omniprezent Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Pai ..de pe acest forum.. Link spre comentariu
mitidj2008 Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 un asemenea aparat nu are PFC???? Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 (editat) Sigur nu ... nu se inventase inca tampenia asta ... ( PFC ) . De ce esti asa mirat ? ... sau macar " papusicile " alea ... Editat Noiembrie 21, 2014 de gauss Link spre comentariu
omniprezent Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Asa cred si eu, pfc aduce volum mai mare aparatului , bobina, radiator, tranzistor separat comanda...o gramada de posibile probleme. Cu un prelungitor mai gros la alimentare sau un generator corect ales nu-ti trebuie pfc-uri... Link spre comentariu
CATA2003 Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 Asa cred si eu, pfc aduce volum mai mare aparatului , bobina, radiator, tranzistor separat comanda...o gramada de posibile probleme. Cu un prelungitor mai gros la alimentare sau un generator corect ales nu-ti trebuie pfc-uri... `Aparatele de uz "santier" nu au nevoie de PFC activ sunt incadrate in alta categorie. Normal orice aparat cu sursa in comutatie are nevoie de PFC la putere absorbita mai mare de ~70W. BTW la ce te ajuta un prelungitor mai gros la in aparat fara PFC si la unul cu PFC... sa inteleg ca mai subtire??? Gresit la cel cu PFC ai nevoie de cablu mai gros, deoarece PFC-ul are eficienta de ~94%, deci mai introduce pierderi. Daca te referi la curent.... curentul mediu e accelasi pentru acceasi putere absorbita din retea (cel fara PFC are varfuri mari ...dar scurte in durata). Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Da, cele cu PFC merg cu prelungitor mai subtire. Asta din cauza ca "trag" curent pe toata sinusoida , nu doar pe virfuri asa cum e la ap. fara PFC.Exact la fel ca o rezistenta. Cele fara "trag" curent doar pe virfurile sinusoidei din cauza sistemului de redresare. Asta duce la curenti de virf mari. Trebuie din cauza asta ansambul priza/stecher/prelungitor supradimensionat. Grig Link spre comentariu
cristian1961 Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 Exista o schema mai detailata decit acesta: esab_lhn_130_140_200_caddy .Mar interesa pentru studiu placa de comanda AP01, pe care baitii nu o dau explicit. Multumesc Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Pai nu e schema de principiu ? ... Altceva nu o sa gasiti . Dintr - un motiv foarte simplu . E tot ce a " publicat " ESAB , si nu e de circulatie publica . A fost " furata " si dezvaluita probabil de cei din fosta URSS , aia nu au " greturi " cu restrictiile ... Accesul la site - ul ESAB , sectiunea service e cu parola data de ESAB Europe , si traficul si IP - urile sant monitorizate . Cine lucreaza la vreun distribuitor stie ce vreau sa zic ... Link spre comentariu
Vizitator barda Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Merge modificat, mie mi-a reusit...... Este relativ simplu. Link spre comentariu
neoo4all Postat Noiembrie 6, 2016 Partajează Postat Noiembrie 6, 2016 Multumesc la toata lumea dar nu e cazul, e o modificare pe care o poate face oricine, ma rog cu un "pic" de transpiratie. Filtrajul este deja majorat, la 220v acele tipuri de aparate au un singur condensator, la 380 sint doi, in cazul meu am lasat cei doi condensatori in paralel, pe deoparte, pe dealta parte 180A sint arhisuficienti pentru o retea monofazata, in mod "uzual" cu aparate "portabile" se lucreaza cu un curent de pina la 140A adica electrod de 3,2mm bazic, cum am mai spus aparatul e pe santier si nu au fost "proteste" din partea sudorilor din cauza aceasta. Chiar daca a trecut mai mult timp de cand au fost postate aceste discutii observ ca de fapt aici sant numai vorve si iar vorbe,fapte de loc...daca incercati sa modificati un LHN 200 pentru monofazic trebuie sa vedeti ca exista L03 la LHN 140 Primary inductor,modificare ce trebuie facuta,astfel nu va functiona fara aceasta modificare dar va bate-ti si voi in intelectualitate fara sa vedeti ca teoria e altfel totusi.. Link spre comentariu
omniprezent Postat Noiembrie 12, 2016 Partajează Postat Noiembrie 12, 2016 Daca va referiti la bobina de la masa puntilor redresoare si tiristor ea exista in realitate si la lhn200 fiind formata din vreo 10-20 spire chiar din firul insusi, cu acelasi rol de netezire. Mi-ar placea sa aflu totusi de ce nu functioneasa aparatul fara acea bobina. Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 12, 2016 Partajează Postat Noiembrie 12, 2016 Chiar daca a trecut mai mult timp de cand au fost postate aceste discutii observ ca de fapt aici sant numai vorve si iar vorbe,fapte de loc....... La ce fapte te astepti? acel aparat modificat functioneaza si azi..... Link spre comentariu
Vizitator Apostol Constantin Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 buna ziua! a reparat cineva invertor TPS 2700 de la fronius ? as avea nevoie de un modul IGBT care nu il gasesc sub nici o forma! seria lui este : FO2U5010DAT/ Link spre comentariu
daniel_88 Postat Mai 29, 2017 Partajează Postat Mai 29, 2017 Deja am comandat banda de mai sus, sa vedem "ce o fi", aparatul functioneaza perfect, urca pina la 200A, nu am masurat dar ochiometric si dupa grosimea electrozilor cam pe acolo bate, traful a fost izolat cu hirtie "normala" de imprimanta si scotch, extrem de riscat dar trebuia cumva sa-l probez sa ma asigur ca functioneaza, sa nu ma intrebati de nr spire deoarece nu stiu precis, am tot scos spira cu spira pina nu mai stiu numarul precis, o sa stiu precis dupa sarbatori cind o sa-l bobinez definitiv. Acum ma lovesc de alte "chichite" cum ar fi traful din alimentare, am incercat si pe acesta sa-l modific pentru a se alimenta la 220 insa nu merge, "raportul" nu corespunde, se incalzeste....., e greu sa gasesc un traf de tipul acesta alimentat la 220 mai ales ca si dimensiune asa ca incerc sa trec pe o sursa SMPS de 24V pe care am bobinat provizoriu un al doilea secundar, cam in stadiul acesta am ajuns Salut Nicu, stiu ca subiectul e destul de vechi, dar de curand m-am "pricopsit" cu un astfel de aparat, tot LHN200, si vreau sa-l modific la 230V. Pana la urma la traful de putere ai modificat si secundarul sau doar primarul, si cate spire au ramas in final? Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 30, 2017 Partajează Postat Mai 30, 2017 Doar primarul trebuie modificat, prin notite am gasit ca au ramas 14 spire... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum