK este doar o alta denumire data pentru ISO ... cred ca

si calitatea difera , dar nu sunt sigur , n-am folosit . SA30 ...d-asta , sincer , inca n-am auzit ... e vreun

sistem proprietar ?

Preturi ? gasesti pe bay , la preturi ridicole ( intre 10-20usd ) cam tot de-ti trebuie ... Maoritatea BT ,

facute in China ( la banii astia ... ) , merg pe orice masina care accepta standard 30 , cu drawbar metric ,

manual sau ATC ( stiu din experienta , am avut pe freza veche BF30 Vario un spindle ISO30 , si cred ca

atunci cand am vandut-o , am dat si vreo 30-40 de portscule BT30 , complet echipate ... )

Exemplu :

post-14796-139829509928_thumb.jpg

Link spre comentariu

Multumesc katran!Retentia e cu surub M12 in coada.Daca conul e acelasi, indiferent ce filet are in coada se poate adapta.In ce priveste cumparaturile de la chinezi am oarecari retineri dupa ce am citit pe net tot felul de povesti cu tepe luate de unii .Sau e doar folclor?Tu ai cumparat direct de la chinezi?Stima.

Link spre comentariu

Frate , daca vrei scule bune , cumperi Haimer sau Technics ... dai cam 150-170usd pe bucata , dar alea sunt echilibrate dinamic G2.5 ( vreo 16-18000 de ture ) . Aste chinezesti merg corect pana pe la 4-5000 , eventual le schimbi piulita cu una Regofix ( swiss made ) . Eu am tot luat de la chinezi o perioada , dar n-am avut probleme ... bine , nici n-am avut cine stie ce pretentii ... Dar daca as folosi un motor de turatie mare , nu cred ca asa mai cumpara chinezarii ... Mi-ar fi nitel frica , sa nu sara ...

Link spre comentariu

Freza mea se invarte cu max 3000ture/min.Deci sunt f bune alea chinezesti.Problema e ca o si folosesc sporadic.Deci nu se justifica o onvestitie asa mare.O sa studiez si oferta chinezilor.Poate o sa am noroc.Stima.

Link spre comentariu

In ce priveste cumparaturile de la chinezi am oarecari retineri dupa ce am citit pe net tot felul de povesti cu tepe luate de unii .

Daca cumperi de la vinzatori consacrati care au calificative bune (top rated seller) cu zecile de mii de feedback-uri, n-o sa ai probleme, nu-si strica reputatia pentru o teapa ; eu am cumparat de la CTCtools si marfa a fost ambalata foarte bine (un boring-head cu cutite incluse; fiecare cutit fiind protejat la coada si virf), licitat, platit prin card prin pay-pall si in 3 saptamini am avut marfa, la vama (oficiul postal) mi-au dat coletul fara sa mai platesc nimic. Despre scula, pot sa zic ca este realizata ireprosabil pentru pretentiile mele.
Link spre comentariu

eu am cumparat de la CTCtools si marfa a fost ambalata foarte bine (un boring-head cu cutite incluse; fiecare cutit fiind protejat la coada si virf), licitat, platit prin card prin pay-pall Ai cumparat direct de pe site-ul lor?Sau de pe ebay?Stima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări