Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator chitara electrica

Postări Recomandate

• Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai nu cu TDA2030 ci cu A2030...care se pare ca nu e aceiasi chestie...iar LM 1875 ziceti voi ca e o alternativa mai ok?

Da, LM1875 e o alternativa mai ok. Are aceeasi configuratie a pinilor ca si TDA2030. A2030 original nu o sa reusesti sa gasesti fiindca nu se mai fabrica, vei gasi doar fake-uri in magazinele de piese.
Link spre comentariu

Nu am stat deageaba,am facut rost de o boxa "Goodmans of England".Nu stiu ce putere are,are 4 ohmi,si vad acolo un fel de filtru nu stiu ce...condensator in paralel pe borne si mai in paralel cu asta,o bobina si un condensator...Vad ca incinta a mai avut un difuzor mai mic..care lipseste...am ramas cu difuzorul ala mai maricel.Sper sa fie bun ala de chitara ca de nu ....Pentru alimentare am o sursa de laptop chinezaraie.Are divizor rezistiv,si scoate vreo 3..4 amperi.O sursa de pc ar fi mai buna?

Link spre comentariu

Tensiunea maxima care o da o sursa PC e de 12 volti si e prea putin. Si decat sa folosesti chinezaria aia de sursa ptr. laptop, mai bine construiesti o sursa ca lumea. Pune niste poze cu boxa , cu difuzorul, cu filtrul, cu ce scrie pe difuzor, modelul boxei etc.

Link spre comentariu

Atunci cel mai bine ar fi sa deschizi un nou subiect desprea acea boxa si acel difuzor la sectiunea "boxe si difuzoare", si poate acolo cineva o sa o recunoasca si o sa iti poata da mai multe informatii despre ea: puterea acelui difuzor, banda de frecventa, daca este potrivit difuzorul pentru un amplificator de chitara etc.

Link spre comentariu

Boxa pare sa aiba 12 W ,4 ohmi..."Pare să fie o fostă boxă din seria Maxim, însă puterea e mică, vreo 12W dacă nu mă înşel, deci merge un amplif pe lămpi, de 10W."Cu putin noroc,fac rost si de perechea ei,insa,nu as vrea sa le conectez in serie,sunt tentat sa le pot folosi si la calculator.

Link spre comentariu

Am gasit la bunicamea in pod,radio popular,mai avea 3 lampi putin innegrite.am scos transformatorul de acolo,initial am vrut sa il rebobinez...poate or mai fi bune de ceva tolele alea...dar,daca tot am transformator de lampi,nu ar fi bun sa iasa ceva pe lampi?Sau tot trebuie sa scot mai mult de 50 de lei din buzunar,oricum m as invarti.Cand am vazut preturile la transformatoare...mi-a picat putin fata.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Lm1875 nu se alimenteaza cu +VCC si -VCC la fel ca A2030 sau TDA2030 se alimenetaza numai cu +VCC.A2030... m am documentat si are o aparenta faina in datele de catalog,fara distorsiuni...ceva in genu pare si lm1875.

Schema de mai sus ...de la amplificatoru sound city http://www.emil.matei.ro/img/soundcity1.png

nu ar trebui oleaca modificata?adica cumva partea aia de alimentare...sau nu conteaza daca alimentez cu +- LM-ul?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări