BodoRF Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Un exemplu de lant SSB folosind MC1350.Constanta de timp pentru AGC se poate modifica din C30 si rezistentele aferente circuitului RC.73! Link spre comentariu
bobo_romania Postat Decembrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Astazi am montat un agc,schema asemanatoare cu cea ofertita de Bodo rf. Astept sa inceapa traficul in 80m,sa vad ce poate.Cu semnal din generator se prezinta bine.Asa ca voi face swl incepand cu ora locala 17.73! Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 31, 2012 Partajează Postat Decembrie 31, 2012 Merita acordata putina atentie si acestui proiect , pot fi preluate anumite idei de mare valoare in traficul actual : http://kambing.ui.ac.id/onnopurbo/orari ... ceiver.pdf Spor la treaba si 73! Link spre comentariu
Vizitator yo2cmh Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Astazi am montat un agc,schema asemanatoare cu cea ofertita de Bodo rf. Astept sa inceapa traficul in 80m,sa vad ce poate.Cu semnal din generator se prezinta bine.Asa ca voi face swl incepand cu ora locala 17.73! Link spre comentariu
Vizitator yo2cmh Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Astazi am montat un agc,schema asemanatoare cu cea ofertita de Bodo rf. Astept sa inceapa traficul in 80m,sa vad ce poate.Cu semnal din generator se prezinta bine. Asa ca voi face swl incepand cu ora locala 17. 73![/quote ai sau am asteptat destul o luna.Ai ceva nou ? postezi o schema ? sau e o abureala ? clipurile sunt sub 'numele' ionathan' ??? Link spre comentariu
bobo_romania Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Am ramas putin dezamagit de rezultatele acestui proiect,apoi am fost prins cu alte treburi si nu am mai continuat.Agc-ul propus de toata lumea,cel de la schema romaneasca din Conex Club merge foarte prost.Nu are dinamica orice i-ai face.Am stat ore in sir incercand sa-l fac sa mearga bine.La statiunile care vin cu 59+10db nu mai are ce sa le faca. Rezultatul...troznituri si zgomote in AF.Nu stiu daca o sa mai continui acest proiect.Consider ca nu are rost sa postez schemele a ceea ce am construit in conditiile in care nu sunt multumit de rezultate.Contul acela de pe youtube este al meu,puteam sa-l numesc oricum. Link spre comentariu
yo6pir Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Un sistem AGC bun este pe lantul de IF, si acolo numai daca are un aplificator cu dinamica mare. Un AGC pe audio este "imbatare cu apa rece". Asa am patit eu cu AGC-ul de la BITX80, facut dupa "toate recomandarile", si merge ca dracu'! Nu zic, ca nici fara AGC nu merge bine, dar ala e de toata jena. Daca vrei sa faci un AGC cum-se-cade atunci fa un amplif de IF pe care sa-l controlezi cu o tensiune continua preluata de pe iesirea de pre-audio, bine'nteles prelucrata corespunzator. (Recomand cu caldura schema de la transceiverul meu HM!). 73! Link spre comentariu
bobo_romania Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Asta am incercat si eu sa fac,sa controlez cele 2 MC1350p cu ajutorul a 2 amplificatoare operationale cu semnalul preluat din preamplificatorul audio.O sa pun la conservat proiectul o vreme,e frig in atelier si ''nu mai merge'' sa fac cablaje.Concluzia generala: folosind 2 integrate MC1350P in cascada obtii o amplificare enorma dar si un zgomot pe masura! Sa nu mai zic de problema agc-ului. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Nu te grabi cu concluziile ...Poti folosi cu succes un circuit AGC in audio , combinat cu un alt AGC , independent de primul , care sa actioneze in FI , folosind un detector AM comandat de semnalul RF , in genul download/file.php?id=23487&mode=view sau download/file.php?id=23486 pentru AGC audio , iar pentru AGC RF poti folosi circuitul detector de aici download/file.php?id=28884&mode=view , este foarte performant !Se complica treaba , dar si rezultatele vor fi pe masura ! Link spre comentariu
bobo_romania Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Eh,domnule Victor,s-ar putea sa aveti dreptate.M-am gandit si eu la chestia asta dar nu eram sigur de rezultate.Merita aprofundata chestia asta cu 2 circuite de agc.A incercat cineva de pe forum asa ceva? Link spre comentariu
Vizitator Anacom Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Salutare stimati colegi, ma iertati ca ma bag in seama cu o parere privind AGC-ul pe audio, in cazul in care ai o amplificare mare, cu dupa mine e si cazul prezentat de voi , recomand folosirea AGC-ului pe AF folosit in BITX Multiband proiectat de G6LBQ cu care poti selecta si modul de lucru ( rapid sau lent) iar daca in loc de cele doua resistoare pui potentiometre ai un spectru de reglaj foarte mare. Iar tot ca sugestie recomand inlocuirea integratului din schema LM324 cu o varianta mai " silentioasa", el fiind de felul sau mai zgomotos. Ca reglaj de baza intai stabilesti o tensiune de lucru pe pinul 3 ( in cazul LM324) la 4V, din SR-ul de 50k, apoi te joci din restul reglajelor dupa plac, pentru S-metru si toate cele.Sper ca am fost de folos. Sa auzim de bine,73 de Alex Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum